Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meddig lehet így csinálni?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig lehet így csinálni? Párom miért nem tudja elfogadni a gyerekem?

Figyelt kérdés

Férjemmel 5éve vagyunk együtt. Van egy kisfiam, aki 7 éves és neki is van 2 fia az előző kapcsolatából, hamarosan megszületik a közös gyermekünk is. A problémám az lenne, hogy az Én kisfiam sajnos nagyon el van nyomva minden téren. A férjem hozzá sem szól,a köszönésen kívül nem kommunikál vele semmit. De ha csesztetni kell a gyereket, mert valamit nem jól csinált akkor persze abba szívesen részt vesz. Emiatt sokszor veszekszem vele, mondván ha jót nem tud hozzá szólni,akkor szidni sem kell! De amikor az Ő gyerekei jönnek hozzánk akkor velük annyira másként viselkedik. A világukat kinyalja minden pillanatban lesi a kivansagukat és ugrál nekik. Én nem azt várom, hogy az enyémmel is olyan legyen, mint veluk. De azért igazán ember számba vehetné, beszélhetne hozzá néha napján... Ezzel szerintem nem kérek túl sokat.

Mit tehetnék? Nem szeretnék feladni mindent, de azt sem szeretném ha a gyermekem boldogtalan lenne ez miatt, mert nyilván érzi, hogy a párom nem szereti.

2020. nov. 16. 08:47
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Szilvi!Bizonyára sok hasznos információ van a blogodban,ha mozaikcsaládban élnék én is csatlakoznék a face csoporthoz, olvasnám a blogodat. Valahol nálam is hasonló a helyzet, egy gyerekkel maradtam egyedül és találtam párt. Annyiban különböző a helyzetem,hgoy a másik félnek nincs gyereke.

Én viszont azon nem csodálkozom,hogy a válaszadók/véleményt írók többsége bírálja ezt a helyzetet, amit ha önmagában, tényként kezelünk, érthető is. Főleg annak aki nem volt még ilyen helyzetben.

29-es válaszoló vagyok, én próbáltam mentséget keresni a kérdezőnek.Viszont hozzátettem: sosem tudnék elfogadni olyan férfit páromul aki a gyerekemet nem fogadja el. Inkább egyedül maradnék mint nap mint nap szembesülnék azzal,hogy a gyerekem lelkileg szenved ettől a helyzettől.

2020. nov. 17. 10:38
 32/32 Mozaikosok ***** válasza:
24%
Kedves "29"-es! Az a helyzet, hogy ti is mozaikcsaládban éltek :) Amint egy párkapcsolatban bármelyik fél rendelkezik egy előző kapcsolatból származó gyerkőccel, az már mozaikcsalád. De most nem ez a lényeg, hanem a kérdező problémája, amit szerintem itt nem lehet "megoldani". Lehet, hogy sehol sem lehet megoldani, de én sokkal nagyobb esélyt látok rá, hogy mégis meg lehet. Csak egyáltalán nem olyan egyszerű, mint mondjuk annak eldöntése, hogy vegetariánus férfival tudnék-e együtt élni, vagy sem. Az érzelmek, különösen a szerelem meglehetősen bonyolult helyzeteket tudnak teremteni, amit kiegészítenek a korábbi kapcsolati élmények, a származási családból hozott minták, a személyes érzelmi érettség, sérülések stb. Tehát nem lennék olyan bátor, hogy valaki problémáját ismeretlenül megoldjam, és ezért írtam, hogy ilyen problémákra nem is ez a felület a legcélravezetőbb. Üdv!
2020. nov. 18. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!