Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyám lenullázta az önbizalmam. Mit tegyek?
Ohh nekem is lenullázzuk az önbizalmam és észre sem veszik. Ez a legrosszabb.
Én is tanácstalan vagyok hogy hogyan nyerhetnem vissza szóval én is kíváncsi vagyok a válaszokra. :D
"szerezni kell önbizalmat"
Jó ez könnyebb írni, mint megtenni, de sport, tanulás, munka, hobbi, anyagiak ...-ben kell haladást/eredményeket elérni, ami segít visszaszerezni.
Én azzal próbáltam visszanyerni az önbizalmam, hogy fogtam egy papírt és egy tollat, majd a lapot 2 részre osztottam. Az egyik oszlopba felírtam azokat, hogy mik azok a dolgok, amikre nem vagyok büszke a személyiségemmel kapcsolatban amiken változtatni szeretnék, a másikba pedig azokat, amik jó tulajdonságaim, szeretem őket. Több jó fog kijönni. És tényleg legyél őszinte magadhoz. Ha te szerinted jó a tulajdonságaid közé tartozik valami, akkor írd oda. Ezekből gyűjtögess párat. Ha gondolod kiteheted az asztalodra, hogy mindig lásd, és tudasdagaddal, hogy milyen értékes vagy.
Ami pedig anyudat illeti: így láatlanban nem lehet semmi konkrétat mondani, hogy miért mond ilyeneket. Ha van alapja, akkor változtass (ez nem biztos, hogy egyszerű, de el kell kezdeni, utána menni fog). Ha nincs, akkor meg ne vedd fel a hasonló megjegyzéseket. Ezt neked kell látni, tudni, hogy van-e alapja, vagy nincs. Ha úgy van, megkérdezhetsz olyan rokonokat vagy hozzád közel állókat, hogy szerintük ez így van-e, de határozottan nem előnyös konkrétumokat mondani, hogy mi alapján jött ez a kérdés.
Remélem, segíthettem :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!