Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Különböző anyanyelv. Problémás kommunikáció. Nem is szeretem?
Szóval én magyar származású vagyok, felső fokon beszélek angolul. A “párom”, olasz. Az elején nem is vettem annyira őt komolyan, azonban kezdünk kötődni a másikhoz. Ő nagyon gyengén beszél angolul (én nem beszélek olaszul, ő meg magyarul), kiejtés, nyelvtan, rengetegszer én javítom ki. Ennek következtében nem is tudunk mélyebb témákról beszélgetést folytatni. Mikor viszont együtt vagyunk akkor minden más, nyilván.
Egyre jobban idegesítenek a hibák a beszédében. Tanulja az angolt minden nap, azt mondja, otthon, egyedül.... Nyelviskola lenne a megoldás, nem? Online simán lehet csinálni. Én januártól megyek a Katedrába olasz tanfolyamra.
Köszönöm a normális válaszokat.
... de most kényszerítsem, hogy online menjen nyelviskolába? Amúgy elég sok szabadideje van. Azt mondja nem tud többet tenni. Egyedül tanul otthon könyvből angolul. Az lósz*r, nem? 2 hónap alatt szinte semmi fejlődés. Halálra idegesítenek a hibák amikor beszél vagy ír.
Gonosz vagyok?
Már kijött egy amúgy nem éppen nagy, de valószínűleg hosszabb távon fennmaradó hiba.
Nem vagy gonosz, mások az intellektuális igényeid. EZ az igazi baj.
F, 39
Mintha nővéremet hallanàm 😆
Nos, kicsit mindketten tanulhattok angolul-olaszul, ő valszeg nem fog àtàllni sosem 100%osan.
Az én barátom is olasz, csak az a különbség, hogy én beszélek olaszul, ő pedig angolul, szóval nálunk a nyelviséggel nem volt probléma.
A ti helyzetetek tényleg nem egyszerű, de elsősorban megnézném, hogy megvan-e benne az akarat arra, hogy fejlődjön és tényleg tesz-e valamit. Egyedül nem tud megtanulni, az legfeljebb arra jó, hogy szókincset fejlesszen és szinten tartson, de már ezekhez is kéne minimum egy B2-es fokozat.
Szerintem egy jó kapcsolat egyik alappillére a megfelelő kommunikáció. Általában ez arra utal, hogy a párok őszintén egymással, de nálatok "technikai" problémák vannak. Nem tudom, hogy csak a barátod miatt tanulnál-e olaszt, de akárhogy is, benned már látszik egy igyekezet a problémamegoldása érdekében. Benne látsz ilyet?
Az lenne a legjobb, ha leülnétek és elmondanád neki, hogy téged a jelenlegi helyzet nagyon zavar és a kapcsolatot is veszélyezteti.
23/L
#7-nek:
Tekintve, hogy Olaszországba jöttem ki egyetemre, nem értem, mi a problémád. itt az olaszok "őslakosok" és ők vannak a legtöbben, így nyilván egy olasszal van a legnagyobb esélye, hogy összejöjjek. Bár nem értem, hogy neked ez miért probléma. Nem mintha a barátom és közted kellett volna választanom...
23/L
Neked kellett gazdag külföldi pali, tanulj te olaszul!
Dolgozz meg a pénzért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!