Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért tart a párom sznobnak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tart a párom sznobnak?

Figyelt kérdés

20 évesek vagyunk,a hátterünk igen különböző.A mi családunkból mindenki diplomás,míg az övéből ő az első,aki egyetemre megy.Emiatt sose néztem le őket,sőt,nagyon szeretem a családját,mert kedvesek, közvetlenek velem,az anyukája egy rettentő édes asszony,mindig próbál a kedvemben járni.A barátnőm feszélyezve érzi magát az én családomban,mert bár a szüleim nyitottak felé,nem pajtáskodnak vele úgy,mintha ők is sihederek lennének.Sznobnak tartja az életvitelünket,mert gyakran hallgatunk régizenét,szeretjük a régiségeket és finomabban beszélünk,mint ők.Belőlem gúnyt űz,ha nem hétköznapi szavakkal fejezem ki magam,mintha kötelező lenne,hogy csupán 300 szavas legyen a szókincsünk.Egyszer a facebookon láttunk egy képet,ahol egy lánynak a barátja épp a dekoltázsát csókolta,én pedig megjegyeztem,hogy ezt kitenni elég proli - azonnal nekem esett,hogy egy felfuvalkodott burzsuj vagyok,többre tartom magam,mert aranykanállal a seggemben születtem.Engem ez bánt,mert nem viselkedek leereszkedően,nem flancolok,karót nyelt se vagyok,átlagos fiatalnak mondanám magam.Én őt sose bántanám azzal,hogy proletár,mert nem olyan,mint én,de ő egyre gyakrabban nevez sznobnak.

Miért?

2020. máj. 14. 18:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
28%
Tényleg távol vagytok egymástol. De azért te sem igyekszel megérteni öt, kedvesen közeliteni hozzá. Igen, mesterkélt, modoros a szohasználatod. " őt sose bántanám azzal,hogy proletár" Rendben, rendben(?), de ezt nagyon kevesen mondanák igy. Prolit használnának.Annak van cikizös jelentése. Igaz, hogy a proletár szobol ered, de ez megmaradt a jelentéstartalmánál. (Kutya se használja leszolásra.) A másik a "siheder". Eléggé kikopott a hétköznapi beszédböl. "átlagos fiatal" manapság nem használja.
2020. máj. 14. 19:57
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy kapcsolat akkor működik jól a legtöbb esetben, ha a két fél azonos vagy nagyjából azonos egzisztenciális és mentális háttérrel rendelkezik. 18 évig teljesen különböző nevelést kaptatok, ezzel nincsen semmi baj, de nem valószínű hogy valaha is össze fogtok csiszolódni.

Te nem vagy sznob, csak különböző az értékrendetek.

2020. máj. 14. 20:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Amiket leírtál, azzal semmi gond nincs. Mármint a te részedről. Én nem neveznélek sznobnak...

A leírt képet nem prolinak, hanem inkább illetlennek nevezném. Én a csaj helyében örülnék, hogy a barátom nem azzal dicsekszik a közösségi médiában, hogy ad a melleimre egy puszit...

Egyébként szerintem kisebbségi komplexusa van. Ezt én is tapasztaltam már az életemben. Sajnos a nem értelmiségi ismerőseim körében divat szidni a diplomásokat, még akkor is, ha mi amúgy egyetlen rossz szót sem eresztünk el feléjük... Persze észre sem veszik, hogy mennyire rosszul tud esni egy-egy mondatuk.

2020. máj. 14. 20:30
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat,várom a további kommenteket.

#11,úgy hiszem,hogy megértő vagyok vele,soha nem szóltam be az ízlésére,az érdeklődési köreire,elvégre nem kell,hogy ugyanazokat szeressük.Meghallgatom a kedvenc zenéit,elviszem azokra a filmekre,amiket ő néz ki,elbeszélgetek vele bármiről,ami érdekli,még ha nem is az én világom.Ezzel nem fényezem magam,szerintem így a normális.

Másik a szóhasználat.Nem szeretnék modorosnak tűnni,a proli-proletár kérdésben igazat adok(bár árnyalatnyi különbségekről beszélünk),viszont nem látom,mi kivetnivalód a "siheder" szóval csak azért,mert ritkán használják.Nálunk otthon mondják sok más régies szó mellett,szerintem nem szégyen,ha az ember az átlagtól eltérően ki tudja fejezni magát.Nem hiszem,hogy a szegényes szókincs tesz valakit átlag fiatallá.

2020. máj. 14. 20:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés szàmomra azt feltételezi,hogy nem egymàssal hanem egymàs mellett laktok?

Ha tényleg vàlaszt vàrtok az ott rejlik a kapcsolatotokban.

2020. máj. 16. 20:35
 16/16 anonim válasza:
A sznob,azt jelenti,nagyzási hóbortja van. Ennek semmi köze a végzettséghez.
2020. júl. 3. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!