Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Három éve vagyunk együtt, nincs szex, mit lehet tenni?
15
Egyik fogamzásgátló módszer se 100%os.
Csak azért vetettem fel, mert 3 éve használom gond nélkül és én se vagyok sokkal idősebb.(22)
Gyógyszerváltást javaslok mindenképp. Esetleg valamilyen más módszert is kereshetnél, pl hüvelygyűrű. De elbeszélgetnék a helyedben a barátoddal is. Mi az, hogy inkább maradjon minden így ahogy van, de ő óvszerre nem tér vissza? Inkább hagyja, hogy már ilyen fiatalon tömd magadba a hormonokat. Azért ez róla is elmond egyet s mást.
4 évig szedtem egy bizonyos típusú fogamzásgátlót, és a végén nekem is 0-ra csökkent a libidóm. Megpróbáltam ellene tenni, engedtem, ha a férjem kezdeményezett, de kínszenvedés volt az egész és ezt ő is látta rajtam. Felajánlotta, hogy ha ennyire rossz, térjünk vissza az óvszerre. Úgy döntöttem, adok még egy esélyt a tablettának. Gyógyszert váltottam és jobb lett. Nem lett olyan jó, mint tabletta nélkül, de legalább már én is tudok kezdeményezni és nem csak passzív résztvevő vagyok az egészben. Viszont, abban a pillanatban, ahogy megint azt érzem, kínszenvedés az együttlét, azonnal leteszem a bogyót és visszatérünk az óvszerre.
Volt egy ismerős pár, akiknek 10 éven át működött a megszakításos, és a naptár módszer, ajánlották mindenkinek, hogy ez a tökéletes, még akkor sincs baj, ha a srác néha benne megy el, mert ott a naptár. Hiába mondtuk nekik, hogy ez nem tuti, ők nem ettől még hirdették az igét.
Aztán egy napon úgy döntöttek, hogy gyereket akarnak, 2 év próbálkozás után elmentek az orvoshoz, és kiderült, hogy nem lehet nekik... Egy percig sem a naptár meg a megszakítás védte őket.
Sajnos ha nem szeretnél terhes lenni nincs sok opciód...van a gumi, de a férfi társadalom nagy része a gondolattól is rosszul van, és a nők közül is sokakat zavar.
Valóban nagyon durva mellékhatásai vannak a tabinak, de kényelmes és egyszerű, és sok mellékhatása és betegség csak a lerakás után alakul ki.
Illetve a fiatalok nagyon nincsenek tájékoztatva...tudnak a gumiról meg a tabiról és ennyi.
Én amikor először mentem nődokihoz, közölte, hogy oh most veszítettem el a szüzességem, akkor ír tabit, mondom nem köszi. Hát de miért??? Alkalmi kapcsolatban szoktunk óvszert használni, bizalmi párkapcsolatban meg tablettát. Hát szerintem nem kéne szokásnak nevezni, hagy döntsem el én mivel akarok védekezni...
És a spirál lassítja a sperma mozgását, tehát nagyon ritka esetben kell a beágyazódást megakadályozni, mert legtöbbször ez meg sem valósul. (Főleg a hormonosnál.)
Ha viszont nem bukna el minden férfi fogamzásgátló módszer: tabletta (sokkal kevesebb és kevésbé komoly mellékhatással, mint a női fogamzásgátlók), spermakapcsoló, injekció (Vasagel-hormonmentes) csak azért, mert a résztvevők egy kis fejfájás miatt kilépnek a tesztelésből, vagy mert hiába van kész, nem merik piacra dobni, mert a pasik úgy se veszik meg, hiszen nem ők lesznek terhesek, vagy nem használják majd a mellékhatások miatt...akkor lehet, hogy a nők nem mérgeznék tovább magukat és nem is spirállal “““gyilkolásznának”””.
Szerintem sok nő átadná a fogamzásgátlás szépségeit a párjának így X év után. Én is nagyon boldog lennék, ha egy kapcsolóval el lehetne intézni, hogy ne legyek terhes, amíg nem akarok, aztán átbillentve a kapcsolót kiengedné a spermát is és jöhet a baba.
Viszont legközelebb 10 év múlva lehet piacon az első férfi fogamzásgátló, addig pedig sokan szeretnének nemi életet élni.
Mindezt írom úgy, hogy nagyon ellene vagyok a hormonális fogamzásgátlásnak és jelenleg gumit használunk, de be kell vallanom, hogy szeretnénk már enélkül együtt lenni.
26-os, szívemből szóltál!!!
Iszonyatos, ma még nem látott következményei vannak annak a rengeteg hormonnak, amit beszednek a nők! Én is szedtem 7 évig, egész pontosan ebből 3 év hüvelygyűrű volt, de az is hormonális, bár való igaz, jóval kevesebb van benne, mint a tablettában.
Utólag derültek ki mellékhatások szépen sorban. A libidó az valóban 0 volt. 7 évig. Borzasztó.
És ehhez képest min nyávognak a férfiak? (tisztelet a kivételnek)
- zokniban lábat mosni?? az óvszer
- persze, hogy kihúzom időben! a megszakítás
- ők ugyan be nem szednek semmit
- hiába nem akar gyereket, de őt ne "csonkítsák" meg: vazektómia
Szóval, asszonyok, lányok, attól tartok, sokáig fog élni még a mondás: "Egy nő két dologért képes bármit megtenni: terhes legyen, vagy NE legyen terhes." Ránk marad.
Kedves utolsó!
Nagyon egyetértek veled!
Szerencsére nyugaton a vazektómia egyre elterjedtebb a családtervezés után. Ott nyitottabbak a férfiak. Bár nyilván a szülésig a hölgyek eszik/használják a sok hormont. :(
Többek között én emiatt is nem használok se tabit, se gyűrűt, senki se tudja milyen hatással lenne a szervezetemre. Viszont lassan kezdenek rájönni az emberek arra, hogy nagyon nem jó ez az irány. Emiatt is olyan divatos a megszájsapka, pesszárium, termékenységtudat. Sajnos alacsonyabb a védelmi faktor itt. Hiszen amíg középkorú, fehér férfiak kezében lesz a gyógyszeripar, addig nem hiszem, hogy sokan utat nyitnának a férfi fogamzásgátlásnak. Pedig nagyon itt van az ideje!
Van olyan férfi nőgyógyász, neten is sok kérdést válaszol meg, akinek bicska nyitogató stílusa van és tolja a fogamzásgátló tablettákat, mindenre azt ajánl, ha pedig valaki a káros hatásáról érdeklődik brutál arrogáns stílusban közli, hogy akkor legyen terhes, meg az életben minden egészségtelen és, hogy ne éljen nem életet, mert a gumi nem férfiaknak való találmány, és igenis egyedül a nők dolga a fogamzásgátlás. Na amíg ilyen orvosok vannak...mit várunk?
Megkérdezhetem, hogy mi derült ki a hormonok lerakása után? Akár privátban. Nagyon sajnálom, hogy így jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!