Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan leckéztessem meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan leckéztessem meg a barátom húgát?

Figyelt kérdés

A barátom (22) húga (20) folyamatosan rajta lóg, mert nincsenek saját barátai. (Ez már sokat elárul a személyiségéről...) Moziba, étterembe viteti magát, mindent a párom fizet neki, soha semmibe nem ad bele, pedig van saját jövedelme. Senkit és semmit nem vesz figyelembe, csak az érdekli, hogy őt szórakoztassák, például tudja, hogy a barátom hajnalban kel munka miatt, de nála marad éjfélig. Boldognak vagy lelkesnek egyszer nem láttam, mintha az olaszországi nyaralásra is kényszerből jött volna, egykedvűen bambult egész nap... Általában üldögél és a telefonját nyomkodja, attól függetlenül, hogy éppen hol és kikkel van. Hiába kezdeményezek vele beszélgetést, egyszavas válaszokon kívül nem sokra telik tőle, mindenkivel ilyen...

Mivel más városban élünk, ritkán látjuk egymást a párommal, de volt, hogy az ott töltött egyetlen estémen is végig jelen kellett lennie. (Hadd ne mondjam, szerettük volna kettesben tölteni.) A barátom viszonylag türelmes és természetesen szereti, hiszen a testvére, de az utóbbi időben kezd betelni a pohár. Többször mondta neki, hogy kicsit fogja vissza magát, meg hogy nem kellene folyamat ott nyolmulni Stb... Eredménytelenül.

Elegem van ebből a helyzetből, mit tegyek, hogy kicsit észrevegye magát!? Próbáltam toleráns lenni, de nem igaz, hogy valaki ennyire önző és szenvtelen legyen.

Mit kezdjek vele? Tanulja már meg, hogy nem körülötte forog a világ és a testévrei/szülei nem azért vannak, hogy őt szolgálják.

Nyíltan nem eshetek neki, inkább passzív - agresszív megoldások érdekelnének. :D

Köszönettel

L / 21

2020. jan. 21. 00:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

Tegyük fel valahogy "megleckézteted". És utána mi lesz? Utálni fog a csaj, és nagy eséllyel a barátod is. Majd szakít veled. Ennyi lesz a történet.

Nem a csajt kell hibáztatnod. A barátod hagyta, hogy ilyen legyen a kapcsolatuk. Tizenöt évesen is mondhatta volna már, hogy Juliska hagyjál már békén, menj a szobádba foglald le magad. De nem tette. Ahogy most sem teszi, mert nekik ez így tökéletes. Ha a palid szerint normális az, hogy ott tartja a gyertyát köztetek a húga akkor a palit kell elhagyni, nem a csajt megleckéztetni.

2020. jan. 21. 09:12
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm nagyon a hasznos válaszokat. :) Szívesen olvasnék többet is.

A nyaralásra visszatérve, oda legalább befizették a szülei, de az volt a feltétel, hogy el kell vinnünk őt meg egy másik tesót, a barátom vezetett...

Igazából ott ismertem meg és teljesen lesokkolt a közömbös, gány viselkedése, egyszerűen mintha muszáj lett volna jönnie, pedig elvileg ő akart... Értitek, az ember azért jó kedvű, ha eljut nyaralni néha, de nála ennek a szikráját sem láttam. Alapjáraton nem szeretem az ilyeneket, akik semmit nem tudnak értékelni, egyszer nem látni őket lelkesnek vagy érdeklődőnek.

2020. jan. 21. 09:38
 13/27 anonim ***** válasza:
38%
Szeresd a pasidat, ne birtokold! Ne leckézetss, mert ahhoz nincs jogod, ne válassz el két testvért egymástól, és főleg ne manipulálj! A passzív-agresszív megoldások nem egyenes jellemű ember "megoldásai".
2020. jan. 21. 09:53
 14/27 anonim ***** válasza:
89%

Hogy hogy nem tudtok kettesben lenni? Bementek a szobába és közétek fekszik? Elindultok valahova és fut utánatok?

Nem tudom elképzelni.

2020. jan. 21. 10:06
 15/27 anonim ***** válasza:
24%
Egyszerűen beszéld meg a pároddal hogy intézze el a húgát olyan értelemben hogy világosítsa fel hogy vannak dolgok az életben hogy a párok szeretnének kettesben lenni és pont. Aztán ha a párod nem képes erre akkor te beszélj szépen a húgával ne csúnyán meg semmi durva ne legyen, hanem szépen ülj le vele és mondd l neki hogy te szeretnél a pároddal kettesben lenni stb.. stb... ha van a csajban valamennyi értelem akkor ezt megfogja érteni és tiszteletben fogja tartani. Ha nem, ami valószínű így is lesz akkor próbálj meg vele erőteljesebben beszélni hogy szálljon le rólatok és mondd meg hogy akkor legyenek olyan napok amikor ők csinálnak programot és legyen amikor ti ketten a pároddal.
2020. jan. 21. 10:20
 16/27 anonim ***** válasza:
92%
A palid dolga elrendezni ezt. Azért 22évesen tudjuk már hogyan kell intézni a piócákat!
2020. jan. 21. 10:41
 17/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem a barátod tesóját kell leckéztetni, hanem a barátodban tudatosítani, hogy ez így nem jó. A testvére valószínűleg nem is tud arról, hogy ő zavar, mert a barátod ennyit nem bír neki elmondani.
2020. jan. 21. 10:43
 18/27 anonim ***** válasza:
23%

13-as voltam. Nos, mivel itt annyi zseni van, aki olvasni nem tud, csak-egy egy emberre rászállni és lepontozni, akkor fussunk neki még egyszer, immárod hard verzióban. És lásd a valódi tudást, te liba, nem a tiedet, hanem az enyémet.

