Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Vélemények a megcsalásról?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vélemények a megcsalásról? Belefér egy kapcsolatba, vagy ahol van ott nincs őszinte szerelem csak önmagunk ámítása?

Figyelt kérdés
2019. márc. 12. 09:53
1 2
 11/12 kapszaicin ***** válasza:
0%

"Az én nevemben te ne nyilatkozz."

Nem tettem. Általános jellegű megállapítást tettem, amelyről úgy gondoltam, hogy nyilvánvaló, hogy lehetnek kivételek. De rendben van, utólag hozzábiggyeszthetek egy disclaimer-t.

"Ember vagyok, de nem poligám lény, hanem monogám."

Kivételek erősítik a szabályt, ld. fenn . :-) Továbbá: akkor voltál monogám, ha halálodig csak egyetlenegy partnered volt. Az ilyesmi ritka jelenség. Legtöbbünk (!) legalábbis sorozatban-monogám-időben-eltolva poligám.

"A szexet pedig sosem élvezném érzelmi kötődés nélkül..."

Én sem.

"...így csak és kizárólag a szerelmemmel fekszem le."

Ez az állítás azt implikálja, hogy egyszerre csak egy emberbe lehetsz szerelmes. Namármost, lehet, hogy én nagyon elvadult körökben mozgok, de ismerek elég sok olyan embert, akik képesek egyszerre több embertársuk iránt is erotikus jellegű vonzalmat érezni.

No de hát mindenkinek a maga keresztje.

Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha egy komoly párkapcsolat mellett elkezd fejlődni egy másik, hasonlóan komoly vonzalom, akkor a tisztesség azt kívánja, hogy előbb-utóbb mindenki kiterítse a kártyáit. Ha viszont tényleg csak "becsúszott" mondjuk egy egyéjszakás kaland, akkor kár lenne felrúgni a komoly kapcsolatot, fölöslegesen fájdalmat okozva.

Ezt is lehet persze ragozni, hogy "egy olyan kapcsolat, ahol 'becsúszhat' egy félrelépés, már nem komoly", de attól tartok, hogy a legtöbb esetben a világ nem ennyire fekete-fehér. Az emberi lelkek működése meg pláne nem.

Disclaimer: ez is egy olyan általános állítás, amelybe beleférnek kivételek. Ne vedd magadra. Nem ismerlek, lehet, hogy neked fekete-fehér módon zajlik az életed. Nem is lehet az rossz dolog -- sok mindent leegyszerűsít.

Sok boldogságot mindenkinek!

2019. márc. 14. 13:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Maga a szóban is benne van, hogy rossz, hisz csalás. Senki se szereti, ha át van verve, vagy csak én gondolom így? Ha viszont neked belefér, hogy a barátnőd más férfiakkal is szexeljen, az a te dolgod, viszont innentől kezdve nincs szó megcsalásról, hiszen neked belefér a kapcsolatba.
2019. márc. 14. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!