Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan akadt ki a párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan akadt ki a párom, hogy eltettem amit a rokonomtól kaptam pénzt?

Figyelt kérdés
1 éve élünk együtt a párommal és kaptam egy rokonomtól 1 millió forintot mert sokat segítettem neki. Én ezt a pénzt félre tettem. A páromnak ez nem tetszik, mert szerinte ilyenkor már minden közös. Felesbe fizetünk mindent, mindketten dolgozunk. Nem vagyunk házasok, gyerek még nincs. Már bánom, hogy egyáltalán elmondtam neki. Ő egyáltalán nem tud spórolni, ezért nem is akartam a közösbe tenni.

#Öröklés, párkapcsolat,
2020. júl. 6. 11:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem butaság, hogy elmondtad. Lehetőség, hogy a pénzügyeiteket rendezzétek, hiszen ez egyértelműen rávilágít arra, hogy az anyagiak komoly gondot jelentenek a kapcsolatotokban. Itt az idő, hogy átbeszéljétek.

Nincsenek közös terveitek, vágyaitok, céljaitok? Ezekhez bizonyára kellenek az anyagiak. Akár egy közös lakás, ház, gyerek, esküvő, nyaralás, autó, bármi? Az nem működik, ha ezekért (anyagi szempontból) csak az egyik fél tesz, az a fél pedig ténylegesen dugdossa a pénzt a másik elől. Ahogy mások is mondták a pénz téged illet, biztosan nem tenném be a közösbe én sem ilyen fiatal kapcsolatban, ellenben muszáj erről beszélnetek, mert nem lesz közös jövőtök, ha nem rendezitek a nézeteiteket.

Erre szoktam én azt mondani, hogy hiába van egy páros külön kasszán, tervezni akkor is közösen kell és innentől kezdve már megszűnik létezni az enyém-tiéd. Igenis van közötök ahhoz, hogy a másik mit csinál a pénzével.

Mi a szó szoros értelmében külön kasszán élünk. Ha a párom, vagy én nagyobb összeget kapunk, teljesen természetes, hogy a saját számlánkon pihentetjük, azonban az is teljesen természetes, hogy gondolatban közös malacperselybe dobjuk. Közösen fogjuk megbeszélni mire költjük, kinek mire van szüksége, vagy éppen a közös céljainkra fordítjuk/gyűjtögetjük-e. Egy párkapcsolatban szerintem ennek így kell lennie, de nem 1 év után egy pénzügyileg felelőtlen ember mellett. Beszélgessetek!!!

2020. júl. 6. 17:13
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

És a párod segített valamit a kedves rokonnak ,hogy neki is járnia kell a pénzből?

Nem értem miért olyan nagy gond ez h félre raktad...főleg h nem titok volt meg rejtegetted előle.

A másik ,hogy ő is minden pénzt be rak a közösbe?mármint a fizetésen kivüli "talált"pénzeket?

Jó ez a közös kassza amíg nincs belőle vita.

2020. júl. 6. 18:12
 23/23 anonim ***** válasza:
83%
Sztem meg dobd ki!
2020. júl. 6. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!