Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez mennyire gyakori jelenség?
Egyre többször olvasom, hogy a férfiak beetetik a csajt, hogy persze, lesz lánykérés, esküvő meg gyerek. Aztán telnek az évek, ott vannak 30 körül egy 5-6-7 éves kapcsolatban, a pasinak meg esze ágában nincs lépni. "Majd". "Még nem állok készen". "Ráérünk még".
És a legjobb, mikor a nő lesz a hisztis p.a, mert esetleg szóvá teszi.
Mióta lett ekkora kegy a férfiak részéről a házasság? Nem az lenne a normalis, hogy ez egy közös döntés? Oké, a pontos időt válassza ki, legyen valami meglepő, de évekig szoptatni, hitegetni valakit korrekt?
Mit gondol egy 27-35 éves férfi, aki évek óta kapcsolatban van, de nem érett meg benne az elhatározás? Mégis miért nem?
17: ha már a kapcsolat elején azt mondja, hogy ő nem hisz a házasság intézményében, de ettől még mondjuk gyereket akar, akkor nincs gond.
A baj az, mikor a hapsi azt mondja az elején, hogy persze, akarok házasodni, nekem is fontos, akkor egy nagy átcseszés a dolog.
Nekem nőként igen is maga a gesztus fontos. Tudom, hogy egy házasság sem felbonthatatlan, de szerintem igen is som mindent elárul egy kapcsolatról, ha a férfi nem tudja ezt meglépni, holott az elején megígérte.
Szerintem ha valaki csak húzza, húzza, az igazából ne akarja az adott nőt elvenni. Vár egy jobbra. És aztán mikor megérkezik, akkor érdekes módon azt a nőt fél-egy év után megkéri.
Szóval nem értem, hogy ha valaki 3-4-5 év után sem érzi, hogy az adott embert akarja, akkor miért nem mondja meg kérek-perec? Minek kell hitegetni, hogy "majd"?
"Lehet ti mozogtok rossz korokben, ha allandoan ebbe a tipusba futtok bele."
Szerintem ez nem a "köröktől" függ, hanem inkább attól, hogy kinek mekkora lehetősége van az őszinte, kendőzetlen igazsággal, valósággal szembesülni. Az sem mindegy, ki mit tekint "akarnak". Az, hogy a nő kedvéért, annak megtartása végett vagy egyéb érdekből megteszi, beleegyezik stb., számomra nem valódi akarat. De van, aki úgy van vele, hogy végül is nem tartottak pisztolyt a fejéhez...
Én 20 évesen jöttem össze az exemmel, még az elején megbeszéltük, hogy mindkettőnk szeretne házasodni és gyerekeket, csak nem mostanában. Néha-néha még felbukkant a téma, mindig megerősítette, hogy szeretne minimum 2 gyereket és házasodni, csak fejezzem be az egyetemet és legyen egy kis munkaviszonyom. Eltelt 4 év, újra leülünk, hogy akkor én 2 év múlva szeretnék legkésőbb házasodni és minimum egy gyereket. Beleegyezett, hogy egyetért, itt van az idő.
7 év múlva (én 27, ő 34) kibukott, hogy ő egyáltalán nem akar házasodni, se gyereket, miért nem tudok nélkülük élni?! Eddig olyan jól megvoltunk!
Igen, csak 6 éven át hazudott a képembe... És az én időmet is elcseszte, mert ennyi idő alatt simán találhattam volna valakit, akivel egyeznek a céljaink igazából.
Szerintem a kérdező erre gondolt, nem a lagzin való hisztit (és én se ragaszkodtam volna a házassághoz, de a gyerekhez igen).
"ha neki "csak" egy papír, akkor nem fáj aláírnia."
Ha csak 2 tanúval egy 5 perces dolog az anyakönyvvezető előtt utcai ruhában, és semmi felhajtás akkor többen aláírnák. :) Onnantól kezdve hogy asszonyka ennél többet akar igenis fájdalmas egy férfinek. De nektek ez nem számít.
Én nő vagyok, se házasságot se gyereket nem akarok.
Miért csináltok úgy, mintha ezek csak a nőknek lennének fontosak? Egy férfit se volt pofám átverni egy ilyen szöveggel, hogy ja, majd hozzádmegyek meg szülök neked kettőt is. Ha feleségét/családot szeretne, menjen, legyen boldog azt kívánom.
Mi ez az érzelmi zsarolás hogy jujujujj, ha valaki házasságot akar "kicsikarni" (mondta az elején, szóval wtf?) akkor az nem is szereti a másikat, ez csak egy papír stb.
Normálisak vagytok?
Remélem, face to face is előadjátok majd ezt a szöveget egy nőnek, úgy fog eltűnni mint szürke szamár a ködben. Mert aki házasodni akar meg családot annak lesz is. Nem fog maradni és szórakozni senkivel.
Én 24 évesen jöttem össze a párommal, ennek 5 éve már. Az elején természetesen volt róla szó, még a gyereket is bevállalta volna velem az első hónapokban. Természetesen én eszemnél voltam, nyilván nem lett lagzi meg gyerek 25 évesen, frissiben.
Azóta belekényelmesedett, meg "kifogott halat nem etetünk" szitu lépett fel.
Én azt látom, amit nálunk is. Vagy az első két évben még gyorsan le kell zavarni, akkor a pasi is akarja. De ha nőként a megfontolást választom, akkor lehet nem lesz itt gyerek, de lánykérés se. Hát ez van. Igazából nem zavar, nem vagyok az az esküvős típus. De ha zavarna, hogy még mindig ugyanott vagyunk, mint 5 éve, és szóvá tenném, akkor én lennék az, aki kikényszeríti, ugyebár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!