Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom megcsalt! Szóljak a másik megcsalt félnek?
Kicsit hosszú lesz. A lényeg, hogy van egy lány,aki szintén kapcsolatban van és elcsábította az én páromat. Tegnap este maga vallotta be, hogy megcsalt, és hogy nagyon bánja, nagyon rossz élmény volt, soha többet nem fog előfordulni. Én időt kértem, nem hiszem, hogy meg tudom bocsátani.
De ami nagyon emészt még, hogy a csajnak is van párja. Ő viszont biztos nem fogja bevallani, mert még folytatást is akart a páromtól titokban.
Szerintetek ha én vagyok a megcsalt fél, de tudom, hogy érintett más is, van jogom szólni? Te szeretnéd tudni, ha a te pároddal csaltak volna meg?
19: Szerintem egészséges ösztönű és értékrendű ember azt éli meg, hogy sorstársak vagytok. És ha őbenne ekkora traumát okozott, hogy RÁJÖTT (!!!), hogy átverték, és ledobja magáról hirtelen a kígyót, akit eddig a keblén melengetett, ösztönösen feltételezi, hogy te is ugyanúgy akarnál tenni. ÁRTÁS az neked, ha megmondják, hogy egy angyalnak hitt ördöggel élsz????
Pont erről írtam a Kérdezőnek fentebb, hogy mivel ilyen is előfordulhat, ezért ne személyesen vegye fel a kapcsolatot a (szerinte) sorstársával!
Épp elég neki az, hogy a szerelme okozott neki ekkora traumát, nincs rá szüksége, hogy még azzal is szembesüljön, hogy a feleség is egy állat és még őt támadja!
19: Különben a férfiról szerzett élményeid, infóid alapján saját magad is rá kellett volna jönnöd, hogy egy utolsó hazug, és már ki kellett volna lépned a kapcsolatból a SAJÁT tapasztalatod alapján is. Ha nem tetted, az a te képességeid gyatraságáról tanúskodik. És igen, az új nő is gyatra, hogy kell neki X idő, mire rájön, hogy kivel állt össze és eljut odáig, hogy meg akarjon szabadulni tőle. De ő akkor is rövidebb idő alatt teljesítette ezt a feladatot, és még segítséget is adott neked, aki gyengébb vagy ebben még nála is.
Amit te tartasz helyesnek, az az a bűn, amit a biblia így hív: a jóra való restség.
19-nek: Egyet értek a # 20-al..
Félelmetes, hogy vannak emberek, akik így gondolkoznak, és valóban képesek a sértett egójuk miatt még arra haragudni, aki mer szólni, hogy figyelj már, te teljesen hülyére vagy véve... Gyenge ember az ilyen, nem akar szembenézni a valósággal.
Hadd meséljek valamit:
Én is szóltam egy barátnőmnek annak idején, hogy az akkori párja mindenkivel kavart aki mozgott és megállt neki.. Tudod, mi a vicces? Hogy ez a lány mielőtt összebarátkoztunk, az elején még engem is utált, mert a párja flörtölt VELEM! Előtte.
Én nem csináltam SEMMIT, már nekem volt gáz, hogy mellém jön, mellém, ül, és velem flörtölget a bnője társaságában. A csaj meg meg tudott volna ölni a szemével, olyan lenézően nézett rám az elején. A slussz poén, hogy én nem kezdtem ki a barátjával, mindig elvágtam a dolgot, és a csaj pont azzal csajjal jött és nézett rám lenézően emiatt, akivel amúgy is kúrt a kedves barátja.. Jó, mi?
Engem utált, és ölt volna meg a nézésével, miközben pont azzal a sunyi csajjal barátkozott, akivel a háta mögött tényleg dugott a barátja.
Nettó hülyének volt nézve..
Én egy idő után kifakadtam, mert jóban lettünk, és nem bírtam tovább nézni, mikor mesélgette is a 'jeleket", elmondtam, hogy phasszus, nyisd már ki a szemed, mindenki erről beszél...
Neki sem tetszett, sőt, még belém is próbált szúrni sértettségből. Rosszba nem lettünk, be tudtam ennek.
Aki ilyen és így fogja fel, az meg is érdemli, hogy hülyének nézzék. Akkor is, ha rajta kívül már mindenki tudja. De ez olyan szánalmas.. Én irtó dühös lennék, ha mindenki tudná, és senki nem szólna.. Én megköszönném, ha valaki felnyitná a szemem. Legyen az akár a szerető maga, vagy más. (Az sem érdekel, ha a szerető is csak sértettségből szólna nekem)
Én azt nem értem miért kértél időt ... nem világos hogy nem szeret??
És amúgy igen áruld el a másik félnek is !
Én sem értem a 19-es reakcióját. Örülj neki, hogy megmondták. Még hány évig verhetett volna át a férjed, ha befogja a száját?
Akkor meg pláne hülyének nézve érezhetted volna magad.
