Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Különböző anyanyelv. Problémás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Különböző anyanyelv. Problémás kommunikáció. Nem is szeretem?

Figyelt kérdés

Szóval én magyar származású vagyok, felső fokon beszélek angolul. A “párom”, olasz. Az elején nem is vettem annyira őt komolyan, azonban kezdünk kötődni a másikhoz. Ő nagyon gyengén beszél angolul (én nem beszélek olaszul, ő meg magyarul), kiejtés, nyelvtan, rengetegszer én javítom ki. Ennek következtében nem is tudunk mélyebb témákról beszélgetést folytatni. Mikor viszont együtt vagyunk akkor minden más, nyilván.

Egyre jobban idegesítenek a hibák a beszédében. Tanulja az angolt minden nap, azt mondja, otthon, egyedül.... Nyelviskola lenne a megoldás, nem? Online simán lehet csinálni. Én januártól megyek a Katedrába olasz tanfolyamra.

Köszönöm a normális válaszokat.

2020. nov. 28. 13:29
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
92%

Számtalan esetben láttam , hogy magyar hapsik nyálaztak az afrikai, sötétebb bőrű brazíliai csajokra meg beszólogattak neki.

Ennyire álszentek ne legyünk már. Egy magyar pasi se állna ellen egy neki tetsző külföldi nőnek. Ha meg van minden, a hullámhossz is akár, közös dolgok. Stb. Miért ne lehetne több? Miért kell az emberek nagy részének abban a tévhitben élnie, hogy nem lehetséges szerelem, jó kapcsolat egy másik nemzetiségű emberrel?

Miért ne lehetne? A nyelv lehet akadály persze de ahol értik egymást, ott mi lehet az akadályozó tényező? Feltéve ha tényleg meg van a közös hullámhossz. Szerintem kevesebb előítélet kéne. Na meg talpra állni mert akiknek bajuk van ezzel, annak tutira a való életben nem megy az ismerkedés.

2020. nov. 28. 16:37
 22/37 anonim ***** válasza:
31%

Nekem nem lenne ellenemre egy csinos es ertelmes afrikai, japán nő

.

2020. nov. 28. 17:15
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetetlen. Kérdés az, hosszútávon melyik országban terveztek élni, letelepedni? Azt a nyelvet célszerű erősíteni.

Ha pl. Te költöznél hozzá, akkor neked célszerű tanulni. Nyelvtanfolyam jó döntes, ha az alapokat elmagyarázzák, már tud majd ő is magyarázni a saját nyelvén.

Hasonló helyzetben voltam a párommal, áthidalható probléma. Tanulás kell es használni valakivel a nyelvet - ehhez a segítség megvan;)

A férfiak nyelvtanulási képessége egyébként is kisebb a nőkénél, így alakult ki.

2020. nov. 28. 17:19
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Hajrá, Mumuska, ismerkedj velük, bár ez az undorító stílus nekik se fog kelleni.
2020. nov. 28. 17:21
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem lehetetlen, de kell türelem hozzá, ami neked kicsit fogytán. Amúgy sem vagy egy túl türelmes típus?

Nekem a párom német. Én mondjuk folyékonyan beszélek németül is, de így is vannak nüansznyi dolgok, amiken elhasalhat a kommunikáció. Egy picit mindig más a kulturális háttér, másképp fejezik ki magukat, ilyeneket is figyelembe kell venni. Én is úgy, hogy eladhatnám magam "őslakos németnek" félreérthetek bárkit ilyenek miatt. Türelem kell és tolerancia.

2020. nov. 28. 18:26
 26/37 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, azért az baromi idegesítő lehet, hogy ő próbál veled kommunikálni, erre te folyamatosan javítgatod ki a nyelvtani hibáit.. illúzióromboló. Adj neki több időt.
2020. nov. 28. 19:04
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

2 hónap alatt mi a fenét vàrsz de komolyan??

Ha ennyire nincs türelmed akkor hagyd.

Nem online nyelviskola a legjobb megoldàs ha megvannak màr neki az alapok.

Beszélgess vele, tőled 100xgyoesabban tanulna

2020. nov. 28. 22:53
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Valóban ne javítgasd ki folyamatosan a hibáit. EZ nem a fejlődését segít.
2020. nov. 29. 15:39
 29/37 anonim ***** válasza:
88%
Az én párom iráni és angolul beszélünk, ő is szokott véteni hibákat, biztosan én is, mert nekem sem az anyanyelvem, de nem javítgatjuk egymást és így is bármilyen témáról tudunk beszélgetni, mindketten vagyunk C1 szinten. Ha fejleszteni akarja a tudását, majd elmegy tanfolyamra vagy valami, de szerintem elég paraszt meg okoskodó dolog úgy javítgatni valakit, hogy lehet te sem vagy profi benne, mert neked sem az anyanyelved. Jó persze, ha valaki annyira béna, hogy egy épkézláb mondatot nem tud összerakni, azt muszáj kijavítani, de akkor mire eljut egy folyékony szintre, még várhatsz legalább 1-2 évet.
2020. nov. 30. 15:09
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Ket intelligens ember kozott elkepeszto melysegu kommunikacio alakulhat ki kozepes nyelvismerettel is. Valakinek hiba van a keszulekeben.
2020. dec. 31. 02:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!