Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan akadt ki a párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan akadt ki a párom, hogy eltettem amit a rokonomtól kaptam pénzt?

Figyelt kérdés
1 éve élünk együtt a párommal és kaptam egy rokonomtól 1 millió forintot mert sokat segítettem neki. Én ezt a pénzt félre tettem. A páromnak ez nem tetszik, mert szerinte ilyenkor már minden közös. Felesbe fizetünk mindent, mindketten dolgozunk. Nem vagyunk házasok, gyerek még nincs. Már bánom, hogy egyáltalán elmondtam neki. Ő egyáltalán nem tud spórolni, ezért nem is akartam a közösbe tenni.

#Öröklés, párkapcsolat,
2020. júl. 6. 11:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%
A párod pénzéhes és buta
2020. júl. 6. 12:08
 12/23 anonim ***** válasza:
96%

#7-es,

a kérdező nem él házasságban. A személyes ajándék akkor sem közös, ha házasságban él. Ezt jó, ha megjegyzed magadnak. Akkor lenen jogos a közösködés, ha a PÁRJA IS segített volna, de legfőképp, ha az ajándékozó a párjának IS AJÁNDÉKOZTA volna, de itt ez nem áll fenn.

Van, ahol lakodalmakban van éjfélkor menyecsketánc. Ez már házasság ideje alatt történik, mégsem közös (hacsak nem így van meghirdetve!!!), mert ezt a táncot az ifjú menyecske "szenvedte, táncolta". Más dolog, ha beteszi a közös kasszába, mert akkor "megajándékozza" a felével a férjét.

2020. júl. 6. 12:09
 13/23 anonim ***** válasza:
94%
Te segitettel vagy ő is? Ha csak te akkor téged illett.
2020. júl. 6. 12:23
 14/23 anonim ***** válasza:
77%

Úgy belinkelném a kérdést a sok házasságellenes “wc-papírozónak” meg a szemellenzős “egy test egy lélek”-es végletekben gondolkodó házasságpártinak is :D

A kérdés jogi részét ugorjuk, többen kifejtették: helyesen.

Érzelmi részéről pedig azt gondolom: egy PÁRKAPCSOLATBAN együtt élő felnőtt pár esetében talán egy beszélgetést megért volna.

Felső-középosztálybeli nőként gondolom azt, hogy ez az érték túlmutat a szokásos zsebpénz/talált pénz kategórián.

A beszélgetés természetesen nem vàltoztat a jogi felálláson (ha a helyedben lennék is a döntést végül én hoznám), de egy szép gesztus a partnerem felé, hogy fontos, számít a véleménye.

...mondjuk ilyen felelőtlen pénzügyi kultúrával rendelkező kiscsávóval, aki más pénzének is a s..ggére verne nem nagyon lennék együtt :D :D

De ha te igazán korrekt és őszinte akarsz lenni vele- elmondhatod azt is face to face: zavar az a szemlélete, amivel a pénzügyeit (nem) kezeli és ez egy jó alkalom arra, hogy ebben is rendezzétek a soraitokat.

Nem dugdosni kell a másik elől, ha félted, hogy feléli, hanem felvállalni, hogy nem tetszik a felelőtlensège és azért (is) tetted el (a jogon túl), mert bizony nem bízol benne...

Ez nem csak 1 MFt-ról szólna nekem, de ha neked ez így OK, jogilag nem vétettél, egyébként meg nem kéne egyikteknek se sunnyogni se pro, se kontra, ha valóban együtt terveztek.

(Egy év után ne költögesse fejben se a pénzed, ha maga nem tud ugyanennyit mellédobni :D

2020. júl. 6. 12:49
 15/23 A kérdező kommentje:

Csak én segítettem neki. Főztem rá 2 hónapig, takarítottam.

Ő a megmaradt pénzét is cigire költi vagy épp a 56. szerszámkészletre.. Én meg ugye eleve tudok félretenni (pedig kevesebbet keresek mint ő) a fizumból is meg most még ezt is kaptam és böki a csőrét.

2020. júl. 6. 13:10
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
El kene gondolkoznk hogy ket ennyire pénzügyieg éltero kulturaju embernek van e jövője
2020. júl. 6. 13:20
 17/23 anonim ***** válasza:
96%
Azt még megérteném, ha a párom szolidan felvetné és tenne egy naív megjegyzést erről, hogy felezhetnénk.. de kiakadni nincs joga ebben a helyzetben. Én nem maradnék együtt ilyen emberrel...
2020. júl. 6. 13:21
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
#16 nincs jövője, vagy ha van is, az nem lesz túl rózsás...
2020. júl. 6. 13:40
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem a férjed. Miért lenne közös? EZ azért elég nagy összeg. Jó lesz ez vésztartaléknak.

"Fordítva, hogy éreznél?"

Fordítva sem várnám el, hogy nekem adja a felét. Mégis milyen alapon?

Már az sem tetszene, hogy többet keres, de mégis kevesebb pénze van, mert minden vacakra elkölti.

2020. júl. 6. 13:44
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

1.: Buta voltál, hogy elmondtad.

2.: Minek kezdtél csóró pasival?

2020. júl. 6. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!