30n
Azért egy kicsit szkeptikusnak lenni nem árt. Egy régi történet jut eszembe. Fiatalon (most 40-es nő vagyok) volt egy barátom. Többen lányok egy szórakozó helyen voltunk, ott ismertem meg. Nem is értem miért engem választott. Sokkal jobb volt mindenben. Külső: mindenhol utána néztek... Belső: szórakoztató, nagyon okos és művelt, diploma, több idegen nyelv ismerete. No, őt kimondottan "leszedték" rólam. Ott is volt aki levelet írt neki, hogy én megcsalom...ezt még nem hitte el. Amiért végül szakított velem, hogy egy roma fiú állította, hogy régebben volt velem. Mint sokkal később megtudtam a "barátnőim" közül egy tényleg okos hölgy, -akinek végig tetszett- fizetett a fiúnak.........
Kérdező! Én nem szólnék. Ha viszont szólsz ne lepődj meg ha esetleg a másik fél nem úgy reagál, hogy te milyen rendes ember vagy. Nekem a reakcióm (a leírt sztori tükrében) biztos a kételkedés lenne.
nem zörög az avar, ha nem fújja a szél.
vagyis, ha egy nőnek ilyet mondanak, hogy a párja csalja, annak legalább 50% valóságalapja az esetek többségében van.
a legegyenesebb út a legrövidebb, mindenkor megéri őszintének lenni.
a nő reakciójáért nem tartozol felelősséggel.
te csak azt tedd meg, ami a te dolgod: szólj neki, és lépj le.
Köszönettel én egy olyan nőnek aki eladta magát pénzért? Te meghibbantál! Mit köszönjek meg neki? Hogy hagyta magát megdugni a férjem álltal, aztán amikor a szekere rúdja kifele állt, kitálalt nekem. Na hagyjuk mát ezt a dumát. Azt mondta segíteni akart! Akkor miért is nem nyaralás előtt tette? Megvárta amíg elutaztak Párizsba és amikor visszajöttek kitálalt. Csak féltékenységből tette, az nem volt segítőszándék. Vagy miért nem akkor tette ameddig ingyen lakott és kapta az ajándékokat?
Nem tartozom köszönettel senkinek, nekem ő egy senki. Az ex férjem pedig elje az életét, de már nélkülem. Én is élem az enyémet, de azért amikor ilyet olvasok, visszajön az a rossz érzés.
20-as!
Nem ugyanaz...!
De a te példádnál maradva, tök jó, hogy szólsz, hogy csöpög az olaj, csak épp te is részt vettél abban, hogy elkezdjen csöpögni!
Érdekes, hogy csak azután szóltál, miután véget ért a kavarásotok! Gondolom a pasi dobott, te pedig kitálaltál...
Nem mondom, hogy nem volt benned empátia, de azért volt ott egy adag bosszúvágy is.
Részben igazad van, hogy a megcsalt fél "köszönettel tartozik" neked, hisz felnyílt a szeme, és nem kell tovább hazugságban élnie, de hálás nem lesz neked, emberileg elítél, és minden valószínűség szerint utálni fog, hisz érzése szerint résztvevője voltál az élete tönkretételében. Ne várj fejbúbsimit...
De a te példádnál maradva, tök jó, hogy szólsz, hogy csöpög az olaj, csak épp te is részt vettél abban, hogy elkezdjen csöpögni!
Erröl van szó! Benne volt rendesen a hazugságokban, akkor ne beszéljen arról, hogy empátia volt benne. Önzőség, harag. Lehet, hogy csöpögött az olaj, de csak akkor szólt amikor már elfolyt.
Igen írtam neki 1 év múlva egy "köszönő" levelet. De nem azért, mert szólt. Azt tudom, hogy nem segítőszándékkal tette. Én beszéltem vele, tudom miket mondott, írt.
Csak azért írtam, hogy tudja meg, hogy sikerült a terve, hadd legyen boldog. Elváltam, mert ez volt az igazi titkolt szándéka, hogy elváljak és ő megkapja azt a "nárcisztikust" - ő hívta így.
De nem kapta meg, mert erről azért gondoskodtam, az ex férjemnek is kinyitottam a szemét, a pénz volt olyan vonzó, nem a "nárcisztikus" férfi. A férfiért is a vagyonért meg kell dolgozni, nem ellopni a másét.
Lehet sokan gondolják, hogy miért írtam?
Mert a gonoszság az ami kiveri nálam a biztosítékot, és ez szerintem gonoszság volt az ő részéről, semmiképpen nem segítség.
Igen kinyilt a szemem, de nem vagyok hálás egy ilyen nőnek, nem is leszek. Mégis mit vártok? Legyünk barátnők, mert ugyanazzal a férfivel kavart, aki az én férjem volt? Ha másképpen, vagy mástól tudtam volna meg, azt mindenképpen értékeltem volna, de nekem ne "akarjon" egy szerető segíteni, mert az hazug segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!