Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Felmerült egy olyan probléma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felmerült egy olyan probléma a házasságomban, amire bár élénk a fantáziám, nem számítottam, hogy valaha ezzel kell majd szembenéznem. Lenn kifejtem. Mi a meglátásotok?

Figyelt kérdés

Tehát, az egész úgy indult, a kedves párom (ő a férfi, én a nő) örökölt egy házat. Kezdjük ott, hogy én életemben nem hallottam arról a néniről, se a már korábban elhalálozott bácsiról, akiktől örökölte. Ő azért ismerte őket régről, nyilván. Na mármost, a ház maga Bajoroszágban van, az Alpok tövében. De nehogy szép modern, német luxus színvonalú házat képzeljetek, hanem inkább régies, öreges házikót, nagy kerttel. A ház beltere amúgy négyzetméterre nagyobb, mint amiben lakunk, de nagyon hagyományos. Azt el kell ismerni, hogy ahol található, hát az festői táj. Képeslap színvonalú az egész környék. A net ott olyan szar, hogy szinte nincs is. Nekem első gondolatom az volt, hogy el kéne adni, szép summa jönne be vésztartaléknak, esetleg egy szép nyaralásra elmennénk belőle családostul a korona után, és még mindig maradna vésztartaléknak. Ezt gondoltam én. A férjem azonban el volt képedve, hogy én eladnám. Ő egy ideje már ott tart, hogy szeretne ODAKÖLTÖZNI. Ehhez tudni kell, hogy nekem jó némettudásom van, itteni munkámhoz pedig nem kötődöm, ott is tudnék dolgozni pékségben, hotelben, bárhol. A férjem pedig szellemi szabadfoglalkozású, hogy mai kifejezéssel éljek, home office-ban van. Ilyen akadálya nincs a költözésnek, és a férjemnek ez már elég ok a költözésre. Nos, nekem nem. Arra persze nem tud válaszolni, hogy a bajor vityillójában lévő szar nettel hogy akar majd bármit is intézni, pl. kapcsolatot tartani az itteniekkel, filmezni, dolgozni. A gyerekeink nem tudnak németül, angolul tanulnak. Nekik ez egy teljes életváltás lenne. Ha a férjem nem adja el a házat, akkor kézen fekvő lenne bérbe adni, vagy esetleg megtartani nyaralónak. Mondanám, hogy hétvégi ház lenne, de valami 7-800 kilométerre van, tömegközlekedéssel nem megközelíthető, csak kocsival, tehát nem lehet oda hétvégente leruccanni. A gyerekek reakciója a költözése elég vegyes. Egyik menne, mert nem érzi jól magát az osztályában, a másik nem menne, mert hát itt vannak a barátai. A férjem azzal vesztegeti meg a gyerekeket, hogy ha költözünk, akkor végre lehet kutyájuk, olyan fajta, amilyet csak szeretnének.

Én részemről el se gondolkodnék a költözésen, de az is biztos, hogy ha a családom minden tagja menne, akkor nem tiltakoznék. A szüleim azt mondják, menjünk, a legjobb barátnőm azt mondja, ne költözzünk, megbánjuk. A férjem menne, ő ezt a házöröklést sorsfordítónak éli meg, és úgy érzi ennek így kell lennie, hogy mi ott lakjunk azon a szép tájon.

2020. dec. 1. 13:22
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Inkább olvasd végig, feleslegesen vagy ilyen támadó. Ez nem a pénzről szól, hanem a költözésről.
2020. dec. 1. 13:27
 2/27 anonim ***** válasza:
91%

Én biztosan nem költeném el egyszeri nyaralásra a háznak az árát.

Maximum visszajárnék bele nyaralni. Egyébként az internet problémája szerintem áthidalható lenne.

Én szívesen odaköltöznék, azért nem mindig adódik ilyen lehetőség.

