Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez mennyire gyakori jelenség?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez mennyire gyakori jelenség?

Figyelt kérdés

Egyre többször olvasom, hogy a férfiak beetetik a csajt, hogy persze, lesz lánykérés, esküvő meg gyerek. Aztán telnek az évek, ott vannak 30 körül egy 5-6-7 éves kapcsolatban, a pasinak meg esze ágában nincs lépni. "Majd". "Még nem állok készen". "Ráérünk még".

És a legjobb, mikor a nő lesz a hisztis p.a, mert esetleg szóvá teszi.

Mióta lett ekkora kegy a férfiak részéről a házasság? Nem az lenne a normalis, hogy ez egy közös döntés? Oké, a pontos időt válassza ki, legyen valami meglepő, de évekig szoptatni, hitegetni valakit korrekt?

Mit gondol egy 27-35 éves férfi, aki évek óta kapcsolatban van, de nem érett meg benne az elhatározás? Mégis miért nem?

2020. máj. 21. 09:18
1 2 3
 1/30 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően az esetek felében más áll azért a háttérben.

Jó, én is nem egy élő példát ismerek arra, hogy színtiszta beetetés volt a "majd egyszer megházasodunk és megkérlek " duma, de ott én speciel láttam, hogy a srácnak csak nagyon kényelmes egy kapcsolat, amiben ingyen lakhatása van, van ürítő lyuk, kiszolgálják, egy olyan naiv nő mellett, amúgy akinek mindegy ki, csak kérje meg valaki a kezét, mert anélkül azt hiszi, nem élet az élet, és hát az összes volt osztálytársa már anyuka meg feleség. Tehát én azért 100%-ig azt látom, hogy azt a nőt verik át ilyen dumával, aki nem az adott férfi felesége akarna lenni, hanem árkié, de legyen már az. Közbe meg megy a szingli barátnőknek a fellengzés, hogy ők már több éves kapcsolatba vannak, és a gyűrt nézegetik. Ezt nem tudom jól megfogalmazni, de remélem értitek. Tehát adott egy nő, akinek élete célja hogy feleség vagy anyuka legyen, mindegy ki mellett, és adott egy ember, aki ezt elhiteti bunkó módon évekig a nővel. Én csak és kizárólag ilyen példát láttam.

(Ezután van az, hogy a nő azonnal össze is jön mással, 1 év után már feleség, és 4 hetes terhes :) )

De ott a másik oldal is, ahol a férfi akarna esküvőt. Meg is beszélik felnőtt módjára, hogy igen, mindketten esküvő pártiak, de aztán kidurran a lufi. A csajnak nem elég egy sima esküvő. Neki hercegnős esküvő kell, az egész megyét meghívva. Erre is rengeteg példát láttam, hogy amúgy a férj is házasságpárti, de a nő ellehetetleníti az esküvőt, a megfizethetetlen álmaival, vagy kiteríti lapjait, hogy na, ha összeházasodunk, innen ide költözünk, meg nem szeretném ha ennyiszer átjönne a tesód, vagy anyádék stb.

Egyikben sem volt részem, én csak tárgyilagos vagyok a témában, de én ezeket láttam többszörösen a közvetlen környezetemben. Senkit nem akarok vele megbántani, és senki nem vegye magára, tuti vannak ezen kívül is példák és okok, de én ebből a kettőből legalább 10-re tudok precedenst.

2020. máj. 21. 09:29
 2/30 anonim ***** válasza:
28%

Mindig leírom, és mindig 0%-ra pontoznak miatta.

A férfiak IGEN JELENTŐS része (80-90%), SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN, nem kar gyereket és/vagy házasságot!!!

Ennyi!

A nővel azért vannak, mert jó a fix punci, jó, hogy felesben mennek a számlák, van kihez szólni, meg van aki kimossa a ruhákat. A gyerek meg a család nyomására lesz, meg, hogy ne lépjen le a csaj.

Ezt férfiként írom, és persze nem mindenkire vonatkozóan!

2020. máj. 21. 09:29
 3/30 anonim ***** válasza:
84%
Az, hogy mi a normális azt nem lehet meghatározni ebben az esetben, párosa válogatja ezt. Szerintem egy kapcsolatnak az érzelmi részén nem változtat az, hogy házasok vagyunk-e vagy sem. Annyiban például mindenképpen más, hogy ha valami probléma van a kapcsolatban akkor nem lehet se szó, se beszéd lelépni. Rengeteg olyan kapcsolatot látok ahol együtt vannak 15-20 éve és nem házasok, de ettől még nem kevésbé elkötelezettek egymás iránt. Másrészről viszont egy házasság komoly döntés. Az, hogy miért nem érett meg benne a döntés? Talán azért, mert nem biztos benne, hogy azzal az adott nővel akarja leélni az egész életét, pláne nem úgy, hogy mondjuk folyamatosan presszionálva van a másik felől ezzel. Most gondolj bele! Szülnél csak azért, mert anyukád rágja a füledet vele, hogy ő már nagymama akar lenni? Lehet, hogy rosszul olvasok a sorok között, de ha jól gondolom akkor téged nem akarnak feleségül venni. Az biztos, hogy azzal nem fogsz eredményt elérni, ha hisztizel miatta.
2020. máj. 21. 09:37
 4/30 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
63%

Amúgy van abban valami, amit a 2-es mond. Én rengeteg embertől hallottam, hogy oké oké, szereti a gyerekeit, megad nekik mindent, de soha egy percig nem akarta őket. Ez szomorú, de ez van. Rengeteg már nagypapa korú férfival (rokon, ismerős, barátok) beszélgettem erről, mert hogy mi a férjemmel nem szeretnénk gyereket, és frankón megmondták, hogy oké, jó hogy van gyerekük, de ha most lennének fiatalok, ők már nem vállalnának gyereket (igen, a férfiakon is van/volt társadalmi nyomás a gyermekvállalásra), és hogy tényleg nem akartak sose, csak hát az asszony akart, meg hát mindenkinek van gyereke, ez alap.

