Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akar degradálni folyton a barátom??
Még amikor járni kezdtünk akkor mindig abba kötött bele,hogyan beszélek,hogy mondok ki szavakat,mert szerinte érződik ,hogy vidéki vagyok. Azelőtt soha senki nem mondott ilyet. Sokáig ez ment,megszólaltam és már vihogott,akkor rászóltam párszor és nagyjából leszokott róla.
Azután jött a munkám,hogy én semmit nem csinálok,mert nekem home office van és a kanepén nem lehet dolgozni ,szóval semmit nem csinálok,midenre lehetne így időm,még szülei előtt is mondta ezt...ez is úgy felidegesített,mert nagyon is sok felellősség van rajtam,sokat stresszelek,igaz nem kell megállás nélkül dolgoznom,de ez nem jelnti azt,hogy semmit nem csinálok. Úgyhogy kiosztottam én is,hogy akkor az ü munkája is semmi. Ezen meg úgy megsértődött,hogy két napig hozzám se szólt.
A konyáhban ,ha látja hogy vágom a zöldésgeket akkor is beszól,hogy nem tudok vágni. Holott amúgy tök jól felvágom,csak szerinte az nem tud vágni,kést használni aki nem szabályosan teszi azt mint Jamie,mert ő tőle tnaulta el,és minden más módon elfogadhatatlan. Ebből is volt több vitánk...
Őszintén nem értem miért csinálja ezeket?? Neki miért lesz ettől jobb,hogy degradál,lenézi az én dolgaimat ,beszól akár szülie előtt is? Pedig tudja,hogy alapvetően én tisztelem őt,sok dolgoban felnézek rá,de ezekkel a dolgaival meg pont,hogy eltaszít. Mit lehet tenni egy ilyen emberrel??
A nagynéném ilyen házasságban élt, hosszú évekig tűrte, majd szép csendesen kikészült. Mindenféle kényszerképzetei lettek. amúgy tök normális, csak beszélgetéskor szóbahoz nyilvánvaló tévképzeteket, mint valóságot. A férje ugyanígy degradálta évekig, hiába nevelte a gyerekeket, dolgozott, egy ilyen kukacos pokróccal kellett vesződni napra nap.
Ez egy mérgező kapcsolat, soha nem fogsz megfelelni neki, ez az önértékelés része az ilyen embernek, hogy valakit folyamatosan degradál. Nem fog megváltozni. Jó hír, hogy több millió másik normális ember van, akivel normális kapcsolatban tudsz élni.
De eléggé beképzelt,nem úgy látszik,mint akinek nincs önbizalma. Hiszen mondja is,hogy ő milyen ügyesen ért a késekhez,a konyhában milyen ügyes,a munakjában is kiemelkedik,a hobbijaiban is szuper,külsőleg is folyton dícséri magát. Nem hiszem,hogy önbizlomhináyos lenne? Ha dícsérem akkor azt mondja "tudom" .
9, ezt tervezem,hogy utoljára megmondom neki,hogy többet hallani sem akarom az ilyen negatív vélrményét rólam amivel csak lehúz. Tanácsot azt sosem adott..csak a kirtikát,hogy mi nem jó.
Kérdező, olvasgass pszichológiai könyveket!!!
Egy önbizalommal teli ember nem kérkedik saját képességeivel és eredményeivel, hiszen azok magukért beszélnek. Egy önbizalommal teli ember ezeket maximum csak kérdésre mondja el, hogy miben mennyire jó, és támogatja azt, aki fontos neki, nem pedig lehúzza.
A párod viselkedése pont az ellenkezőjére utal, bármennyire hihetetlen is.
Te tapasztalatlan és/vagy naiv vagy, de nagyon. A párodnak az az alapvető személyisége, amikor tiszteletlen veled, amikor normális, azt csak azért csinálja,, hogy mindig kapj annyi szép szót,hogy még éppen ne hagyd el.
Kérdező, mindegy, hogyan dicséri magát a pasas. Egészséges önértékelésű ember nem tiporja lábbal a másikat. Pláne nem azt, akit elvileg "szeret".
Megrekedt egy ötéves óvodás szintjén, folyamatosan azt kell érezze, hogy ő a jobb, az ügyesebb, az, aki rendben van önmagával, az nem vár folyamatos visszajelzést.
Nem akarok konyhapszichológiát tartani, legyen az elég, hogy nem fog változni a viselkedése. Belőled fogja etetni a beteg egóját, el fogja szívni a - most még - rendben lévő önbizalmadat. Nincs erre szükséged. Ahogy valaki itt nagyon helyesen írta, a világ tele van normális emberekkel, akik nem akarnak bántani téged. Velük foglalkozz.
A valaszodat olvasva, igaza van a 14-esnek: menthetetlen vagy.
Alap osszefuggeseket nem latsz meg/at.
Mert egy bunkó, érzéketlen f.szkalap, aki a frusztrációit rajtad tölti ki, te vagy a pofozózsákja. Ja és nem is igazán szeret - akit szeretünk azt nem bántjuk.
Te meg egy hülye vagy hogy még mindig vele vagy ezek után. Rossz hírem van: idővel ez nem fog megoldódni, csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Dobd ki a pléhbe ne rabold az idődet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!