Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanácsra lenne szükségem, valaki?
A barátommal másfél éve vagyunk együtt, már együtt is élünk. Minden jó köztünk, kölcsönös a szerelem, a tisztelet,az odaadás. Az egyetlen probléma, hogy ő nagyon csöndes. Ha valamilyen gubanc van a kapcsolatunkban, nem beszél, ő azt mondja nem tudja,hogyan fejezze ki magát. Mindig minden mindegy, nem látom, hogy törné magát a megoldáson. Nem beszél a problémákról, csak ha harapófogóval húzom ki belőle. Nagyon szeretem, de így másfél év után kezdek ebbe beleunni, mintha csak én akarnám hogy jó irányba menjen az egesz, pedig tudom hogy szeret. Nagyon figyelmes és mindig érezteti hogy fontos vagyok, tehát rá egy rossz szavam nincs. Valakinek valami hasznos tanács, hogyan vehetném rá, hogy beszéljen az érzéseiről? Vagyis inkább hogy legyen véleménye... sokszor már unom, azt érzem, ha én nem erőltetem, akkor nem lenne semmi megoldva, vagy megbeszélve. Várom mindenki tanácsát, picit el vagyok keserdve. Bocsánat ha zavaros a leírás.
Én 26L ő 27F
Én is ilyen vagyok, én pl megszoktam, hogy nem támaszkodhatok a barátnőmre, ha gondom van.
No, neked ezt a bizalmat kell szerintem kiépítened, jelezve, hogy bírod a terhelést, ha gond van.
A nők szeretnek beszélni, minderől. A problémáikról is, mert segítséget, megoldást várnak.
Ezzel szemben a férfiak nem beszélni akarnak róla, hanem megoldani akarják. Ha nincs valamire megoldást, akkor tudom, hogy nincs, ezért nincs miről beszélni. Ha tudom a megoldást, akkor azért nincs miről beszélni.
Ha tudom, hogy bántó valamiről a véleményem vagy tudom, hogy a párom csak úgy fogja a véleményemet figyelembe venni, hogy az ellenkezőjére dönt, akkor inkább nem mondom el. Első esetben megúszok egy felesleges veszekedést, második esetben pedig adok esély annak, hogy a véleménymnek megfelelő döntés szülessen.
Kérdező!
Kellene legalább egy konkrét példa, mert ebből csak az jön le, hogy mindig másban keresed a hibát és másra tolod a felelősséget, a párod pedig ebből nem kér.
Az én barátnőm rendszeresen azt játszotta, hogy megkérdezte, hogy pl. melyik szemüvegkeret tetszik nekem és persze a másikat választotta. Ez nem is lenne probléma, de mindennél így viselkedik! Amikor padig már azt mondom, hogy bocs, de azért nincs értelme elmondanom a véleményemet, hogy direkt az ellenkezőjét válaszd, akkor az a reakciója, hogy hülyeséget beszélek, nem is így van.
Tehát az egész kérdezés csak arra megy ki, hogy vagy lesz@rja a véleményemet, hogy lehülyézzen, ha nem válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!