Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Már alkoholistának mondható?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Már alkoholistának mondható?

Figyelt kérdés

Az elmúlt hetekben tűnt föl,hogy a férjem már minden egyes nap iszik alkoholt.

Rossz dolgok történtek az elmúlt évben. Vetèlèseim voltak,amik èrzelmileg megviseltek és lehet ez vezetett idáig.

Nem rèszegedik le,de pár sört vagy fél-1 üveg bor, esetleg még kevés rövid is lecsúcsik neki.

Pár napja újra pozitívat teszteltem és azt hittem így visszaveszi,de nem

Nagyon el vagyok keseredve.

Azt mondja este meló után jól esik neki iszogatni.

Én korán kelek, így előbb is fekszem és mindig csak reggelre látom, hogy ivott.

Mit csináljak?

Olyan szomorú vagyok.

A hormonjaim miatt még rosszabbul érzem magam szerintem.

2020. okt. 8. 12:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

"Kibírja,hogy ne igyon,mert ha pl náthás, akkor csak teázik egy héten keresztül"

Az, hogy egy hetet kibír, még nem jelenti, hogy nem vágyakozik rá, hogy nem alkoholista.

Van egy alkoholista ismerősöm, aki be akarta bizonyítani, hogy ő nem az, és belevágott a száraz novemberbe. Az utolsó héten már szó szerint kínjai voltak, de kibírta. Akkor most mégsem alkoholista, mert 1 teljes hónapig nem ivott?

(hozzáteszem az év maradék 335 napján sosem látod őt teljesen józanul, persze dülöngélő részegen is ritkán, de ha délben találkozol vele, már sörözdoboz van a kezében, és egy 6-os pakk legalább 60%-a már lecsúszott a torkán addigra).

2020. okt. 8. 15:25
 22/33 anonim ***** válasza:
Azt mondta többek között a "baba dolog" miatt iszik. Nem akar gyereket. Változni max annyi fog később, hogy nem otthon iszik, mert zavarni fogja a "gyerek dolog". Nem értem miért kell egy boldogtalan emberre gyereket erőltetni.
2020. okt. 8. 15:29
 23/33 A kérdező kommentje:

De nagyon akar gyereket!!!

Ez nem igaz.

Borzasztóan vágyna már rá, ezért viselte meg a vetélés.

Napközben soha nem láttam inni.

Kizárólag akkor,ha már nem ül kocsiba és letette a melót.

2020. okt. 8. 15:40
 24/33 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem feladatod mentegetni...!!!Rendszeresen iszik alkoholt.. Mindegy mi az ok, egy függő mindig talál okot... Az a kérdés, ő mit gondol erről, hogyan látja, egyáltalán problémának érzékeli-e?!?

2020. okt. 8. 16:50
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: olvass könyveket az alkoholizmusról. Amit te csinálsz ez tipikus ellenpárja egy alkoholistának.

Érzed, hogy nincs rendben, fel is teszed a kérdést, de utána mást sem csinálsz, mint mentegeted.

Talán Susan Forward könyvében hangzik el a példa, hogy az alkoholista családja olyan, hogy egy T-rex van a nappaliban, de az egész család mást sem csinál, mint bizonygatja, hogy nincs ott, de ha mégis, akkor ezzel semmi probléma.

Mert nem is iszik sokat, csak ha fáradt, csak ha nem vezet, oké, néha akkor is iszik, ha vezet, de akkor csak 2 utcányiról jön át, mikor nincs forgalom, meg persze sokat dolgozik, joga van lazítani, most egyébként is kicsit besűrűsödtek a dolgai, majd ha megoldódik ez a project akkor leteszi, és persze amúgy is bármikor le tudná tenni, a múltkor is 2 hétig egy kortyot sem ivott.

Amit te csinálsz az borzasztó tipikus, és hidd el, nagyon sok blogot, irodalmat találsz akár a neten is arról, hogy az ő viselkedés sem egyedi... (pont a múltkor akadtam bele egy fiatal alkoholista lány blogjába, ahol arról ír, hogy a kutya nem gondolta volna a csinos, jóltanuló, kedves lányról, hogy napi egy üveg bor nélkül élni sem tud). A végkifejlet meg ritkán vidám.

2020. okt. 8. 17:12
 26/33 A kérdező kommentje:

Tudja, hogy sokat iszik és nem kellene ennyit.

Nem mentegetem,mert zavar,de hogy azért iszik,mert nem akar gyereket,ez óriási baromság.

Jelenleg nem befolyásolja az èletünket,hogy iszik,mert nem is látom rajta,de ettől függetlenül zavar. A fiunk előtt meg egyáltalán nem iszik, így rossz példa nincs előtte. Max,ha nèzegetnè az üvegeket, akkor látná.

De bosszant és nem akarom, hogy esetleg ez később rosszabb legyen.

Elvégzi a munkáját, soha nem inna napközben,de akkor sem szeretnèm,hogy ez így maradjon,mert nagyon egészséges ètkezik,amit az alkohollal elront.

Próbálok újra beszèlgetni vele erről.

Igazából tanácsra lett volna szükségem.

2020. okt. 8. 17:15
 27/33 anonim ***** válasza:
Ennek jó vége nem lesz.Minek szülsz gyereket?Sz€r életed lesz mellette.Nem is értem az ilyen nőket...
2020. okt. 8. 18:12
 28/33 anonim ***** válasza:
MOST IS MENTEGETED! Az alkohol mindig minden családtagtanak befolyásolja az életét...!!! Most még csak téged nyomaszt, tehát hatással van rád, tehát befolyásol. Egy a lényeg, a párod tudja-e, hogy függő, problémát okoz-e neki, akár-e változtatni, kér-e segítséget?!? Ez az ő útja, te csak segíteni tudod, de csak akkor, ha a fenti kérdésekre mindre igen a válasz. Ha nem, akkor nem sokat tehetsz
2020. okt. 8. 21:49
 29/33 anonim ***** válasza:

Szia,

Hasonló helyzet, vetélés nálunk is, meg sok halál és betegség a családban.

Párom is csak este meló után vágott be 4 sört, amiből idővel 8 lett.

Láttam hogy baj van, eleinte úgy álltam hozzá, hogy le kell vezetnie a feszkót, meg, hogy amíg a munkáját elvégzi belefér, stb...

De amúgy nálunk volt pár alkoholista a családban, gondolom mind így kezdte és egy utolsó mocskos patkány lett....

Szóval megmondtam neki, hogy ha tényleg gyereket akar, tényleg családot, nekem erre nincs szükségem, döntsön. Nem akarom rettegésben és bizonytalanságban élni az életem.

Döntött, nem iszik. Bízom benne, hogy így marad.

Ha nem, akkor sajnos el fognak válni az útjaink. Bármennyire is szeretem, nekem ez nem fér bele.

2020. okt. 9. 10:17
 30/33 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez kb a legjobb, amit tehetsz, ha akkor adod az ultimátumot, amikor még tud gondolkozni.

Sokan eleinte mentegetik (csak bulizik, csak jól érzi magát, csak sok volt a feszkó, csak sok volt a halál), aztán jön aztán mikor teljesen lecsúszik, akkor lépnek, de egy ennyire szétesett ember már nem fog felállni a padlóról

2020. okt. 9. 10:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!