Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felmerült egy olyan probléma a házasságomban, amire bár élénk a fantáziám, nem számítottam, hogy valaha ezzel kell majd szembenéznem. Lenn kifejtem. Mi a meglátásotok?
Tehát, az egész úgy indult, a kedves párom (ő a férfi, én a nő) örökölt egy házat. Kezdjük ott, hogy én életemben nem hallottam arról a néniről, se a már korábban elhalálozott bácsiról, akiktől örökölte. Ő azért ismerte őket régről, nyilván. Na mármost, a ház maga Bajoroszágban van, az Alpok tövében. De nehogy szép modern, német luxus színvonalú házat képzeljetek, hanem inkább régies, öreges házikót, nagy kerttel. A ház beltere amúgy négyzetméterre nagyobb, mint amiben lakunk, de nagyon hagyományos. Azt el kell ismerni, hogy ahol található, hát az festői táj. Képeslap színvonalú az egész környék. A net ott olyan szar, hogy szinte nincs is. Nekem első gondolatom az volt, hogy el kéne adni, szép summa jönne be vésztartaléknak, esetleg egy szép nyaralásra elmennénk belőle családostul a korona után, és még mindig maradna vésztartaléknak. Ezt gondoltam én. A férjem azonban el volt képedve, hogy én eladnám. Ő egy ideje már ott tart, hogy szeretne ODAKÖLTÖZNI. Ehhez tudni kell, hogy nekem jó némettudásom van, itteni munkámhoz pedig nem kötődöm, ott is tudnék dolgozni pékségben, hotelben, bárhol. A férjem pedig szellemi szabadfoglalkozású, hogy mai kifejezéssel éljek, home office-ban van. Ilyen akadálya nincs a költözésnek, és a férjemnek ez már elég ok a költözésre. Nos, nekem nem. Arra persze nem tud válaszolni, hogy a bajor vityillójában lévő szar nettel hogy akar majd bármit is intézni, pl. kapcsolatot tartani az itteniekkel, filmezni, dolgozni. A gyerekeink nem tudnak németül, angolul tanulnak. Nekik ez egy teljes életváltás lenne. Ha a férjem nem adja el a házat, akkor kézen fekvő lenne bérbe adni, vagy esetleg megtartani nyaralónak. Mondanám, hogy hétvégi ház lenne, de valami 7-800 kilométerre van, tömegközlekedéssel nem megközelíthető, csak kocsival, tehát nem lehet oda hétvégente leruccanni. A gyerekek reakciója a költözése elég vegyes. Egyik menne, mert nem érzi jól magát az osztályában, a másik nem menne, mert hát itt vannak a barátai. A férjem azzal vesztegeti meg a gyerekeket, hogy ha költözünk, akkor végre lehet kutyájuk, olyan fajta, amilyet csak szeretnének.
Én részemről el se gondolkodnék a költözésen, de az is biztos, hogy ha a családom minden tagja menne, akkor nem tiltakoznék. A szüleim azt mondják, menjünk, a legjobb barátnőm azt mondja, ne költözzünk, megbánjuk. A férjem menne, ő ezt a házöröklést sorsfordítónak éli meg, és úgy érzi ennek így kell lennie, hogy mi ott lakjunk azon a szép tájon.
Én nem gondolnám, hogy lesz munkád egy faluban, ahol nincs tömegközlekedés..
Szóval homeofficeozna kint magyar fizuért? Ott magasabbak a költségek, ezt hogy gondolta? Kint a kutya is drágább 1 millio koruli kiadas, nem olyan olcsó, mint itthon..
Gyerekek hogy járnak a faluban suliba? Viszitek kocsival? Mekkorák? Hogy fognak ott szórakozni? Mihez kezdenek egy német iskolában ha nem beszélik a nyelvet? Garantált mindkettőnek az évismétlés, kirekesztettség! Most kamaszodnak, hogy fognak ismerkedni beszéd híjján?
Plusz utánanéztetek mennyire veszélyes? Ha völgy, akkor ott lavinaveszély, jeges utak, medvék?
Ami pedig fix, hogy nehéz lesz kapcsolatokat kialakítani, hiszen nem csak a faluban lesztek idegenek, de külföldi, magyar(legtöbben utálnak minket) idegenek..
A férjed nem megvesztegeti a gyerekeket, gondolom most nem kertes házban laktok, ott meg lenne hely kutyának, ez az egyik előnye..
Én be lennék tojva egy hegy tövében lakáshoz, pláne ha külföldön van és gyerekeim(nagyobbacskák) lennének.
Viszont el se adnám, évközben kiadnám, fix időre meg lemennék nyaralni, ha te nem tudsz elszabadulni, férj viheti szünetekben egyedül is a gyerekeket, aztán mikor kapsz szabit, lementek ti is.
Egyébként lehet autót bérelni, pl elmentek repülővel, ott béreltek a városban autót és leugrotok egy időre oda.
Ilyet is lehet!
Európában ha a tömegközlekedés sincs kiépítve, az nagyon fau!
#14 Az ilyen jobb is ha nem szaporodik :)
A kérdéshez is hozzászólva, szerintem úgyis el kell mennetek a hagyatéki ügyeket elintézni, és akkor tudnátok ott élni pár napot-hetet. Aztán meglátjátok milyenek a körülmények és a lehetőségek.
Ha előtte éltek ott ezek a távoli rokonok akkor valószínűleg megoldott az ingatlan fűtése és egyéb közművekkel való ellátottsága.
Lehet hogy a koruk miatt nem volt szükségük netre az ott élőknek, de van lehetőség bekötni erősebbet. Ezeket mind ott tudhatjátok meg a szomszédoktól vagy a szolgáltatóktól.
Falun élni tényleg teljesen más tészta mint városban ezért mindenképp próbáljátok ki mielőtt végleg döntötök.
Arra azért vívd fel a párod figyelmét hogy ott külföldön eleinte magatokra lesztek utalva mindenben. Ha zárlat lesz a hálózatban, ha elfagy a víz vagy bármi történik nem elég egy telefon Janinak meg Pistinek és azonnal jönnek segíteni.
Eladás alternatívájaként érdeklődjetek másféle hasznosításról is. Ha valóban festői környezetben helyezkedik el az ingatlan akkor vegyétek fel a kapcsolatot a közeli turisztikai vállalkozásokkal, sokan foglalkoznak üdülés-kikapcsolódás célú ingatlankiadással, és ez mellett kiköthetitek hogy évi pár hétre ti is használnátok. Lehet hozna annyit amiből minden évben elmehettek üdülni a világon bárhová, és az ingatlan mint érték továbbra is a ti tulajdonotokban maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!