Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez igénytelenség?
Megkaptam a barátnőmtől hogy igénytelen vagyok mert egy évig ugyanazt a cipőt hordom pedig tele vagyok pénzzel. Neki ez az igénytelenség hogy nincs 82 cipőm hanem van egy téli bakancs, egy nyári csuka, 2 papucs, egy ünneplő meg egy játszós munkáscipő aztán addig hordom amíg szét nem szakad.
Szerintem pazarlás azért 7 hasonló csuka hogy minden nap másik legyen rajtam. Ez a nők mániája.
Komolyan nem értem miért baj ha egy cipőm van...
Vagy hogy zenekaros pólóim vannak, kínaiban vett zoknik mivel nem érzem jobbnak a 10x annyiba kerülő Hilfiger, Adidas, Nike cuccokat minőségre, akkor minek adjak többet azért hogy ráadásul tömeg is legyek ahelyett hogy a stílusomat követném?
Írtam hogy van papucs, bakancs, sportcipő és ünneplő is. Csak egy adott fajtából van egy darab, nem 5 egyforma csak színre és márkára más.
Pólónál semmivel se érzem jobb minőségűnek a 15 ezres Adidast mint a 3 ezres Tibi Atyásat, pedig volt sok márkás cuccom. Cipőből pl Converse van, mert annál igenis látom hogy nem 3 hónap és szakad hanem 1 év.
Értem a farmeres példát de én arra gondoltam hogy szabásra van ami egy az egyben olyan mint egy Levis és az anyagja és varrása is hasonló minőségre, így a kis Levis feliratért nem adok +5-10 ezret.
A stílus alatt arra gondoltam hogy pl pólókon felirat vagy minta van, a farmer meg csak kék vagy fekete, semmi extra.
Nem az árát meg a márkáját kell nézni, hanem a minőségét. Ha az (és ebből adódóan az állapota) rendben van, akkor nem igénytelen. Szerintem meg vannak csak vezetve, akik ugyanazt veszik drágábban a márkanév miatt.
Pl én egyszer benéztem márkás fehérnemű boltba, 8-10 ezertől kezdődtek a melltartók. De a minősége... Rosszabb, mint az 1500 Ft-os kínai. Kb ugyanaz az anyag, de gyengébb gumi, bénább szabás... Eladó csaj a méretet távolról se találta el, ránéztem arra, amit mutatott és röhögtem magamban, hogy 2-vel kisebb kosara volt, plusz még így is ránézésre se tartott semmit...
Szóval nem a márka számít. Sokszor ugyanabból a gyárból jön az olcsó és a drága is.
Magát az anyagot, szabást nézem, de sokszor a többezres divatos ruhából is lóg a cérna.
Nekem nagyon tetszik a hozzáállásod, én feszélyezve is érezném magam, ha el lenne várva tőlem a márkabuzulás. Ami jó (pl egy minőségi bőr cipő), azt megfizetem, de csak ha valóban a terméket fizetem, nem a nevét. Ja és a minőségi ruha/cipő attól minőségi, hogy nem kell évente újat venni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!