Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden kapcsolatban eljön az a pillanat, amikor újra vágysz?
Mindegy, hogy mennyire adsz magadra, mennyire elégíted ki a párod igényeit testileg, lelkileg, a megszokások egy idő után unalmassá válnak? Kell az újdonság minden kapcsolatba?
Értem ez alatt, hogy több év együttlét után megkíván az ember másokat is, csak az újdonság kedvéért, miközben szereti a párját?
Nőként írom, és igen, éltem már meg ezt az érzést, annak ellenére, hogy nagyon szerettem és tiszteltem a párom. Annak a kapcsolatnak más okok miatt lett vége (kóros féltékenység a másik fél részéről).
Szerintem igen. Persze itt az oldalon szinte mindenki talpig tisztességes, de a valóság az, hogy minden kapcsolatban van egy olyan pont, ahol megjelenik a kisértés.
Az pedig, hogy ebből több is lesz vagy nem már a kapcsolat stabilitásától és az egyén erkölcsétől függ.
Eddig ilyet csak azokban a kapcsolataimban éreztem, ahol a másik valamilyen formában leszart vagy nem volt képes társként működni. Olyankor elvágyódtam gondolatban minden magamrahagyás után. Aztán nem sokkal rá szakítottam is.
Mostanában nem érzem, nem unalomból szoktam érezni, hanem ha nem kapom meg azokat a dolgokat, amik miatt egyáltalán kapcsolatban vagyok és nem egyedül.
Szerintem különbséget kell tenni aközött, amikor már a kapcsolat maga unalmassá vált és egyik vagy mindkét fél nem érzi jól magát benne, amit úgy vokalizálnak, hogy "újra vágyom", illetve aközött, amikor egy kívülről érkező kísértéssel találkozol.
Az, hogy megunod-e a kapcsolatod, 100%-ban csakis rajtad és a párodon múlik. Programok, az érzés, hogy haladtok előre felé, egy közös irányba, beszélgetések, miegymás. Nyilván egy kapcsolat sem lesz olyan pörgős és izgalmas 10 év után, mint az első 10 napban, viszont amikor azt érzed, hogy kezd ellaposodni, akkor lehet ellene tenni, vissza lehet rántani egy jobb állapotba. Ilyen esetben az újdonságokat a kapcsolaton belül is meg tudod élni, már amennyiben erre a párod is nyitott. Szóval ebből a szempontból szerintem nem jön el ez az érzés minden kapcsolatban, mert ha valaki szemfüles és már az első jeleknél tesz ellene, akkor sosem fogja magát langyos kaksiban érezni.
A kívülről érkező csábítás ellen viszont nyilván nem tudsz tenni. Jön egy új kolléga, a barátnőd bemutatja az új pasijának a haverjait, mittudomén, bármilyen szituációban találkozhatsz valaki olyannal, aki jobban néz ki, magasabb, akármilyen szempontból lehengerlőbb, mint a párod, és azt nem tudod irányítani, hogy ki tetszik meg és ki nem. Persze ha egynemű környezetben élsz és sosem találkozol senkivel, akkor minimalizálhatod ennek az esélyét, de valljuk be, elég ritka az ilyen életmód, szóval gyaníthatóan egy élet leforgása alatt bizony mindkét fél legalább egyszer kerül olyan szituációba, amikor megtetszik neki valaki, aki nem a párja. Ilyenkor csak rajta múlik, hogy ő maga mit kezd ezzel a szituációval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!