Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez szánalmas? Szüleim szerint ez az
A barátom most végzett az egyetemen,jó tanuló volt. Mérnők akart lenni de a családja viszont nagyon szegény és neki sincs sok pénze. Elment kamionozni hogy a családja pénzhez juthasson.
A családja alatt arra gondolok hogy ahol felnevelkedett. Tényleg egész nap dolgozik nagyon keményen. Viszont a szüleimnek amikor felvetettem hogy kamion sofőr az nagyon nem tetszett neki,elitélik érte. Egyfolytában szemétkednek vele, főleg utalásokkal, finom beszólásokkal. A barátom tényleg egy úriember, soha nem szólna be a szüleimnek,nem egy tahó.
Ha összeszedett egy kis pénzt akkor mérnök vagy vállalkozó akar lenni.
A szüleim szerint szánalmas amit csinál. Szerintetek is az?
Neki csak az a célja a kamionozással hogy a családját megmentse a szegénységtől.
Ő f/26,én l/26
A begyöpösödött embereknél még mindig a 80-as 90-es évek foltosra izzadt pólójú, koszos, igénytelen kinézetű aluliskolázott fröccsös paraszt -sztereotípia él, mint kamionsofőr.
Bár én semmi pénzért nem csinálnám, mert nem nekem való munkakör, de simán lehet egy felelősségteljes szakmának nevezni a mai, főleg nemzetközi sofőrködést. Több ismerősöm is sofőr, szóval nagyjából képben vagyok milyen felelősség van rajtuk. És ez pont nem a hülyék játszótere. Persze mint minden szakmában itt is akadnak prolik, de szerencsére ez már nem olyan mint mondjuk 30 éve.
Ha nem kamu a kérdés, akkor innen is sok jókívánságot küldök a kedves szülőknek!
Én sem hiszem szánalmasnak. Megkérdezném a kedves szüleidtől, ha már ekkora a pofájuk, hogy mire. Van diplomájuk, felhúztak egy panellyukon kívül valamit, amit otthonnak lehet hívni? A szüleik hogy vannak, kapnak megfelelő támogatást, ha rászorulnak, van mellettük segítség akkor is, mikor ők nem, adnak haza pénzt, miután kirepültek, ha már ennyire szar a nyugdíj, vagy csak a saját valagukat polírozzák a pénzzel? Adtak neked is lakást, kocsit, állták a tanulmányaidat, mintha nem csak kiszartak volna, vagy pálcát törnek afelett, akibe szorult némi törekvés, hogy ellássa a családját és ne csak a pitsáját meressze a luxusban, a többiek meg oldják meg.
Égne a pofám, ha ilyen retek családom lenne. Van ilyen a rokonságban, amint megtehedtem, összecsomagoltam az illetőt és elküldtem a pokolba, hogy ott verje magát.
Nekem sem fizetnek szüleim semmit,sőt én próbálom támogatni őket,pedig egyetemista vagyok.
Szép dolog, hogy szeretne minél jobbat a családjának, de én a helyében a tanulást választanám. Én mérnökinformatikusnak tanulok egy megyeszékhelyen, mellette havonta 150e,nyáron ha több időm van menni 200e forintot keresek egy multinál diákmunkásként(irodai). Mellette felveszem a szabadon felhasználható diákhitelt ami egy évben 700ezer,(szeptembertől 1,5millió lesz) és ezt egy az egyben odaadom a családomnak. Ha elvégzem az egyetemet simán kifizetem a fizetésemből. Érdemes lenne szerintem tanulnia, ha mindenképpen főállásban dolgozna mellette akkor levelezőn elkezdeni.
Ha van mérnöki diplomája, úgysem kamionozik örökké :)
Pár hónap alatt talál másik munkát, és probléma megoldva :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!