Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzem, hogy semmi szükség nincs karrierépítésre, helyette nekem màr szülnöm kéne? N25
A velem egykorú ismerőseim közel fele házas, sokaknál (hamarosan) jön a gyerek... Úgy érzem ez egy verseny és nekem is házasodnom “kell.”
Annyi helyen olvasni a sok, “nagy” karrierista nőről.... de konkrétan egy ilyen nőt sem ismerek. Mindenki házasodik, szül, nem is dolgoznak... vagy a szokások virágárus, bolti eladó, pultos lány szitu. Vagy elvégzik az egyetem büfé - ruhatár szakát és ezutan választják a szülést és az otthonlétet.
Mindenhol azt hallom, hogy szüljek, szüljek, szüljek.... de nincs kinek és nincs hova ,és néha azért arról is hallani, hogyha a nő nem szakad meg a munkában, a nagy karrierépítésben, akkor értèktelen, aranyásó és eltartatja magát. Sok az elvàrás és egymással ellentétesek.
Bennem személy szerint semmi versenyszellem, semmi hivatastudat, jobb a lakásban tenni-venni, mint “nagy felelősséget vállalni” és “nagyon versengeni”. Ugyanakkor megrémít, hogy a csapból is az folyik, hogy nekem szülnöm kell.
Bármi ezzel kapcsolatos tapasztalatot, észrevételt örömmel fogadok.
Mielőtt Isten hàta mögötti Kiskunlacházinak néznétek.... tősgyökeres pesti vagyok.
Érdekes, én 29 évesen sehol se hallom azt hogy, szülj, szülj, szülj. Pedig nekem már lassan egy 7 éves kapcsolatom van.
Miből akarsz majd fenntartani egy családot, ha lusta vagy kitanulni egy szakmát? De igaz, lehetsz élősködő is, a párod nyakán. Miből lesz majd nyugdíjad?
Miből fogsz megélni?
Nincsenek semmilyen elvárások. Szülni se kötelező.
Most neked vannak saját elképzeléseid, vagy csak azt követed, ki mit mond?
Attól, hogy egy nőnek diplomája van és dolgozik, még nem feltétlenül karrierista. Te azt írod, hogy az általad ismert nők házasodnak, szülnek, nem dolgoznak, vagy csak ilyen virágárus, pultos, boltos munkát végeznek. Ez a te ismeretségi köröd, és ezzel semmi baj sincs. Az én ismeretségi körömben mindenki diplomás és van rendes munkája, ettől függetlenül nálunk is van sokaknak gyereke, csak később szokás szülni, harminc felett. Én is pesti vagyok.
Amúgy az életedet magadnak éled, nem másnak. Ha gyerekre vágysz, az nagyszerű, de ha csak azért akarsz szülni, mert nem tudsz mit kezdeni magaddal és valaki tartson már el, akkor ennek nem lesz boldog házasság, boldog élet az eredménye.
28evesen diploma es munkatapasztalat utan lettem terhes zsinorban 2x, 2. Szulesre elvaltunk, szerelmes lett, felrement,nem is akart visszajonni, 2. Terhesseg alatt ¹munkahelyem is megszunt. Ott alltam munka nelkul egy babaval es egy picivel es a tartalekaimbol eltem. Evek kellettek mire talpraalltam anyagilag, de sikerult mert volt diplomam, beszeltem nyelveket es volt elotte munkatapasztalatom. Nagyon sajnalom h biztam vkiben annyira h hagytam ennyire kiszolgaltatni magam es azt is h nem olvastam azt a mondatot h "magadnak szulsz, csak akkor tedd h ha ugy alakul, egyedul is el tudod tartani a gyereked". Nem kell egy lakas ara tartaleknak es nem torvenyszeru h egy hazassag, egy parkapcsolat tonkremegy az elso harom evben, bar eleg gyakori manapsag, de barmi alakulhat ugy h csak egy keresetre kell tamaszkodni es az a tied.
Kenyszerre, kulso nyomasra senki ne szuljon, de tudni kell hogy ha bmi maskepp alakul, egy friss babas anyuka nem kelendo a munkapiacon es vmit fel kell mutatnia tudasban utana vagy be kell vhova nagyon dolgoznia magat baba elott h megtartsak kesobb.
Mi van Kiskunlacházán?
Miért hasonlítod magad másokhoz?
Ha ennyire nem tudsz mit kezdeni magaddal, foglalkozz önfejlesztéssel!
Az egész kérdésed nonsense...
Ez annyira szomorú, hogy ha valaki azt írja hogy "csak" "virágárus, pultos, boltos munkát végeznek".. És hogy az nem rendes munka... Mondom ezt diplomás mérnökként.
Miért nézzük le a szakmunkát? Miért nem "rendes" munka az? Nagy gondok vannak a fejben, ha ezt valaki tényleg komolyan gondolja.
Egyébként szerintem kérdező egy nőnek ez az igazi hivatása, azért IS érzed így, másrészt meg ahogy írtam az első kommentembe, ilyen típus vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!