Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzem, hogy semmi szükség nincs karrierépítésre, helyette nekem màr szülnöm kéne? N25
A velem egykorú ismerőseim közel fele házas, sokaknál (hamarosan) jön a gyerek... Úgy érzem ez egy verseny és nekem is házasodnom “kell.”
Annyi helyen olvasni a sok, “nagy” karrierista nőről.... de konkrétan egy ilyen nőt sem ismerek. Mindenki házasodik, szül, nem is dolgoznak... vagy a szokások virágárus, bolti eladó, pultos lány szitu. Vagy elvégzik az egyetem büfé - ruhatár szakát és ezutan választják a szülést és az otthonlétet.
Mindenhol azt hallom, hogy szüljek, szüljek, szüljek.... de nincs kinek és nincs hova ,és néha azért arról is hallani, hogyha a nő nem szakad meg a munkában, a nagy karrierépítésben, akkor értèktelen, aranyásó és eltartatja magát. Sok az elvàrás és egymással ellentétesek.
Bennem személy szerint semmi versenyszellem, semmi hivatastudat, jobb a lakásban tenni-venni, mint “nagy felelősséget vállalni” és “nagyon versengeni”. Ugyanakkor megrémít, hogy a csapból is az folyik, hogy nekem szülnöm kell.
Bármi ezzel kapcsolatos tapasztalatot, észrevételt örömmel fogadok.
Mielőtt Isten hàta mögötti Kiskunlacházinak néznétek.... tősgyökeres pesti vagyok.
"Mert ez a nő legfontosabb feladata az életben."
A nagy büdös francokat, azt! Már miért lenne ez a legfontosabb feladata egy nőnek? Egyáltalán mi az hogy "feladata"?! Ugye az megvan, hogy a szülés véletlen sem kötelesség, nem egy feladat, amit el kell végezni, hanem egy puszta LEHETŐSÉG. Amivel senkinek sem kötelező élnie. Kinek ez, kinek az a célja/vágya az életben.
Van, aki egyáltalán nem is akar gyereket, van akinek a karrier a fontos. Nincs ezzel semmi baj.
Kérdező te pedig ne beszélj úgy magadról, mint valami tenyeszkancáról, akinek az a dolga, hogy szüljön, szüljön és szüljön. Elszomorító és már-már gusztustalan az a cirkusz, ami a gyerekvállalás körül zajlik, hogy tényleg minden második reklám arról szól, hogy szüljél agyba-főbe, ilyen CSOK, olyan segely, amolyan hitel. Vicc, hogy ilyen erőszakos módon akarják szülésre buzdítani a nőket, de akinek kis esze is van az nem fog csettintésre szülni, csak mert a kormány ezt propagálja....
Jesszusss légy te is idióta igazad van.
Persze könnyebb találni egy férfit aki eltart, potyogtatni a gyerekeket egymás után, így elmegy 5-6 év, és 30 évesen dolgozni kényelmesen...
Ez nem kötelező.
Ostoba emberek megrekedt gondolkodása.
Hát nem tudom szerintem nagyon vegyes válaszok születnek ezzel kapcsolatban.
Most vagyok 26 én bizony már olyan szívesen lennék anyuka. Nem a társadalmi nyomás miatt hanem mert egyszerűen ezt érzem belül és családcentrikus ember vagyok így nem csak egy gyereket szeretnék. Én ilyen ember vagyok. De még most nem szulhetek mert a párommal most teremtjuk meg az alapokat hozzá így nem lenne túl jó ötlet most teherbe esni.
Ettől függetlenül most is járok egy képzésre, most szerzem meg a masodik diplomamat. Nekem a tanulás és a munka is ugyanolyan fontos mert szeretem. Szeretem ha értéket teremtek s tevékenységemmel. Szóval szerintem az egyensúly a lényeg.
De semmi nem kötelező szülni se meg karriert építeni se.
"A férfi legfontosabb feladata, meg hogy eltartsa élete végéig a nőt és a gyerekeket. Ja ehhez már nem füllik a foga az ilyen "mi a nő feladata " okoskodóknak."
Én örömmel vállalom, hogy eltartsak egy nőt és a gyerekeinket. Persze ehhez hozzá kell tenni, a magadfajta feministákat nem tekintem nőnek.
"Ne aggódj, a feministákat nem is kell eltartani."
Dehogynem kell. Ők várják el a leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!