Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok kizáró ok, ha a férfinak/ nőnek hiányzik 1-2 foga? (hátulról)
Azért érdekes mennyi fogatlan van itt. Szerencsére az ismerősi körömben egyet sem ismerek.
Volt egy srác akinek hiányzott egyik hátsó foga. Az első randinkon jót nevetett a saját viccén, nem lehetett nem észre venni.
Ezzel még nem is volt baj, de szóba hoztam neki óvatosan, és még be is árulta hogy két éve így van neki és nem is akarja megcsináltatni.
Nem tudom, szerintem full igénytelenség, olyan gusztustalan egy ilyennel csókolózni.
23# Neked mitől van ott hézag, kihúzták? Ha nem, akkor nyilván a hézagos hellyel semmi baj nincs, de ha kihúzott fog és nem pótoltatják, az szerintem gáz. Nincs olyan hogy nem lehet, sőt, mindenre több alternatíva létezik, ki ki a maga pénztárcájához mérten. Arról nem is beszélve, hogy mellette elgyengül a fogíny és a többi egészséges fog is meglazulhat.
Már száz éve is csúfolták a fogatlanságot, nem értem, most divat lett?
Érthető miért nincs annyi pasinak nője, de ők erre nem is gondolnak hogy emiatt lehet.
Most akkor jól értem, hogy hiába tetszik egy no/ffi, és hiába gondoskodo és hiába van jó humora és stb, de ha nincs rá pénze h hatul(!) megcsinaltassa a fogat akkor érezze magát nyomoreknak? Bszki... :D
Őszintén remélem h tényleg ez alapján valasztotok párt bszki:D
Látom magamelott ahogy gyozkoditek magatokat h "lehet h megcsalt.. D elegalabb minden foga megvan!!"
:D
Az első oldalon leírtam már,de akkor újra leírom újra. Pici az állkapocscsontom (mandibula),amiben csücsülnek az alsó fogak(alveoli dentales). 16 fogunk van alul,jobb oldalon is nyolc és a másik oldalon is. 3 moláris fogunk van oldalanként. (6-8.fogak,ezek ugye a nagyőrlők.) A 8.foggal("bölcsesség fog")sokszor probléma van. Az egyik oldalon alul éppen befért,de többször fel kellett körülötte nyitni a fogorvosomnak az ínyemet,mert már annyira be volt gyulladva. De szinte a garatomban(köznapi neve "torok") van annak a fognak helye.Nos a másik oldalt már nem voltam ilyen szerencsés,mert kezdett ránőni a 8.fogam a hetesre.
Két megoldás volt:1.megoldás,hogy fogszabályzóval csinálnak neki helyet. Amúgy is nagyon egymás mellett állnak a fogaim,nem lett volna hely további fogaknak és csak tönkre vágta volna a fogaimat a fogszabályzó. 2.megoldásként jött szóba a foghúzás. A hetesre esett a fogorvosom választása. Hogy miért? Több ok miatt:nem tudtam rendesen tisztítani,többször tömni kellett és a két gyökere(ami időközben összeakaszkodott)haladt egyenesen a canalis mandibuleban futó nervus alveolaris inferiorhoz(ez adja a rami dentalis,ami az alsó fogakat látja el,részletesebben lásd neuroanatómia). Na ha ezt eléri,én üvölte átkoztam volna azt a napot,mikor is megszülettem. A fogorvosom több RTG-t is kért és gondolkodott azon,hogy beutal a klinikára,mert nem szokványos esett volt. Foghúzás után pár hónappal ki is bújt a nyolcas. Mivel volt már elegendő helye. Nem fér be még egy fog közé és a hatos közé. Tisztában vagyok vele,hogy mivel jár a foghiány,tudom jól,hogy milyen fogimplantátumok vannak,de szerintem a fogorvosom is. Az eddigi párjaim észre se vették,mert mondjuk nem ásítok bele a képükbe egy jó nagyot,hogy megcsodálhassák a tonsilla palatináimon kívül még a mélyebben és kissé távolabb ülő bölcsesség fogamat is.:)
Nekem hiányzik egy hátul, sajnos annyira begyulladt hogy ki kellett húzni.
Akartam pótolni, de sajnos nem jött még össze az ára de senki se szólt ez miatt hogy zavarta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!