A legtöbb esetben igen is a nő igénye a házasság és gyerek.

Apám meg apósom egy percig sem akadtak ki hogy nem adok nekik unokát, totál megértettek, és mind azt mondták, jól tesszük, éljük a magunk életét kettesben.

2020. máj. 21. 09:37
 5/30 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó. Egy kérdés és az arra született válaszok kapcsán jutott eszembe a kérdés.

Az meg szerintem erős túlzás, hogy a férfiak 80-90%-a valójában nem akar gyereket, csak a nő miatt vállalja.

Biztos van ilyen is, de nem ennyire magas arányban.

2020. máj. 21. 09:47
 6/30 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ez amiatt is megvalósulhat, mert általában úgy tekint a társadalom az eljegyzés-házasság kérdésre, amit a nőnek "ki kell érdemelni" vagy én nem is tudom, ami valamiféle jutalom a kapcsolat egy bizonyos pontján, amire nincs ráhatása a csajnak, és a pasi ezt az általános nézetet ki is használja. Én is mindig le vagyok pontozva itt, amikor írom, hogy egy nőnek igenis KI KELL ÁLLNIA magáért, mert az eljegyzés ugyanúgy az ő életére is hatással van, nem szabad 5-7-10 évekig csak ülnie és csendben várnia, hogy "na hátha majd most...", aztán csak szomorúan nézegetni a menyaruhákat és a barátnőket, ismerősöket, rokonokat, hogy nekik meg halad az életük előre. Folyton itt is jönnek a "kikönyörgött gyűrű" meg ilyen asszociációkkal, amikor leírom, hogy amúgy ha a lány úgy érzi, szerinte már idő van előre lépni, akkor igenis érdemes ezt elmondani a pasinak, attól még nem lesz kikényszerített az esküvő, mert attól még, hogy beszélünk róla, ugyanúgy megvan neki is a döntési szabadsága, hogy elmondja, neki nem fontos, ő erre még nem érzi késznek magát, akármi. Kikényszerített esküvőről meg eljegyzésről szerintem akkor beszélhetünk, ami a baráti körünkben volt, hogy 8 év járogatás után a csaj előállt, hogy vagy megkéri a párja a kezét és egy éven belül összeházasodnak, vagy megy külföldre dolgozni- egyedül. De az, hogy én másfél év együtt élés után rákérdeztem, hogy akkor még mindig állnak-e a lánykérős tervek, és a kétéves tervben még mindig benne van-e, vagy kitolódott, vagy mi van, az messze nem kikényszerítés, hanem kommunikáció. De mégis ez van sokak fejében, amikor elmeséltem ezeket akár gyakorin, akár személyesen társaságban, a férfiak is és a nők is felhördültek, hogy ezt kevés pasi tudná elfogadni meg satöbbi. Hát könyörgöm, nehogy már az én saját életemre ne legyen ennyi befolyásom, hogy ha valaki csak halogatja a közös tervek megvalósítását, akkor arra kerek-perec rákérdezhessek.
2020. máj. 21. 09:51
 7/30 anonim ***** válasza:
24%

#2-t nem tudom, miért kell lepontozni, nőként is világosan látom, hogy így van.

Az a kérdés, hogy a többi nő miért nem látja vagy akarja látni. Pláne egy említett korú férfi esetén. Nekik kb. az az "aranykoruk", nem fogják elb.szni ilyenekkel... Talán 40-45 fölött néhányan meggondolják magukat, de még akkor sem jellemző.

2020. máj. 21. 09:55
 8/30 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell ahhoz nagyon hitegetni senkit, hogy létrejöjjön egy ilyen helyzet. Sok esetben simán csak nem beszélnek ilyesmiről az első X évben, mert egyik fél sem érzi magát még elég érettnek a dologhoz. Aztán egyszer csak egyikük - jellemzően a nő - észbe kap, hogy egy helyben topognak. Akkor kiderül, hogy a másik fél még nem képes ilyen szinten elkötelezni magát, és akkor szépen kukázzák a 8-10 éves kapcsolatot. Én olyan mintát kaptam otthonról, hogy számomra nem is volt kérdés, hogy megházasodok és gyerekem lesz. Én ezt tartom "normális"-nak. Ugyanakkor azt látom, hogy manapság már más idők járnak, mint a szüleink idejében. Az emberek önzőbbek, vagy csak nehezebben nőnek fel és vállalnak hosszú távon felelősséget.
2020. máj. 21. 09:56
 9/30 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
66%

Mert azt jelenti a felelősségteljesség, hogy na, már nagy vagyok és #ügyesésokos, szülök egy gyereket, mert ezt látom normának? :D Nem azért kéne válllani gyereket, mert tudok, és tudom hogy teljes anyagi biztonságban felnevelem? :) Ha meg nem szeretnék gyereket, akkor még önző is vagyok :D

Csak kérdem.

2020. máj. 21. 09:59
 10/30 anonim ***** válasza:
47%
Én is a kettessel értek egyet, és a 80%-90%-os aránnyal is bőven. A férfiak nagy része nem az igazi mellett állapodik meg, csak megalkuszik valaki mellett, mert nem talál jobbat/elkényelmesedik. Nem véletlenül végződik válással minden második házasság.
2020. máj. 21. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!