Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felmerült egy olyan probléma a házasságomban, amire bár élénk a fantáziám, nem számítottam, hogy valaha ezzel kell majd szembenéznem. Lenn kifejtem. Mi a meglátásotok?
Tehát, az egész úgy indult, a kedves párom (ő a férfi, én a nő) örökölt egy házat. Kezdjük ott, hogy én életemben nem hallottam arról a néniről, se a már korábban elhalálozott bácsiról, akiktől örökölte. Ő azért ismerte őket régről, nyilván. Na mármost, a ház maga Bajoroszágban van, az Alpok tövében. De nehogy szép modern, német luxus színvonalú házat képzeljetek, hanem inkább régies, öreges házikót, nagy kerttel. A ház beltere amúgy négyzetméterre nagyobb, mint amiben lakunk, de nagyon hagyományos. Azt el kell ismerni, hogy ahol található, hát az festői táj. Képeslap színvonalú az egész környék. A net ott olyan szar, hogy szinte nincs is. Nekem első gondolatom az volt, hogy el kéne adni, szép summa jönne be vésztartaléknak, esetleg egy szép nyaralásra elmennénk belőle családostul a korona után, és még mindig maradna vésztartaléknak. Ezt gondoltam én. A férjem azonban el volt képedve, hogy én eladnám. Ő egy ideje már ott tart, hogy szeretne ODAKÖLTÖZNI. Ehhez tudni kell, hogy nekem jó némettudásom van, itteni munkámhoz pedig nem kötődöm, ott is tudnék dolgozni pékségben, hotelben, bárhol. A férjem pedig szellemi szabadfoglalkozású, hogy mai kifejezéssel éljek, home office-ban van. Ilyen akadálya nincs a költözésnek, és a férjemnek ez már elég ok a költözésre. Nos, nekem nem. Arra persze nem tud válaszolni, hogy a bajor vityillójában lévő szar nettel hogy akar majd bármit is intézni, pl. kapcsolatot tartani az itteniekkel, filmezni, dolgozni. A gyerekeink nem tudnak németül, angolul tanulnak. Nekik ez egy teljes életváltás lenne. Ha a férjem nem adja el a házat, akkor kézen fekvő lenne bérbe adni, vagy esetleg megtartani nyaralónak. Mondanám, hogy hétvégi ház lenne, de valami 7-800 kilométerre van, tömegközlekedéssel nem megközelíthető, csak kocsival, tehát nem lehet oda hétvégente leruccanni. A gyerekek reakciója a költözése elég vegyes. Egyik menne, mert nem érzi jól magát az osztályában, a másik nem menne, mert hát itt vannak a barátai. A férjem azzal vesztegeti meg a gyerekeket, hogy ha költözünk, akkor végre lehet kutyájuk, olyan fajta, amilyet csak szeretnének.
Én részemről el se gondolkodnék a költözésen, de az is biztos, hogy ha a családom minden tagja menne, akkor nem tiltakoznék. A szüleim azt mondják, menjünk, a legjobb barátnőm azt mondja, ne költözzünk, megbánjuk. A férjem menne, ő ezt a házöröklést sorsfordítónak éli meg, és úgy érzi ennek így kell lennie, hogy mi ott lakjunk azon a szép tájon.
Én biztosan nem költeném el egyszeri nyaralásra a háznak az árát.
Maximum visszajárnék bele nyaralni. Egyébként az internet problémája szerintem áthidalható lenne.
Én szívesen odaköltöznék, azért nem mindig adódik ilyen lehetőség.
Én ,ha tehetném a jövő nyarat ott tölteném. Férjed gyakorolhat sz@r nettel homeofficeban,gyerkőcök két hónapot kibírnak haverok nélkül. Te meg elmész fizetés nélkülire, ha van rá lehetőség vagy munkanélkülire.
Aztán nyár végére letisztul hogy jó ötlet volna e a költözés. Lesz időtök átnézni a házat, felmérni a költségeket ha újítani kell meg ismerkedni a környék lehetőségeivel.
Így lenne a legkevesebb konfliktus köztetek.
Mindenki tudna véleményt mondani a helyzetről.
Jesszus, nőként mondom, hogy tényleg elég undorító ez a gondolatmenet, hogy te már azt tervezgetted, hogy majd nyaraltok belőle meg ilyesmi. Kontextustól függetlenül.
Te csak azon problémázol, hogy a gyerekek majd mit szólnak, meg net nélkül hogy fog dolgozni a férjed blabla. De ezek nem a te problémáid. Neked teljesen mindegy, kint is tudsz dolgozni. Úgyhogy ha a férjed menni akar, ne mások vélhető problémáira fogd, hanem arra, hogy félsz kimozdulni a komfortzónádból.
Ott fogtok az izolációban megbolondulni. Túl nagy változás lenne. Én nem mennék tutti tanyasinak.
Tapasztalatból beszélek, nem Csajága Röcsögéről
Ha a férjed már a gyerekeket vesztegeti meg, akkor azt gondolom, hogy ezt egyszerű veszekedéssel nem fogod tudni szabotálni, örök életre sértődés marad belőle.
Én azt mondanám, hogy vedd ki valamikor a két hetes szabidat és menjetek ki két hétre, nézzétek meg, hogy milyen. Lehetőség szerint úgy, hogy a férjednek néhány napot kelljen azért dolgoznia. Ha a férjed szembesül vele, hogy nincs internet, munka után kilómétereket kell utazni egy paradicsomkonzervért, a gyerekek látják, hogy nincs a közelben sem gyerek, akivel összebarátkozhatnak, akkor le lehet ülni velük és végiggondolni, hogy ezt akarják-e.
Amíg a férjed a nirvanat képzeli oda, addig nem jutsz semmire.
Abba lehet beleszólása, hogy ő maga mit csinál, meg a külykei, senki más dolgába nem.
A csávó helyében közölném, hogy én költözök, te meg csinálsz, amit akarsz.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!