Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan győzzem meg a páromat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan győzzem meg a páromat arról,hogy a gyerekünk ne hívjon apának és anyának soha minket?

Figyelt kérdés
3 hónapos, azt szeretnèm, ha majd a keresztnevünkön szólítana minket és a családtagoat is később. Én is így nőttem fel, a szüleimet s keresztnevükön hívtam és hívom a mai napig, nagyon szoros, baráti viszonyunk van.
2020. nov. 1. 10:01
1 2 3 4
 1/38 Noren1989 ***** válasza:
92%
Vaaaaagy: 1-es és 2-es szülő.
2020. nov. 1. 10:07
 2/38 anonim ***** válasza:
92%
Igen, csak nem mindenki akár haveri viszonyt a sajat gyerekevel.
2020. nov. 1. 10:09
 3/38 anonim ***** válasza:
94%
Nem vagyok benne biztos, hogy jó dolog az ha nem szülőként lát titeket hanem haverként...
2020. nov. 1. 10:09
 4/38 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen egyes és kettes szülőről beszélsz, a párom is kiveszi a részét a gyerek körüli teendőkből. Én azt szeretnék.
2020. nov. 1. 10:10
 5/38 A kérdező kommentje:
Sokkal jobb, ha baráti viszony van a gyerek és a szülők között. Tengernyi pozitív dolgot tudnék ezzel kapcsolatban leírni, de nem erről szól a kérdésem, nem akarom más iránba elterelni a fő kérdésem. A kérdésemre reagáljatok, ne engem kérdőjelezzetek meg!
2020. nov. 1. 10:12
 6/38 acelsziv ***** válasza:
96%

Mert ha anyának és apának hív titeket akkor nem les jó a kapcsolat?

Ekkora hülyét. Sajnálom szegény gyerekedet.

2020. nov. 1. 10:17
 7/38 A kérdező kommentje:
Ne forgasd ki a szavaimat, ilyet egy szóval sem írtam! Szorosabb, közelebbi jobb viszony lesz, ha nemcsak a szülei, hanem egyben a barátai is vagyunk és liberális, megengedő, párbeszédre épülő szellemben neveljük. Nem tetszik az anya-apa megszólítás, mert hiearchiát feltételez, melyben a szülők felsőbbrendűek.
2020. nov. 1. 10:19
 8/38 anonim ***** válasza:
94%

Nem a felsőbbrendűség a lényeg, hanem az, hogy ti irányt mutattok neki, számíthat rátok mindenben és felnézhet rátok. Szerintem ha nincs meg a szülőtudat, akkor ez a biztonságérzet elveszik.

Amiket leírtál azt úgy is meg lehet valósítani, ha apának meg anyának hív a gyerek.

2020. nov. 1. 10:22
 9/38 A kérdező kommentje:
Nem hülye a gyerek, nyilván tudni fogja, hogy a szülei vagyunk, anélkül is, hogy anya-apának hívna.
2020. nov. 1. 10:24
 10/38 anonim ***** válasza:
95%

De attól még lehetnek barátok, hogyha anyának és apának hív a gyerek titeket.

Amúgy ez egy márkáns kérdéskör, a gyerek fogantatása/születése előtt kellett volna megbeszélni. Már valószínűleg legalább 3 hónapja anyuzik, apuzik a gyereknek a nő, valószínűleg a terhesség alatt is így identifikált titeket... szóval azért több hónapod is lett volna ezt megbeszélni.

Nyilván nem vagy elkésve, de jogosan nem érteném én se, hogy eddig miért nem merült fel a dolog.

Amúgy pedig állj a nőd elé és mondd el a dolgot. Viszont, hogyha arra juttok, hogy marad az anya, apa, akkor azt el kell fogadnod, mert most már, hogy megvan a gyerek nem lehet visszacsinálni, ezért elhagyni a nőt pedig elég gáz lenne.

Amúgy általánosban volt egy család az osztályban, ahol a gyerekek keresztnevükön szólították a szüleiket. Nálunk kibeszélték őket, mutogattak rájuk és azt hittük, hogy örökbe vannak fogadva, vagy hogy nem a saját/igazi szüleik a szüleik. Szóval tényleg érdemes végiggondolni. Ha gondoljátok és nem sikerül együtt dűlőre jutni, megkérdezhettek gyermek pszichológust vagy nevelési tanácsadót.

2020. nov. 1. 10:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!