2020. dec. 1. 13:27
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek ki egy hónapra, modjuk nyáron, és nézzétek meg milyen ott élni. Csak így durr bele biztos nem költöznék a világ végére, kiszakítva a gyerekeket a megszokott környezetükből, olyan helyre ahol nem is beszélik a nyelvet, legyen bárnilyen szép.
2020. dec. 1. 13:28
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Én ,ha tehetném a jövő nyarat ott tölteném. Férjed gyakorolhat sz@r nettel homeofficeban,gyerkőcök két hónapot kibírnak haverok nélkül. Te meg elmész fizetés nélkülire, ha van rá lehetőség vagy munkanélkülire.

Aztán nyár végére letisztul hogy jó ötlet volna e a költözés. Lesz időtök átnézni a házat, felmérni a költségeket ha újítani kell meg ismerkedni a környék lehetőségeivel.

Így lenne a legkevesebb konfliktus köztetek.

Mindenki tudna véleményt mondani a helyzetről.

2020. dec. 1. 13:29
 5/27 anonim ***** válasza:
21%

Jesszus, nőként mondom, hogy tényleg elég undorító ez a gondolatmenet, hogy te már azt tervezgetted, hogy majd nyaraltok belőle meg ilyesmi. Kontextustól függetlenül.

Te csak azon problémázol, hogy a gyerekek majd mit szólnak, meg net nélkül hogy fog dolgozni a férjed blabla. De ezek nem a te problémáid. Neked teljesen mindegy, kint is tudsz dolgozni. Úgyhogy ha a férjed menni akar, ne mások vélhető problémáira fogd, hanem arra, hogy félsz kimozdulni a komfortzónádból.

2020. dec. 1. 13:33
 6/27 anonim ***** válasza:
93%

Ott fogtok az izolációban megbolondulni. Túl nagy változás lenne. Én nem mennék tutti tanyasinak.

Tapasztalatból beszélek, nem Csajága Röcsögéről

2020. dec. 1. 13:37
 7/27 A kérdező kommentje:
Én nem azt tervezgettem! Nem kezdtem el nyaralást szervezni! Én csak rögtön erre gondoltam! Ha én örököltem volna külföldön házat, eladtam volna, ment volna az ára vésztartalékba, meg egy nyaralás is kijött volna belőle! Hagyjátok már az anyagiakat, egyáltalán nem téma a férjemmel a ház kapcsán hogy mi van az anyagiakkal. Egyáltalán. Itt is csak futólag említettem.
2020. dec. 1. 13:38
 8/27 anonim ***** válasza:
89%
1-eske, talán nem mondhatja meg hogy eladjak e de abba esetleg lehet beleszolasa hogy mindent eldobva kicuccoljon e a család, te nyomorék.
2020. dec. 1. 13:39
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férjed már a gyerekeket vesztegeti meg, akkor azt gondolom, hogy ezt egyszerű veszekedéssel nem fogod tudni szabotálni, örök életre sértődés marad belőle.

Én azt mondanám, hogy vedd ki valamikor a két hetes szabidat és menjetek ki két hétre, nézzétek meg, hogy milyen. Lehetőség szerint úgy, hogy a férjednek néhány napot kelljen azért dolgoznia. Ha a férjed szembesül vele, hogy nincs internet, munka után kilómétereket kell utazni egy paradicsomkonzervért, a gyerekek látják, hogy nincs a közelben sem gyerek, akivel összebarátkozhatnak, akkor le lehet ülni velük és végiggondolni, hogy ezt akarják-e.

Amíg a férjed a nirvanat képzeli oda, addig nem jutsz semmire.

2020. dec. 1. 13:41
 10/27 anonim ***** válasza:
4%

Abba lehet beleszólása, hogy ő maga mit csinál, meg a külykei, senki más dolgába nem.

A csávó helyében közölném, hogy én költözök, te meg csinálsz, amit akarsz.

Ennyi.

2020. dec. 1. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!