Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet így csinálni? Párom miért nem tudja elfogadni a gyerekem?
Férjemmel 5éve vagyunk együtt. Van egy kisfiam, aki 7 éves és neki is van 2 fia az előző kapcsolatából, hamarosan megszületik a közös gyermekünk is. A problémám az lenne, hogy az Én kisfiam sajnos nagyon el van nyomva minden téren. A férjem hozzá sem szól,a köszönésen kívül nem kommunikál vele semmit. De ha csesztetni kell a gyereket, mert valamit nem jól csinált akkor persze abba szívesen részt vesz. Emiatt sokszor veszekszem vele, mondván ha jót nem tud hozzá szólni,akkor szidni sem kell! De amikor az Ő gyerekei jönnek hozzánk akkor velük annyira másként viselkedik. A világukat kinyalja minden pillanatban lesi a kivansagukat és ugrál nekik. Én nem azt várom, hogy az enyémmel is olyan legyen, mint veluk. De azért igazán ember számba vehetné, beszélhetne hozzá néha napján... Ezzel szerintem nem kérek túl sokat.
Mit tehetnék? Nem szeretnék feladni mindent, de azt sem szeretném ha a gyermekem boldogtalan lenne ez miatt, mert nyilván érzi, hogy a párom nem szereti.
A sógorom pontosan ugyanígy nőtt fel. Nem, nem bűnöző lett. Csak egy olyan ember, aki a kegyetlenségig rideg, képtelen szeretni, és a legcsekélyebb mértékben is képtelen vállalni a felelősséget bárkiért és bármiért.
A férjed remek ember lehet, érdemes lesz gyereket szülni neki. Néha azért belegondolsz, hogy hogy érezheti magát a gyereked? Marhára elárulva. Az hogy valaki megvakargassa néha a p.ncid az fontosabb volt, mint az, hogy a fiad jól és biztonságban érezze magát a saját otthonában. Valószínűleg szorongva és félve megy haza az iskolából, és nézi, ahogy az anyja egy ágyba fekszik egy ilyen tömény hányingerrel, mint a férjed. Remélem a fiad elhúz mihelyt teheti, és rád sem nyitja többet az ajtót.
A te kitartásodon, kapcsolatfüggőségeden múlik, hogy meddig hagyod ezt így menni. A párod nem fogja soha elfogadni a gyerekedet, ez már 5 éve is egyértelmű kellett volna legyen a számodra. De gondolom te is a népmesékben hiszel, hogy majd megváltozik. Nem fog. Miért tenné? Miattad? Ugyan már! Az ember jelleme adott, az nem változik meg.
Jól elkurtad a gyerek életét amiatt, hogy legyen valakid bârmi áron. Gratulálok!
"Van egy kisfiam, aki 7 éves és neki is van 2 fia"
Mother of god, új rekord. Vagy csak át kellett volna ezt fogalmazni, mert így nagyon hülyén hangzik.
De amúgy most rendesen:
Menekülj el onnan. Velem a "sima apám" volt ilyen rendes, mint a gyerekeddel a férjed és láthatod, hogy meg is őrültem :) Úgyhogy ha ezt nem akarod a fiadnál - NE AKARD - akkor gondold ezt át és tedd meg a megfelelő lépéseket.
Istenem.. értem én hogy kényelmetlen az a qwa gumi, de.. áh, csak még jobban szenvedni fog a fiad ha ettől lesz közös is, na mindegy, te tudod..
amúgy ha vele maradsz az első gyereked, legalábbis biztos hogy nem lesz normális-kiegyensúlyozott felnőtt ember.
Aztis megértem hogy babáznál/nehéz egy gyerekkel (már kettő) akár párkapcsolat, akár ügyintézés bármi, minden az. De ezzel az alakkal ha van benned egy kis anyai ösztön nem maradsz együtt, miért érdemelt szerencsétlen fiad ekkora pofont” pont tőled?
Azért ilyen postokat olvasva mindig két dolog jut eszembe:
- a pasi valamit mégis tud, mert a 2. nőnek csinálja a 3. gyereket (és ahogy látom az ilyen ritkán áll meg ezen a ponton).
- egy rakás magányos férfi van (és most nem az mnk incelekre gondolok), akik már el is fogadták azt, hogy egyedül vannak, de valami miatt ők továbbra sincsenek képben, inkább az ehhez hasonló ürgék csinálják a 5. gyereket...
A kérdező mentségére: bizonyára abban reménykedett vagy még mindig reménykedik,hogy megváltozik a helyzet, ezért maradt benne ebben a kapcsolatban és sodródik vele.
Akinek nem első párkapcsolata egyértelműnek tartja, hogy szülessen közös gyerek, még az is lehet,hogy a kora miatt ezt nem lehetett tovább tolni.
Mindezekkel próbálom megérteni a kérdezőt - aki eltűnt- annak elelnére,hogy valójában egy napot nem élnék ilyen férfivel.
Kedves Kérdező!
Hát, lehet, hogy nem itt kellett volna feltenned a kérdésed, mert értelmes válaszok helyett túlnyomórészt kioktatást, okokosdást lehet olvasni, ami egyáltalán nem visz előre. Kíváncsi lennék, ha valaki a válaszadók közül bajba kerül, az is ilyen segítségre számít-e?
A családforma, amiben élsz, és amiben ma Magyarországon még rengetegen, a mozaikcsalád. Azért így hívják (nagyon tömören összefoglalva), mert mint a mozaikkép is, több különálló darab alkotja az egészet. A legbonyolultabb családformák közé tartozik, minden elismerésem a küzdelmeidhez. Magam is ilyenben élek, és már 4 éve írok is erről, javaslom, hogy látogass el a blogomra, ott sokféle nehézségről olvashatsz, amire megoldási lehetőségek is vannak.
Továbbá javaslom, hogy csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, ahol zárt körben sorstársaktól kérdezhetsz, ami összehasonlíthatatlanul hasznosabb ennél felületnél.
A ti aktuális problémátokra szerintem egy jó családkonzultáció lenne hasznos, további tanácsot pedig ha érdekel, privátban beszéljünk meg, a honlapon megtalálod az elérhetőségeimet:
Minden jót nektek, üdv:
Baranyai SZilvia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!