Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek önzőség és szakításra ok lehet egy kapcsolatban?
29/F vagyok, nagyon nehezen találtam rá a barátnőmre (7 éven át ismerkedtem, mire lett olyan, akivel összejött). Gyakran utal arra, hogy majd szeretne gyereket és házasságot is szeretne, én viszont bizonytalan vagyok, ezt a bizonytalanságomat ismeri, úgy vagyok vele, hogy talán évek múlva jobban hajlani fogok ezekre a dolgokra, de most inkább a nem felé hajlok a házasságban is és a gyerekben is. Ettől függetlenül együtt maradnék vele, nem szeretnék már ismerkedni, de borzalmasan félek egy gyerekneveléstől. Ennek több oka van, ismerem magamat, ismerem a mostani koronavírusos világot, illetve a szakmám is sokszor feszültséggel teli. Nem is szeretnék erről magyarázkodni.
Attól félek, hogy ha véletlenül évek múlva én nemet fogok ezekre mondani, akkor szakítani fog velem. De jól tudja, hogy jelenleg bizonytalan vagyok ezekben a kérdésekben.
Önzőség az a részemről, ha esetleg én évek múlva mégis nemet mondanék ezekre? Szakítana szerintetek emiatt évek múlva egy barátnő? Nem szeretnék többé ismerkedni (biztos, hogy 10-15 évig úgysem találnék senkit), de az sem hiszem, hogy jó lenne, hogy csak emiatt menjek bele egy gyereknevelésbe (nyilván szeretném, ha már lenne, de biztos vagyok benne, hogy a saját depressziómat is belevinném a gyereknevelésbe, és esetleg nem lenne boldog az a gyerek később, de igyekeznék mindent megadni nyilván neki).
Pedig egy szemetlada vagy, mert tudod hogy ő mire vágyik, és te ezeket nem akarod megadni neki... De szakítani sem akarsz, mert túl önző vagy. Aztán ha bekattan nála a gyerek téma, ami bármikor bekovetkezhet, akkor meg mindketten koppantok.
Akkor nem lennél önző, ha leulnel vele, és elmomdanad neki, hogy te a nem felé hajlassz, és döntsön jó ez így neki vagy sem. Mert csak úgy szólok, hogyha gyereket akar és te nem, ez simán felulirja az irántad érzett szeretetet is.
Vagy képes lennél lehelni úgy az életed, hogy megfosztottad egy ilyen dologtól?
A szemétládázás, gerinctelen férgezés valami miatt elég elterjedt a gyak-on, kíváncsiságból 1-2 ilyen szuper emberrel kapcsolatba léptem és rájöttem, hogy az frusztrálja őket többnyire, hogy úgy érzik megszívatták őket a saját kapcsolatukban.
Pedig egy pici önzés mindig segít az ilyen szívatásokat elkerülni. Kedves Utolsó! Szerinted el lehet azt fogadni, hogy a kérdező párja önként van vele? Mert ha igen, akkor amiről írsz az nem valós.
Kedves 22es, igen önként van vele nyilvánvalóan, de szerintem van némi hitegetes is ebben a férfi részéről.
Mert a nemtudom hogy szeretnék e, vagy inkább nemszeretnek között elég nagy a különbség.
És bármilyen hihetetlen is, de valószínű, a nő elég naiv hogy azthigyje, hogy be fogja érte vállalni a gyereket.
19-es:
Most ilyen kérdés alapján akár életem végéig is egyedül maradhatnék, hiszen a nők többsége határozottan akar gyereket. Sanyargassam magam akkor innentől és bújjak egy kő alá, hogy ne "bántsam" más lelkét?
20-as:
"Az ilyenekre szívesen ugranak a magabiztosak:)"
Hát pont ez a baj az emberekkel, hogy ha valaki a földön fekszik összegömbölyödve, szeretnek bele rúgni néhányat a többiek.
Köszönöm a támogatást, végre egy olyan komment, ami nem támadó jellegű :) Hát bízzunk benne. Lehet nem lenne bajom egy gyerekkel, csak attól félek, hogy onnantól ez a szakmai önmegvalósításom kárára menne. Márpedig még úgy érzem, semmit se tettem, nem voltam hatással a világra, stb.
21-es:
"Pedig egy szemetlada vagy" az egy dolog, ha ilyesmit gondolsz, de ilyet ne írj le, amit mondjuk egy barátodnak se mondanál szóban.
"ez simán felulirja az irántad érzett szeretetet is" szerintem akkor nem is engem szeretett, ha ez felülírná. Hanem csak és kizárólag a gyerek gondolatát. Akkor pedig ő az önző és nem én, mert nem lenne tekintettel rám.
23-as:
Én nem hitegettem eddig sem, de kösz a feltételezést, ez is elég gonosz dolog a részedről.
Kiváló válasz, köszönöm.
Találkozunk ugyanitt, 5 év múlva.
De nem érted, hogyha szeretne anya lenni, szeretne egy gyereket, akkor ezt a vágyat nem tudja felulirni egy szerelem.
Na meg ha tényleg olyan nagy a szerelem az egyetértés és minden, akkor ebben miért nincs közös nevező?
És továbbra is ez az egyetlen kérdésem, hogy te együtt tudsz úgy élni vele életed végéig, hogy ő vágyott valamire amit te nem tudsz, (jelen esetben akarsz) megadni neki. És ha elkezdi ezért hibáztatni, miután kiutott az időből? Vagy depressziós lesz? Te ott tudsz mellette állni 100%osan?
26-os, kedves Noren:
Na ez a kiváló válasz, köszönöm, eléggé lenézőnek tűnik.
Mégis most mi a bajod velem? :) Leírnád néhány mondatban?
27-es:
oké, akkor én meg mondjuk felkötöm magam, hiszen 10 éven át napi több órát ismerkedéssel nem fogok megint eltölteni és nem is találnék már mást, aki ennyire megértene és elfogadna.
Ezzel akkor nem bántanék egy nőt sem, hiszen ott maradnának a határozottabb, vagy a kommentelők szerint "érettebb" férfiak, akik ezekben a kérdésekben jobban tudnak dönteni. A nőknek úgyis többnyire csak az ilyen férfiak tetszenek :)
28-as:
na ez az, mintha valami bicskanyitogató, ellenszenves embernek gondolnának, aki játszik a nőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!