17 éves fiú vagyok azzal a problémával, hogy túl egyszerű és sokszor nem érthető a beszédem.2 éve olvasok emiatt különböző regényeket, novellákat stb. Ezen kivül tudnátok nekem valamilyen módszert ajánlani?
Az olvasás az jó. Egészítsd ki naponta este 5-10 perc naplóírással. Az nagyon jó edzés a tudat számára, hogy ki tudd magad fejezni. Minden nagy író írt naplót, olyan mint a zenésznek a skálagyakorlat. Leírod a nap élményeit, gondolataid, ami épp eszedbe jut- magadnak, nem kell törődni, ki mit szól érte.
Fontos: töltőtollal füzetbe (nem gépen) és a napi ritmus is fontos. Mint minden képességfejlesztésénél. A töltőtoll is jobb-Euroshopban 450.-ért jó toll van. Ezzel foglalkoztam és bonyolult, nem fejtem ki, de jobb kézzel, papírra írni -további tudatterületeket mozgat meg. És néha egy-egy jó ritmusú verset hangosan olvas fel magadnak, mert az megint más tudatterületeket érint, amikor hallod a saját hangodat.
(hasonló veszteség ért engem is, 13évesen, és ráébredtem a vigasztaló gondolatra, hogy édesanyám is annak örülne, ha látná, hogy megtalálom a helyem az életben, az utamat, a feladataimat, a kapcsolataimat, ez erőt ad) És hát jó, értékes irodalmat olvass, az megint más területen épít. Tolsztoj, Csehov, Shakespeare- drámarészleteket néha hangosan. Ügyes légy, menni fog idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!