A párod személyisége kialakulatlan, ahogy a testvéredé 20-21 éves ember az ifjőkor elején van, még változhat, főleg, ha okos. Valódi okosségra gondolok, a lelki rugalmasság alapjára, nem a papírostudásra.

A legtöbb átlag pasi olyan nőt keres magának, amilyen az anyja. Minél butább, minél rigidebb a személysiége, annál biztosabban olyan anyuka is.

Te ne leckéztess senkit! Mit képezlszt magadról?!

Azt hiszed, ha te nekiállsz két testvért elválasztani egymástól, azzal te leszel a nagyszerű? Ráadásil mindezt aljas, szemét, manipulatív módon? Ugyanis a passzív-agresszív viselkedés az arra mutat.

Én úgy látom, hogy te egy fel nem nőtt, okoskodó, de buta kislány vagy, aki az Ödipuszt le akarja játszanai a pasiján és annak családján. Ebből, Kiscsillag, csakis te lehetsz a vesztes. Ha nem most, akkor 20 év múlva, amikor már két kölyökkel a nyakadon rohadtul nem kellesz senkinek.

Ismét elmodnom: szeresd a pasidat, és ne birtokold! Az ő dolga a testvért és a családot helyretenni, nem a tied. Ne ide írogass, a háta mögött, hanem beszélj vele. Egyenesen! Mondd el, hogy mi bánt, mondd el, hogy a testvér tapadása zavaró. Vagy azt hiszed, hogy ha reggeltúl estig szétteszed a lábaidat neki és eljárszod a szerelmest, akkor még 10 év múlva is veled lesz?

Ja, még egy adalék, kis aranykalitka libuskám: a testvér tapadása azért is lehet, mert a tudattalan családi parancsok szerint az ő feladata lesz az, hogy a srárcot lemarja rólad - anyuka, a családi Pókasszony parancsát követve.

Na, most már lepontozhatsz. Aki lepontoz, annak mindig fáj az igazság, tehát a többiek tudnak belőle tanulni, nem te. Ezért nem is neked írom, hanem mindenkinek. Magyarországon sok Pókasszony van, aki nem engedi leválni magáról a gyerekeit. Hátha valakinek segíte az, amit én tudok.

Üdvözlettel

2020. jan. 21. 10:48
 19/27 anonim ***** válasza:
71%

Leckéztetés... már ha annak lehet nevezni:

Kezdjetek el csókolózni, összebújni, egymással foglalkozni. Ha nem veszi a lapot a kiscsaj, akkor kérdezd meg tőle: -hugi, neked nincs valami dolgod? Vagy szeretnéd a gyertyát tartani?

Ha erre sem veszi a lapot, akkor tényleg komoly baj van a fejével, és ahhoz már szakember kell.

Amúgy meg jól írták előttem is, a barátod rendezze le, ne menj hozzá, ha ott van, vagy találkozzatok nálad. Ha nem változik, akkor el lehet gondolkodni, hogy tényleg nem vagy fontos neki, és még örül is, ha ott van a huga, mert addig se kell veled foglalkoznia. Sajnos, ez is egy elképzelhető verzió.

2020. jan. 21. 10:55
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg nem áll a háttérben valami? Nálunk a bátyámnak nincs senkije,nem haverkodik de nincs ránk akaszkodva pedig nekem van párom is, ettől függetlenül velem beszélhet meg mindent. De én tudom hogy az az oka hogy sok trauma volt az életünkben és ezért nincsenek barátai a bátyámnak se.

Ezért nagyon visszahúzódó,nem tudta ugy feldolgozni mint én és tovább lépni. A személyiségét nálunk a rossz gyerekkor határozta meg. Mi csak egymásra számíthattunk.

Esetleg a húgával nem történt ilyen? Vagy valami szerelmi csalódás?

Ha nem volt ilyen akkor szerintem szimplán csak magányos.

Oké tulzás hogy mindig rajta lóg pláne ha te is ott vagy,észre vehetné hogy szeretnétek kettesben lenni.

De sajna te nem igazán tudsz mit tenni,itt ha a párod nem lép akkor senki nem fog. Gondolom nem akarja megbántani.sem de mindennek van egy határa. Ha eddig nem lépett fel komolyabban akkor nem is igazán akar! Te nem tudsz mit tenni,majd egyszer betellik a pohár és lelépsz de ennyi. Ezt nekik kell megoldaniuk.

2020. jan. 21. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!