Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Különböző anyanyelv. Problémás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Különböző anyanyelv. Problémás kommunikáció. Nem is szeretem?

Figyelt kérdés

Szóval én magyar származású vagyok, felső fokon beszélek angolul. A “párom”, olasz. Az elején nem is vettem annyira őt komolyan, azonban kezdünk kötődni a másikhoz. Ő nagyon gyengén beszél angolul (én nem beszélek olaszul, ő meg magyarul), kiejtés, nyelvtan, rengetegszer én javítom ki. Ennek következtében nem is tudunk mélyebb témákról beszélgetést folytatni. Mikor viszont együtt vagyunk akkor minden más, nyilván.

Egyre jobban idegesítenek a hibák a beszédében. Tanulja az angolt minden nap, azt mondja, otthon, egyedül.... Nyelviskola lenne a megoldás, nem? Online simán lehet csinálni. Én januártól megyek a Katedrába olasz tanfolyamra.

Köszönöm a normális válaszokat.

2020. nov. 28. 13:29
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
24%
Talán pont ez a titka annak, hogy sok nő külföldiekre vágyik. Vonzza az "egzotikum", közös nyelv híján nincs mély kommunikáció, tehát fennmaradhat a "rózsaszín köd", a sokminden, amivel felruházza magában a nő. Plusz veszekedni sem akarnak, mert a "fuck you" ütemes ismételgetésében az is kimerülne.
2020. dec. 31. 08:15
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha felmerül benned hogy nem is szereted, akkor bizonyára így is van.

Ha szinte nem tudtok kommunikálni, akkor arra nagyon nehéz kapcsolatot építeni. Ha egy idegen nyelvet sem ismer, akkor évek is lehetnek mire megtanul angolul. Mikor mélyebb témákat érintetek, kiderülhet, hogy alapvetően máshogy látjátok a világot és ez vagy az neki vagy neked nem fér bele. Ja évrk múltán der7l ki egy alapvető összeférhetetlenség az időpocsékolás. Nem tudom ez távkapcsolat-e, de én úgy veszem ki, hogy igen. Szerintem nem éri meg az időt és az energiát ilyen kezdéssel.

2020. dec. 31. 09:05
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Így nem lehet megérteni egymást. Szakítás.
2020. dec. 31. 23:13
 34/37 anonim ***** válasza:
95%

A nyelvünkkel gondolkozunk. Szerintem ezzel mindent elmondtam. Már eleve azzal is baj van, hogy az angol nem az anyanyelvünk. Nekem hiába van meg a felsőfokúm, nem tudok mindent olyan mélyen elmondani rajta, mintha az anyanyelvem lenne.

Ez azért baj, mert egy kapcsolatban a legfontosabb a közös elképzelések, közös gondolkodás, és ilyen /komoly/ lelki összhangot /együttműködést/ nyelvi összhang nélkül lehetetlen elérni /mivel a kettő ugyanaz/.

Már csak ennél a gyakorlatias és "önző" oknál fogva sem javasolok semmilyen "egzotikumot" senkinek, és akkor még a fajkeveredésről nem is beszéltünk.

2021. jan. 1. 01:36
 35/37 anonim ***** válasza:
45%

Egy kis offolással kezdem a választ: Én például már tizenéves koromban eldöntöttem, hogy sosem lesz magyar pasim. Biztos csak én vagyok ilyen szerencsétlen, de az összes korombeli magyar srác kínos, vállalhatatlanul vagy egyszerűen egy szerencsétlen nyomi. (Nem szeretnék megbántani senkit a szóhasználattal)

Aki normális, egészséges kívül-belül annak pedig már volt barátnője.

Sok országban jártam már, de a magyar pasiktól mindig rámjön a szekunder-szégyen, nekem sajnos negatív értelemben tűnnek ki más nemzetek férfitagjai közül. Ha csak magyar pasik lennének a világon akkor szűzen haltam volna meg.

On:

Nem, nem *** könyvből tanulni nyelvet egyedül, én is így tanultam meg 2-őt is, úgy, hogy használni is tudom őket. Én sem értem alapból hogy miért jöttél össze valakivel akivel nem tudsz beszélgetni, a kommunikáció minden emberi kapcsolatnak az alapja, egy párkapcsolatban meg a legfontosabb.

2021. jan. 19. 12:32
 36/37 anonim ***** válasza:
0%

Ha időt töltötök együtt meg fogja tanulni tőled

Nagyon sok vegyes kapcsolat van, és valószíneg nem mind beszélt perfektül a másik nyelvén amikor megismerkedtek.

2021. jan. 19. 13:15
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Na, mi lett azóta? Megtanultátok egymás nyelvét?
2023. máj. 1. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!