Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom nem állt ki értem, buta vagyok, hogy emiatt haragszom rá?
Mondjuk nekem is az ugrott be, amit 16-os írt. Oké, a barátod nekitolta, véletlen volt. A másik pasi balhézott. De a barátod miért nem szólalt meg, legalább annyit, hogy "elnézést kérek, véletlen volt"? Ezt miért TE kellett, hogy mondjad? Ha nem vagy ott, ő simán ránézett volna, és elsunnyogott volna?
Lesz még gondod, ha ő lesz az életed párja.
"és a megoldás mi ? Mint egy Mónika showban nekiállni kiabálni a bolt közepén ?
Vagy bunyoba belemenni ?"
Nem. Én (ha férfi lennék), ez esetben határozott hangon, egy kicsit hangosabban megismételném, hogy "Mint már mondtuk, ELNÉZÉST KÉRÜNK, véletlen volt."
És AKKOR hagynám ott.
28: akkor miért rossz a példám ? Autóban amikor biztonságérzet van SEM foglalkozom a másikkal.
Különben meg látszik mindenki más , te beleallnal egy rablasba én meg nem. Erről is csak annyit hogy keseltesse meg magát az aki akarja, esetedben te magadat nyugodtan, csak legyen erőd hívni a mentőket.
Azt nem írtad le, hogy pontosan mit vártál volna tőle.
Ha nekimegy valakinek, nyilván illett volna bocsánatot kérnie, ez elmaradt. De te nem ezt kéred rajta számon, hanem hogy nem állt ki érted. De pontosan mit kellett volna csinálnia? Vissza kellett volna ordítania? Meg kellett volna vernie? Rendőrt kellett volna hívni? Vagy illedelmesen el kellett volna magyaráznia, hogy nem illik mást ler*bancozni? És melyik ért volna bármit? Egy olyan emberről beszélünk, aki egy bocsánatkérésre ordibálva r*bancozással reagál.
Ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, elnézést kértem volna, az ordibálásra viszont nem reagáltam volna semmit, továbbmegyek, hadd őrjöngjön. Ha valaki szerint én ezért alkalmatlan vagyok párnak, akkor nem egymást keressük.
Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából azért is írtam ki ezt a kérdést, mert magam sem tudom eldönteni, hogy jól tette, hogy nem állt bele vagy pedig ilyen emberrel nagyon nehéz dolgom lesz a jövőben. Téved, aki azt írta, hogy csak azzal van bajom, hogy nem állt ki értem, mert ugyanúgy megdöbbentett az is, hogy nem kért bocsánatot, illetve egy pillanatra tényleg úgy tünt, hogy megfog ütni, amikor már mondtam neki, hogy elnézést kértünk, mégis mit vár még tőlünk? Akkor kezdett el igazán vergődni, hogy neki egy r@banc ne pofázzon, majd belemászott a barátom arcába és közvetlen közelről mondta neki, hogy szólalj már meg b*zigyerek. Nagyon agresszívan reagált és tény és való, hogy nem lett volna jobb, ha olyan tipus, aki erre neki megy, de legalább megszólalhatott volna , mindegy mit mond. Azóta csak az jár a fejemben, hogy mi történne tényleg egy balesetnél? Vagy ha látná, hogy valakit megtámadnak, simán tovább sétálna? Milyen életem lesz mellette, ha gyerekeink születnek? Viszont abban sem vagyok biztos, hogy egy ilyen probléma miatt érdemes lenne eldobni 5 boldog évet, mert egyébként emellett millió jó tulajdonsága van.
Miután kiírtam a kérdést próbáltam vele normálisan beszélni a történtekről, és elmondta, hogy szörnyen szégyelli magát, de lefagyott és hiába szeretett volna mondani valamit, képtelen volt rá. Valamit kezdeni kell ezzel a helyzettel, nagyon örülök neki, hogy ezt ő is belátja. Gondolkoztunk pszichológuson vagy, hogy lehet egy új hobbira lenne szüksége, ami segít ezt belső szorongást(?) kezelni. Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy mi segíthetne szivesen fogadnék minden ötletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!