Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségemet mint nőt, teljesen elveszítettem a szülés óta. Mit tegyek?
2 éve született kisfiunk. Feleségemmel a jó kapcsolat szerencsére megmaradt, kiváló anyuka, háziasszony, társ stb, én is igyekszem mindent megtenni, hogy jó férj legyek. Viszont mint nőt, teljesen elveszítettem. Egyszerűen nem foglalkozik magával, és bármennyire is rossz leírni, ez már-már igénytelenségbe csap át (kihangsúlyoznám, nem a higiéniával van gond!) Azelőtt sem volt cicababa, nem járt minden héten fodrászhoz meg kozmetikushoz, nem is erre vágyom most sem. De néha egy kis frizura, akár csak valami egyszerű a simán összefogott haj helyett jó lenne. Ha egy hónapban egyszer kifestené a körmét, kihúzná a szemét... Félreértés ne essék, nem egy kikent műnőre vágyom, de néha ilyen apróságok jól esnének. Régen ezzel nem volt gond. Lábát csak akkor borotválja, ha nyáron rövidnadrágot vesz fel, intim tájékon újabban soha... Két kezemen meg tudom számolni, hányszor szeretkeztünk az elmúlt 2 évben (nem rajtam múlt). Az öltözködése teljesen leegyszerűsödött, nem is tudom, mikor láttam mostanában csinosan felöltözve. Új ruhákat nem akar, hiába ajánlgattam (anyagilag megtehetnénk). Újabban csak normál bugyikat vesz fel, tangát, franciát soha (azelőtt vegyesen hordott néha ilyet, néha olyat). Vettem már Neki csinosabb darabokat, egyszer-kétszer felvette, majd a fiók mélyére került.
Természetesen próbáltam beszélni Vele erről, de mindig az lett a vége, hogy én miért nem tudom így elfogadni... Hangsúlyozom, nem a külsőségek a legfontosabbak számomra, de mint nő, hiányzik az életemből.
Róla annyit, hogy a húszas évei végén jár, vékony testalkatú. A nagyszülők, testvérek sokat segítenek, én is igyekszem kivenni a részem mindenből. Ideje, lehetősége tehát lenne arra, hogy "karban tartsa" magát, nem ezzel van a gond.
Tisztelettel kérem a gúnyos kommentek mellőzését, így is épp elég kényes téma ez nekem. Köszönöm.
De ez, hogy a lakkja meg a szemcerkája hiányzik, nekem ez fura.
Ha nőként visszakapnád festetlen körömmel, húznád a szád? Komolyan kérdem.
Szinte minden nőre másként hat a szülés, a hormonok változása és a megváltozott életforma. Lehet itt írogatni olyanokról, akik szuperanyák, szupernők és szuperfeleségek, de a valóságban a gyerekvállalás előtt senki nem tudja megmondani, hogyan fog majd a nőre és az egész családra hatással lenni egy kisgyerek. Soha semmi nem lesz már olyan, mint előtte.
És a depresszió nem olyan, hogy megrázom magam és minden rendbe fog jönni. Ha így lenne, akkor a depressziós saját magát gyógyítaná.
Abszolút rossz irány sarokba szorítani a nőt, hogy ha nem kefélsz, elválok tőled. Mert ettől ugye megjön a kedve a 17-es szerint. Mondanám, hogy még jobban fogja kerülni a férjét, mert amit muszáj és KELL, attól menekül az ember. Ha rá is veszi végül magát a nő, azt végszükségben teszi, hogy ne váljanak el a férjével, de maga a tünet nincs megoldva, előbb-utóbb robbanni fog az egész helyzet.
Részmunkaidő jó ötlet lehet és a párterápia is, ami egy kicsit kimozdítja a mindennapokból és más szemszögből is megvilágítja a dolgokat.
Jó persze lehet mindent a hormonok számlájára írni ha nőkről van szó...
De azért ne mondja már senki h a szülés miatt még két évvel is a "hormonok" miatt ilyen.
Persze előre nem lehet tudni milyen lesz a gyerek születése utan, de szerintem akarni is kell hogy működjön a család. És ő kap segítséget is hozzá.
Ha még szoptat, a hormonok masszívan belejátszanak. Van olyan gyerek aki 2-3 éves koráig még szopizik evés mellett/helyett.
A másik a megváltozott test. Nekem utána borzasztó volt, hogy kitágultnak éreztem a hüvelyem 2 év múlva is a régi állapothoz képest. A mellemre csak úgy tudtam gondolni mint arra ami babát táplált nem rég. Fura volt a saját testemben lenni és ez jó darabig eltartott. Persze nemi vágy ettől még volt bennem eleinte, mert nem voltam depressziós. Az csak akkor jött, amikor a férjemnek már nem kellettem sehogyan sem. De még szülés utáni depresszió (ami egy létező fogalom) nélkül is rossz megélni a tested változásaid.
Talán a családja érdekében jobb lenne akkor ha nem szoptatna 3 éves korig... De persze ha ezt is pancelnak akarja használni...
Én is szomorkodtam a megváltozott testem miatt, de a kérdező azt írja adnak neki segítséget, enidot, ruhákat is vehetne. Engem ezek nagyon fedobtak volna :)
23-as, van, amiben egyetértünk, ami nekem baj, hogy baromi megalázónak tartanám, hogy csak kihúzott szemmel vagyok jó neki, ez olyan fura. Ezt úgy mondom, hogy mindig festve a körmöm, de ha elvárás lenne...
Tegnap a tesóm leszedette a géllakkját, megkérdezem, együtt van-e még a barátjával, vagy kidobta.
23,25 vagyok lehet ám h a kérdező csak hülye példákat hozott fel (férfi :)), mert mentegetozik is hogy nem a cicababat hianyolja, csak valószínűleg a tetszeni akarást.
Azért írja hogy már dzsungelnyuszit növeszt a felesége meg a lábára se figyel... :/
Jelentsük fel, hogy szőrös a lába.
"Bíró úr, válni akarok, a feleségem normál bugyit hord."
Hát a nők is szoktak válni mert a férjük nem figyelt rájuk. Szerintem ez kb ugyan az a kategória.
De a hölgy a kisfia miatt is igyekezhetne egyben tartani a családot. És a család nem arról szól h egy embernek jó a többinek meg legyen így jó.
"Úristen, dehogynem, olvass már utána. Van, aki egy egész életet így él le, folyamatos gyógyszerekkel és/vagy terápiával."
Nem olvasok utána. Azok feltehetően sérült emberek, akiket megerőszakoltak, fogságban tartottak stb. Itt erről nincs. Ez valószínűleg szülés utáni depresszió. Vagy... Az is lehet, hogy a Kérdező egy rossz ember, aki lelkileg kicsinálta a nőt, csak ezt a részt "elfelejtette" elmondank!
--------
Kedves Kérdező!
Nem semmi egy ember vagy. Mások vitáznak velem a feleségedről, ahelyett, hogy TE állnál ki mellette, holott neked kellett volna velem vitáznod. Lehet jobban járna a feleséged, ha tovább lépne mellőled. Reggel még sajnáltalak, de most már arra gondolok, hogy lehet te vagy a hibás.
Tudom, hogy úgyse fogsz válaszolni, mert menekülsz - bár ez a komment lehet kicsalogat majd a barlangból - de tarts önvizsgálatot miféle ember is lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!