Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Folytatnád egy kapcsolatban ahol a közös lakásfelújítás is feltételekhez kötött?
A barátom tulajdona a lakás, de rossz állapotban van. Én jeleztem hogy felújítanám a saját pénzemből az egész lakást. Ő nem fogadja el, szerinte csak bútorokat vásárolhatók mert később egy esetleges válás esetén azt vihetem magammal. Ha mondjuk a teljes felújítás keretében cserélek ajtót, járólapoztatók, konyhabútort építettek be azt neki ott kell hagynom és utána ki kell fizetnie nekem később. Soha nem említettem hogy bármilyen pénzre is igényt tartanék, csak nem szeretnék egy lelakott lakásban élni. Nem is vinnék magammal bármit is, mivel az idő múlásával úgyis tönkremegy és elavul minden.
Amikor meghallottam azt hittem elájulok a meglepetségtől.
Ti mit tennétek, folytatnátok igy?
De most akkor ti élnétek tovább egy lelakott putriban, vagy mi erre a jó megoldás szerintetek?
Ha ennyire nem megy, én inkább megmondanám neki, hogy márpedig ilyen körülmények nekem köszi, nem, költözök egy normálisabb helyre, ha jössz, jössz, ha nem, akkor nem. Valszeg amúgy is jobban jársz, gondolom nem véletlen, hogy a pasinak egy kva fillérje nincs, és nem volt soha, neked meg van.
" A középkorú férfiak fele azért nem válik, mert a vagyont aminek a 80%-át ő kaparta össze a felesége fele arányban vinné."
Nyuszika, a nő akar fizetni, vagyis ő húzná a rövidebbet.
Amúgy meg a lófaxt kereste a férj a 80%-át. A statisztikai adatok szerint is lehetetlen. Csak éppen szeretnek hazudozni.
Ha egyébként minden rendben van a kapcsolatban, és csak ebben a témában gondolkodtok teljesen másként, akkor a házassági szerződés lehet jó megoldás, ahogy te is mondod. Ráköltesz a lakásra mondjuk 5 milliót, ezt meg kb. 5 év alatt úgymond lelakod, mint ha lakbér lenne. Ha meg váltok, akkor csak az időarányos részét kellene kifizetnie, esetleg még azt is részletre. Szerintem ezt szépen le lehet papírozni, de erről egy ügyvédet kellene megkérdezni.
De amúgy a leírtak alapján teljesen értem a bizonytalanságod. Nagyon különböztök az anyagiakhoz való hozzáállásban, tudatosságban, és ez komoly éket verhet akár később is a kapcsolatotokba. Egyébként együtt éltek? Vagy csak most vágnátok bele az összeköltözésbe? Mert ha még nem éltek együtt, akkor nem biztos, hogy több milliós lakásfelújítással kellene kezdeni. Vagy nem biztos, hogy az ő lakásában kellene együtt élnetek, vegyetek ki közösen egy olyan lakást, ami mindkettőtök igényeinek megfelel, az övét meg adjátok ki. Aztán ha váltok, akkor nincs vita erről, ő visszamegy a saját lakásába, és kész.
“Ha egyébként minden rendben van a kapcsolatban, és csak ebben a témában gondolkodtok teljesen másként, akkor a házassági szerződés lehet jó megoldás, ahogy te is mondod. Ráköltesz a lakásra..... ........Szerintem ezt szépen le lehet papírozni, de erről egy ügyvédet kellene megkérdezni.”
Én is igy gondolom. Nem hiszem hogy egy házassági szerződésbe belemenne, mert akkor tiszta lenne hogy félt mindent tőlem. Ebből is látszik, hogy félti a pénzét tőlem vagyis az örökölt vagyonát. És akkor majd visszakell fizetnem!! a felújítás költségét számodra. Mindezt igy nyilvánította ki egy 5 éves kapcsolat után.
“De amúgy a leírtak alapján teljesen értem a bizonytalanságod. Nagyon különböztök az anyagiakhoz való hozzáállásban, tudatosságban, és ez komoly éket verhet akár később is a kapcsolatotokba. Egyébként együtt éltek? “
Nem élünk együtt. Én egy kisebb belvárosi lakásban élek, ő a szóban forgó három szobás ingatlanban. Fel se merült hogy ő bármikor is hozzám költözne, nem is tud parkolni a belvárosban, ott saját beállóval rendelkezik ahol él.
Nem tud lakást venni és szerintem nem is szándékozna közösködni senkivel.
Néhány éve szüksége volt pénzre és nem akart hozzányúlni a bankban kamatra lekötött pénzéhez a fordulónap előtt.
Igy akkor szinte az összes spóroltpénzem odaadtam neki úgy hogy csak másfél hónap után adja, vagyis a fordulónap után. Nekem nem maradt akkor pénzem csak annyi hogy kihúzzam a hónapot és ezt tudta.
Hát èn ezt a kapcsolatot nem folytatnám. 5 ève együtt vagytok, de mèg nem èltek együtt? Meg ilyen kicsinyes alak, hogy majd akkor vissza kell fizetnie? Mèg jó, hogy vissza kell...de cserèbe ott lesz a felújított èrtèknövelt lakása/háza. Ès hidd el kèrdező, nagyon nem mindegy, hogy 10 èves lehasználtságú a "belseje", vagy 30-40 èves...
Abban tökèletesen igaza van, hogy akkor az az összeg jar(na) neked. Ès te is jobban teszed, ha így gondolkodsz ès nem akarsz beletolni "csak úgy" milliókat más tulajdonába. Ok, te is használod, de ha azt nèzed ő is, aztán ő meg nem tesz hozzá semmit, mègis neki lesz egy èrtèknövelt ingatlana?
Szóval a gáz az, hogy ennyire kicsinyes, inkább èlne egy leharcolt, elavult helyen, mintsem hogy egy fillèrt is ki kelljen adnia...ez a gondolkodás amúgy is baromi kiábrándító, nemhogy 5 èves kapcsolattal a háta mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!