Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nincs örök szerelem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nincs örök szerelem?

Figyelt kérdés
Sok emberen látom, hogy ők valóban összeillenek, és aztán kiderül, hogy az egyik csalja a másikat.... és olyan rosz...mért nem tarthat a szerelem örökké...ez számomra olyan elkeserítő... :S
2010. aug. 11. 15:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
visszataszító, hogy sokan már a szerelmet is tudománnyal magyarázzák. hogy hónapra pontosan megmondja pár roppant okos ember, mikor tűnik el a szervezetből a "szerelmet kiváltó hormon" és még külön latin nevecskéje is van... nevetséges! akkor nálam valamit biztos elrontottak, mert bizony 5 éve tart az a "bizonyos hormon", és ahogy halad az idő, egyre erősebben... mindennél jobban szeretem Őt, ha hozzámér még mindig mintha végigjárná a testemet valami elektromosság, és gondolkodás nélkül érte adnám az életemet is... csak Ő a lényeg.:) légyszíves, szokjatok le a tudományoskodásról, a ti érdeketekben!;)
2010. aug. 11. 21:29
 22/24 anonim ***** válasza:
a tudomanyos valaszolo vagyok, nagyon orulok hogy ilyen jol megertitek egymast. en is azt magyaraztam h az orokke tarto sszerelem letezik.nem ertem miert kell ennyire letamadni? en szeretem a dolgokat a tudomanyos szogbol is megvizsgalni, ennek ellenere hiszek sok megmagyarazhtatlan dologban, egyszeruen csak a tudomanyos resze is erdekel.
2010. aug. 11. 22:13
 23/24 anonim válasza:

Szerelmet a Fenil-Etil-Amin (FEA) nevű anyag okozza.

Hatása:

- Megnövekszik a Dopamin szintje, ami kialakítja az erős kapcsolatot a két fél között (Ez a hormon a pszihés addikció hormonja!)

- Megnövekszik az Adrenalin és a Noradrenalin szintje. Mindkét anyag feltúrbózza a testet, az utóbbi pedig az elmét is. Ezek miatt dobog annyira hevesen a szív.

- Megnövekszik a Béta-Endorfin szintje, amitől a szerelmes alig érzi a fájdalmat és ez okozza a rózsaszín ködöt/szemüveget

- Csökken a Szerotonin szintje, így az előző folyamatok lélekre gyakorolt hatásai felerősödnek.

- Csökken a Melatonin szint, ami miatt keveset alszanak a szerelmesek és a biológia belső órájuk is kaput

A FEA, a Dopamin, a NorAdrenalin és az Adrenalin rokonai az Amfetaminnak.

Az Amfetamin hasonlóan hat a szervezetre, mint a FEA.

A Béta-Endorfin ugyanott és ugyanúgy hat, mint az ópium, a morfium és a heroin (kb olyan erős, mint a heroin!)

A Szerotonin és a Melatonin triptamin-származékok, vagyis hallucinogén anyagok.

A NorAdrenalin, a Dopamin, a Béta-Endorfin és a Szerotonin boldogító hatású

A szerelem lényegében egy erős kábítószeres állapot és ezért szünteti meg ezt a folyamatot idővel a szervezet, hogy nehogy ki tudjon alakulni a kábítószerekre is jellemző tolerancia.

A szerelem után jön a szeretet, itt már az Oxitocin [nőben a monogámia hormon] és az ADH [férfiban a monogámia hormon] vannak főszerepben, valamint a Béta-Endorfin és a Dopamin (de ezek már jóval kisebb mennyiségben)

A SZEX erősen megnöveli a monogámia-hormonok szintjét, valamint fiatalít és gyógyít!

2010. aug. 14. 07:01
 24/24 anonim ***** válasza:
Ez igazán érdekes volt!
2010. aug. 19. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!