Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, hogy szellemileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy szellemileg igénytelennek tart a párom, mert szinkronosan szeretek filmeket, sorozatokat nézni?

Figyelt kérdés

Erőszakoskodik, hogy eredeti nyelven normális nézni, és szégyen, hogy nem tudok ennyire sem angolul és semmilyen más idegen nyelven, 3 év alatt amióta együtt vagyunk, semmit nem fejlődtem.

Tudok alap szinten angolul, németül, de nekem tönkreteszi a szórakozást, ha a feliratot kell olvasgatnom.

2020. nov. 6. 14:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%

az nem gáz, hogy igénytelenségnek tartja a szinkronizált filmek nézését (szíve joga)

az viszont gáz, hogy erőszakoskodik és csesztet miatta. gondolom, te is tudnál olyan területet, amiben ő nem egy kultúrbajnok.

2020. nov. 6. 14:23
 2/23 anonim ***** válasza:
89%

Az én barátom sem szereti feliratosan nézni pedig ő beszél angolul.

Nincs probléma azzal,hogy te nem szereted olvasni a feliratot.

Szerintem is inkább a párod nem normális,hogy erőszakoskodik.

2020. nov. 6. 14:26
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
Én nem vitatkozok senkivel. Én imádom a szinkronos filmeket. Aki meg nyelvész zseni, az meg nézze úgy. Az a baj, hogy a kor emberei mindenből farok méregetést akarnak csinálni. Miért lenne alap egy fluent vagy egy anyanyelvi szintű nyelvtudás? Én közel 50 vagyok, nekünk szánalmas szinten mozgott a nyelvtanítás. 20 évig próbálkoztam az angollal, de nekem a hallás utáni értés nem megy. Egyszerűen nem értem, nem hallom ki belőle a szavakat. Rendkívül i módon rossz a nyelvérzékem, én elengedtem ezt. Viszont művészi szinten készítek intarzia mintás bútorokat, így van mivel kompenzálnom.
2020. nov. 6. 14:32
 4/23 anonim ***** válasza:
84%

Rühellem az ilyen faxkalapokat. :) Felsőfokú és szakmai angolom is van, de hadd ne kelljen már fáradt fejjel, este még fordítgatnom is a fszságot... Nem azért nézek ilyen szarokat, hogy tanuljak. Ha meg nem angol szinkron, csak angol felirat, akkor meg főleg.

Nálam ezzel azt érné csak el, hogy többet nem néznék vele semmit.

2020. nov. 6. 14:42
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
#3: néhány hete múltam 50, rendesen megtanítottak angolul, és simán megy a hallás utáni szövegértés. Milyen érdekes!
2020. nov. 6. 14:45
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Túl nagyra tartja az ilyen személy magát, és lenézi a másikat, és ez gáz.
2020. nov. 6. 14:46
 7/23 anonim ***** válasza:
85%

Nem normális.

Felsőfokú nyelvvizsgám van, napi akár több óra angol szöveget hallgatok (podcast, audiobook, videók) és munkában sokat kommunikálok angolul, mégis gyűlölök angolul filmet nézni, amiből csak létezik szinkronos, azt magyar szinkronnal nézem.

Sose fogom megérteni, hogy ennek mi köze a kultúrához. :D

Szerintem az a szellemileg igénytelen, aki ez alapján ítél el másokat....

2020. nov. 6. 14:52
 8/23 anonim ***** válasza:
87%

Exem 15+ évig élt angol nyelvi területen, diplomás angoltanár, mégsem nézi felíratosan.

Én sem. Jó a látásom, jól olvasok, jó a szövegértésem, de mégis levon az élvezeti értékéből a filmnek.

A párodat meg cseréld le, vagy csak simán küld az anyjába!

2020. nov. 6. 14:55
 9/23 anonim ***** válasza:
82%
Ebben mérni valaki szellemi szintjét inkább utal szellemi igénytelenségre, mint szinkronos filmet nézni.
2020. nov. 6. 15:08
 10/23 anonim ***** válasza:
85%

Basszus, én simán nézek szinkronosan angol nyelvű filmeket, ha kimerült vagyok, és csak szórakozni akarok, pedig majdnem anyanyelvi szinten beszélek angolul, és a munkám során is britekkel beszélek. Ez nem igényességtől, hanem igénytől függ... az nem ugyanaz. Ráadásul, ha ez az indoka, hogy jaj, nem tudsz azon a nyelven... ő akkor ezek szerint csak olyan filmet hajlandó nézni, amilyen nyelven beszél? Sztem az is gáz, ha pl. egy török filmet nem néz meg csak azért, mert ő nem tudom törökül, de veri magát a földhöz, hogy szinkronosan akkor sem.

Illetve a nyelv is készség kérdése. Vannak nagyon okos ismerőseim, akik nyelvekhez egyszerűen nem értenek, ettől még nem tartom őket cikinek vagy butának - van közöttük matematikus és kutató is.

2020. nov. 6. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!