Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, amit a pápa mondott a megcsalásról?
Őszentsége szerint dicséret illeti azokat a nőket, akik megbocsájtottak a hűtlen párjuknak.
Szerinte az igazi szeretet egy olyan szentség, ami még a megcsalást is eltűri, sőt megbocsájtja.
Nekem ezzel 2 bajom is van:
1. a pápa kettős mércét alkalmazott, a nőket dicséri, hogy megbocsájtják a megcsalást, de fordítva erről nemigen esett szó, hogy a megcsalt férfi is ölelje keblére a hűtlen asszonyát.
2. bár a 10 parancsolat közé tartozik, hogy ne paráználkodj!, vagyis ne légy hűtlen, de a pápa mégis azt díjazza és azt szorgalmazza, hogy ha megcsalás történik, a NŐK bocsássanak meg, és a párok maradjanak együtt.
tehát mindazt a megaláztatást, hazugságot, megtévesztést, árulást, amivel minden megcsalás jár, szépen le kell nyelni az asszomnynak, és jó katolikus módjára akkor is egybentartani a családot, ha a faszi félredug.
ti mit gondoltok?
"Ne mással ne foglalkozz, hanem olyan témával ami zavar téged."
nos, én csak olyan témákkal foglalkozom szakmám okán is, amik baromira felháborítsnak, például szegénység, prostitúció, erőszak, egyenlőtlenségek stb.
a vallás nagyon szépen illeszkedik ebbe a sorba, és a véleményemet nem fogom véka alá rejteni.
"Mondj két miatyánkot és nézz egy érzékibb blowjob videót!Fel vagyol oldozva."
se nem elmés, se nem szellemes, se nem érdekes.
szánalmas- ez az egy jelző jut rólad eszembe.
Elviekben nem összeegyeztethető a klasszikus keresztény elvekkel a megcsalás, a hűtlenség. Szerintem is eléggé egysíkúnak hangzik, hogy a nők bocsássák meg és az milyen jó. Nyilván fordítva is akkor legyen jó, a férfi is legyen "megdícsérve" (bár már ezzel bajom, van, hogy ez egyáltalán dícséretes dolog-e).
És én sem értek egyet, azzal, hogy a nő tűrjön el mindent.
Szerintem az a legerkölcsösebb dolog, hogy a nő megbocsátja magát a bűnt, de nem marad együtt a hűtlen férfival. Vagy fordítva nyilván ugyanígy. Megbocsátani egy vétket és együttmaradni az adott illetővel egy kapcsolaban két különböző dolog, csak sokan összekeverik.
Szerintem meg elmés és szellemes volt de többet nem szólok hozzá mert minden válaszom törölve lett.
Neked nem való a házas élet,feleslegesen pörögsz rajta.
Mindenkinek magánügye,hogy mit bocsát meg,hogyan és milyen szabályok szerint élnek együtt.
Sokan megbocsátanak az asszonynak is.Problem? Képzeld milyen rossz lehet annak a férfinak aki mellett a nő már rég másról ábrándozik és gyakorlatilag semmi felemelő nincs az intim kapcsolatukban ha még van egyáltalán intim kapcsolatuk.
@50
"Engem is egy kalap alá vesznek ilyenkor a feminista, agresszív, magát okosnak mondó de végtelenül ostoba nőkkel."
Dehogyis!Nekem szimpatikus vagy! :)
Nahat,nem is tudtam,....
Akkor engem biztos szeret a papa...;)
Mondjuk hidegen hagy de az is,h most nekem tapadnak 100 an,es lepontoznak...
@57
Kéket kaptál.
Most,hogy ezt meggyóntam nyugodt vagyok...
Én nem tudom annyira egyszerűen látni ezt a témát, hogy "ha szeretnéd, nem csalnád meg és pont", mert oké, hogy egy harmonikus, ideális kapcsolat így működik, de az élet a legtöbb esetben baromira nem ideális. A megcsalás általában nem okozója a problémának, hanem az egyik tünete, mindkét fél elcsesz dolgokat, mire a helyzet idáig fajul. Ettől még nyilván nem árulkodik erős jellemről a félrekúrás, de nem feltétlenül arról van szó, hogy van egy egyértelmű, vétlen áldozat (akit csalnak) és egy utolsó szemét állat (aki csal). Láttam már embereket keresztülmenni elképesztő nehézségeken, mélyponton, akik végül a rengeteg szar és mocsok ellenére is ki tudtak tartani egymás mellett, és együtt vannak a mai napig, a kötelék közöttük erősebb, mint valaha. Nem azt mondom, hogy ez az általános minta, vagy hogy nincs az a helyzet, amikor a megcsalt fél csak az egyedülléttől való félelmében, gyengeségből nyeli le a békát, de könyörgök, ne akarjuk már megmondani, hogy kit mennyire tesz lúzerré a megbocsátás, bízzuk már rá az érintettekre azt, hogy hogyan küzdenek meg egy ilyen helyzettel. Abszolút érthető, ha valaki ki akar szállni a kapcsolatból ezek után, de szerintem az is, hogyha adni akar magának és a párjának egy újabb esélyt, és ami a legfontosabb: ez az ő életük, az ő döntéseik.
Arra, hogy "Isten megveti a házasságtörést és az ókori Izraelben halálbüntetés járt érte", csak annyit tudok mondani, hogy a keresztény attól keresztény, hogy az Újszövetségben foglaltakat tekinti elsődleges érvényűnek, magyarán a szeretetparancsot, miszerint az őszintén megbánt(!) vétekért bűnbocsánat jár. A zsidó vallás követői azok, akik kizárólag az Ószövetségből indulnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!