Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan győzzem meg a páromat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan győzzem meg a páromat arról,hogy a gyerekünk ne hívjon apának és anyának soha minket?

Figyelt kérdés
3 hónapos, azt szeretnèm, ha majd a keresztnevünkön szólítana minket és a családtagoat is később. Én is így nőttem fel, a szüleimet s keresztnevükön hívtam és hívom a mai napig, nagyon szoros, baráti viszonyunk van.
2020. nov. 1. 10:01
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
92%

Egy barátoméknál így ment, semmivel nem másabb, mint az az any, apa.

Nem tudom már, hogy csinálták.

Mondjuk elég suta ég helyzet lesz, ha nem érti, ha az apjától kérdezik.

De lehetőleg előre döntsétek el, ne, amikor már úton van a gyerek.

2020. nov. 1. 10:32
 12/38 anonim ***** válasza:
93%

Akkor miért is ne hívjon titeket a teljes neveteken? :D És rögtön maházzon is.

"Dr.Horváth János, kérem segítsen levenni azt a játékot a polcról"

"Horváthné Ripacs Angéla kérem adjon enni, mert éhes vagyok"

2020. nov. 1. 10:34
 13/38 anonim ***** válasza:
96%
Te jóságos ég, mik vannak.
2020. nov. 1. 10:37
 14/38 anonim válasza:
61%

A szülő adja az életet a gyerekenek

Nyilvan felsőbrendűbb es a gyerek élete a továbbiakban a szülőktől függ

Hiszen nem a gyerek hozza majd haza a betevőt es nem ő biztosítja az anyagi biztonságot például

De igy önmagában sztem nincs baj azzal hogy a neveteken szólítson csak számomra szokatatlan csomo nevelőszülőt a nevükön szólítanak lehet ez ebben az esetben is jó lehet

2020. nov. 1. 10:39
 15/38 acelsziv ***** válasza:
90%
Akkor nézd meg más oldalról. Barátai lehetnek a gyereknek. A család és a szülők azonban nagyságrandekkel szorosabb köteléket jelentenek. Ennek kifejezése az apa és az anya is. Azt jelenti, hogy van két ember akiből nincs több. Te pedig épp ettől fosztod meg a gyereket az elmebeteg szüleid példája miatt.
2020. nov. 1. 10:39
 16/38 A kérdező kommentje:
Én vagyok a nő, nem a férfi. Kezdetektől azt mondom a gyerekünknek, ha a férjemre hivatkozok, hogy Peti, nem azt, hogy apa. Neki is mondtam, hogy ne mondja azt, ha rám utal neki, hogy anya, hanem a nevemet, de nem mindig tartja be.
2020. nov. 1. 10:44
 17/38 anonim ***** válasza:
92%

Trollkérdés.

Attól, hogy anyának, apának hív, lehet baráti a viszonyotok. Én liberális vagyok, magam is ebben a szellemben nevelkedtem. Ettől apám az apám, anyám az anyám, ezen senki nem is szokott változtatni azért, mert liberális. Nagyobb gyerekeknél már előfordul, hogy keresztnéven szólítanak, a lányom is szokott néha keresztnevünkön szólítani poénból, tíz éves.

A liberális vita arról szokott lenni, hogy néhány gyereknek két egyforma nemű "szülője" van, akkor ugye hogyan szólíthatná apának meg anyának őket. De ez arra a néhány családra vonatkozik, és biztos vagyok benne, hogy ők megoldják.

Te viszont feleslegesen trollkodsz, mert látom, hogy a liberális nevelésről sincs fogalmad.

2020. nov. 1. 10:46
 18/38 A kérdező kommentje:
Nem trollkodom egyáltalán, 21 könyvet elolvastam terhességem alatt, amelyek a gyereknevelésről szólnak. Számtalan dologgal nem értettem egyet bennük, viszont így kialakítottam egy nagyon határozott képet, hogyan szeretném nevelni a gyeremekünket. Nem tetszik az anya-apa megszólítás. Ennyi erővel senkit ne hívj a nevén, gondolom például az anyósodat, unokatesódat, munkatársaidat sem e titulusuk alapján szólítod, hanem a nevükön.
2020. nov. 1. 10:51
 19/38 anonim ***** válasza:
56%
A családban volt ilyen helyzet: a nagybátyám felesége ragaszkodott hozzá, hogy a gyerekek a keresztnevén hívják őt és a szüleit, tehát a gyerekek nagyszüleit. Így is tettek és a mai napig is így tesznek a felnőtt gyerekek. Nagybátyámat apának hívták. Eleinte furcsálltuk, de aztán megszoktuk. Semmi különbséget nem láttam náluk más családokhoz képest. Rajtuk kívül még egy ilyen családot ismerünk, egy idős, már nyugdíjas kollégám és a felesége hívatja magát a gyerekükkel és az unokákkal a keresztnevén, semmi extra nincs a családjukban. Amennyire tudom, ezt mondták nekik a kezdetektől és kesz. Ha a párod nem akarja, akkor szerintem őt nem tudod és nem is érdemes meggyőzni. Te hívathatod magad úgy, ahogy akarod és ő is. Szerintem nem ezen múlik a kötődés vagy a nevelés, de ha te a partnerségben hiszel és azt a megszólítással is ki akarod fejezni, a te dolgod. Viszont szerencsésebb lenne, ha egyetértenétek ebben, főleg, ha előre megbeszéltétek volna, de most már mindegy.
2020. nov. 1. 10:51
 20/38 anonim ***** válasza:
89%

Az anyós, após lévén ott tévedsz hogy felnőtt emberek vagyunk. Senki nem állítja, hogy felnőttként ne lehetne keresztnéven szólítani akár a szüleinket, ha olyan a viszony. Itt most egy gyerekről van szó, akinek nemcsak anyja és apja, de nagymamája és nagypapája is van. Ezek az egyenes ági vonalak. Az oldalági az más, a tesó nyilván Pisti meg Eszterke lesz. És a nagybácsi is Józsi meg Marcsi. Mivel ez lazább kapcsolat, mint a szülői. Azt csinálsz, amit akarsz de én az ilyen családokban is azt látom hogy a gyerek később kezdi el keresztnevezni a szülőket, olyan kisbabát még nem láttam, aki nem azt mondja hogy Mama, hanem hogy Zsuzsi. Majd jó lesz ha elkavarodik valahol a boltban és megkéredezik, ki az anyukád, ő meg majd mondja, nekem nincs anyukám, én csak a Zsuzsival jöttem.

Röviden: azt csinálsz amit akarsz, de a férjedet nem fogod tudni meggyőzni és ne is itt kérj tanácsot, olvass el még 21 könyvet arról, hogyan agymossuk és befolyásoljuk a párunkat ha nem azt csinálja amit mi akarunk mert ennyire liberálisnak tartjuk magunkat.

Másfelől: azt egy gyerek jogosan számon kérheti rajtad, miért nincs neki normális értelemben apja és anyja csak két töketlen idióta haverja. Fordítva senki sem kér számon. Ezt azért ne feledd el.

2020. nov. 1. 11:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!