Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez szánalmas? Szüleim szerint...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez szánalmas? Szüleim szerint ez az

Figyelt kérdés

A barátom most végzett az egyetemen,jó tanuló volt. Mérnők akart lenni de a családja viszont nagyon szegény és neki sincs sok pénze. Elment kamionozni hogy a családja pénzhez juthasson.

A családja alatt arra gondolok hogy ahol felnevelkedett. Tényleg egész nap dolgozik nagyon keményen. Viszont a szüleimnek amikor felvetettem hogy kamion sofőr az nagyon nem tetszett neki,elitélik érte. Egyfolytában szemétkednek vele, főleg utalásokkal, finom beszólásokkal. A barátom tényleg egy úriember, soha nem szólna be a szüleimnek,nem egy tahó.

Ha összeszedett egy kis pénzt akkor mérnök vagy vállalkozó akar lenni.

A szüleim szerint szánalmas amit csinál. Szerintetek is az?

Neki csak az a célja a kamionozással hogy a családját megmentse a szegénységtől.

Ő f/26,én l/26

2020. máj. 21. 13:50
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
96%

A begyöpösödött embereknél még mindig a 80-as 90-es évek foltosra izzadt pólójú, koszos, igénytelen kinézetű aluliskolázott fröccsös paraszt -sztereotípia él, mint kamionsofőr.

Bár én semmi pénzért nem csinálnám, mert nem nekem való munkakör, de simán lehet egy felelősségteljes szakmának nevezni a mai, főleg nemzetközi sofőrködést. Több ismerősöm is sofőr, szóval nagyjából képben vagyok milyen felelősség van rajtuk. És ez pont nem a hülyék játszótere. Persze mint minden szakmában itt is akadnak prolik, de szerencsére ez már nem olyan mint mondjuk 30 éve.

Ha nem kamu a kérdés, akkor innen is sok jókívánságot küldök a kedves szülőknek!

2020. máj. 21. 14:32
 12/37 anonim ***** válasza:
85%

Én sem hiszem szánalmasnak. Megkérdezném a kedves szüleidtől, ha már ekkora a pofájuk, hogy mire. Van diplomájuk, felhúztak egy panellyukon kívül valamit, amit otthonnak lehet hívni? A szüleik hogy vannak, kapnak megfelelő támogatást, ha rászorulnak, van mellettük segítség akkor is, mikor ők nem, adnak haza pénzt, miután kirepültek, ha már ennyire szar a nyugdíj, vagy csak a saját valagukat polírozzák a pénzzel? Adtak neked is lakást, kocsit, állták a tanulmányaidat, mintha nem csak kiszartak volna, vagy pálcát törnek afelett, akibe szorult némi törekvés, hogy ellássa a családját és ne csak a pitsáját meressze a luxusban, a többiek meg oldják meg.

Égne a pofám, ha ilyen retek családom lenne. Van ilyen a rokonságban, amint megtehedtem, összecsomagoltam az illetőt és elküldtem a pokolba, hogy ott verje magát.

2020. máj. 21. 14:47
 13/37 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon veszélyes munka és folyamatosan távol van tőled. Sok sikert a kapcsolatotokhoz.
2020. máj. 21. 14:53
 14/37 anonim ***** válasza:
90%
Nem mindenki születik ezüstkanállal a szájában. Szerintem inkább becsülendő, ha valaki hajlandó keményen megdolgozni a megélhetéséért, és emellett a jövőjére is gondol, és tervez előre.
2020. máj. 21. 14:57
 15/37 anonim ***** válasza:
93%

A szüleid a szánalmassak!

N27

2020. máj. 21. 15:03
 16/37 anonim ***** válasza:
11%

Nekem sem fizetnek szüleim semmit,sőt én próbálom támogatni őket,pedig egyetemista vagyok.

Szép dolog, hogy szeretne minél jobbat a családjának, de én a helyében a tanulást választanám. Én mérnökinformatikusnak tanulok egy megyeszékhelyen, mellette havonta 150e,nyáron ha több időm van menni 200e forintot keresek egy multinál diákmunkásként(irodai). Mellette felveszem a szabadon felhasználható diákhitelt ami egy évben 700ezer,(szeptembertől 1,5millió lesz) és ezt egy az egyben odaadom a családomnak. Ha elvégzem az egyetemet simán kifizetem a fizetésemből. Érdemes lenne szerintem tanulnia, ha mindenképpen főállásban dolgozna mellette akkor levelezőn elkezdeni.

2020. máj. 21. 15:28
 17/37 anonim ***** válasza:
52%
Nem ismerem sem őt, sem a családját, de annyiban talán igaza lehet a szüleidnek (bár a beszólogatással és a bunkósággal nyilván nen értek egyet), hogy nem egy fiatal felnőtt dolga kellene, hogy legyen az, hogy élhető körülményeket biztosítson a szüleinek. Egy 26 éves ember szülei még talán nem is nyugdíjasok, ha egészséges felnőtt emberek, akkor még a legegyszerűbb melókkal is össze kellene (és kellett volna fiatal koruktól) tudniuk szedni annyi pénzt, hogy legalább szerényen megéljenek belőle. Azért, hogy ők esetleg nem dolgoztak, vagy elcseszték az életüket és a meglévő pénzüket, hogy ilyen anyagi helyzetbe kerültek, vagy bármi is legyen az ok, nem a gyerekük/gyerekeik felelősek. A barátodnak van saját élete, idővel gondolom szeretne saját családot is, amit akadályoz az, ha saját maga (és a leendő családja) mellett másokat is pénzelnie "kell".
2020. máj. 21. 15:29
 18/37 anonim ***** válasza:
23%
#17-es igazad van, én a 16-os vagyok, de sajnos a mai világban nem könnyű megélni a fizetésből. Szüleim mindketten 30 éve dolgoznak és én diákmunkával(kedvező adózás miatt is), többet keresek mint ők, persze külön-külön. Ez is szégyen szerintem,hogy igaz faluban élünk én járok a városba dolgozni, de nem engedhetnénk meg magunknak azt az életszínvonalat ami most van, ha nem dolgoznék.
2020. máj. 21. 15:34
 19/37 anonim ***** válasza:
94%
Tipikusan az a kérdés, amit nehéz megválaszolni. Ha tudja a párod mit akar, akkor illik bízni benne. A szülők sajna sokkal inkább trollkategóriában vannak és nem támogatják a fiatalok törekvéseit. Nekem is volt olyan csajom, akivel végül hasonló okok miatt mentünk szét. A szülei nem hitték el, hogy bármire is képes leszek az életben. Nem is annyira bánt, hogy megszabadultam tőlük. De igenis megcsináltam azokat a dolgokat, amiket fiatalon kitűztem magamnak.
2020. máj. 21. 15:47
 20/37 anonim ***** válasza:
81%

Ha van mérnöki diplomája, úgysem kamionozik örökké :)

Pár hónap alatt talál másik munkát, és probléma megoldva :)

2020. máj. 21. 16:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!