Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, amit a pápa mondott a megcsalásról?
Őszentsége szerint dicséret illeti azokat a nőket, akik megbocsájtottak a hűtlen párjuknak.
Szerinte az igazi szeretet egy olyan szentség, ami még a megcsalást is eltűri, sőt megbocsájtja.
Nekem ezzel 2 bajom is van:
1. a pápa kettős mércét alkalmazott, a nőket dicséri, hogy megbocsájtják a megcsalást, de fordítva erről nemigen esett szó, hogy a megcsalt férfi is ölelje keblére a hűtlen asszonyát.
2. bár a 10 parancsolat közé tartozik, hogy ne paráználkodj!, vagyis ne légy hűtlen, de a pápa mégis azt díjazza és azt szorgalmazza, hogy ha megcsalás történik, a NŐK bocsássanak meg, és a párok maradjanak együtt.
tehát mindazt a megaláztatást, hazugságot, megtévesztést, árulást, amivel minden megcsalás jár, szépen le kell nyelni az asszomnynak, és jó katolikus módjára akkor is egybentartani a családot, ha a faszi félredug.
ti mit gondoltok?
A pápának szerintem a cölibátus intézményét kellene inkább rendbe tennie. VII. Gergely óta eltelt majdnem ezer év, elég sok minden változott és bőven beleférne a katolikus papok házassága.
Amit a megcsalásról mondott az meg a struccpolitika tipikus esete.
ok, köszi.
kérlek, a cölibátus-issue irányába most ne menjünk el (nem tartozik a kérdésemhez), arra reagáljatok, amit kérdeztem.
Egyetértek azzal amit leírtál a kérdésben, bár nem hallottam, hogy mikor mondta ezt a pápa.
Ha megfigyeled, mindig elmennek egy irányba és valahogy mindig ellentmondásos, amit a papok is mondanak. Pl. a paráználkodás nincs kifejtve mit takar, értelmezés kérdése. Elvileg szabad akaratot kaptunk, tehát akkor akármit megtehetünk. Az Úr színe előtt meg mindenki egyenrangú.
Gyilkolni sem szabad, de akkor akik végrehajtják a halálbüntetést, azok nem gyilkosok? Nem véletlenül kell ōket utána feloldozni.
Mikor mondta ezt és hogy? Linkelj forrást.
Nem hiszem, hogy csak a nőkre értette volna, kimondottan liberális pápáról beszélünk sok esetben.
A megcsalás meg nagyon körülményfüggő. Van az az eset amikor megbocsátható.
Egyébként meg, ha hithű katolikus vagy, akkor ugyebár első és legfontosabb dolog, Isten után a te üdvözülésed. A harag és a meg nem bocsátás csak téged húz vissza. A férjet, meg ha olyan, ott lehet hagyni, csak hát nem házasodhatsz újra. Jól kell választani.
Persze, meg kell bocsátani. Nem haragudhatunk örökké. Viszont az is nyilvánvaló, hogy aki monogám kapcsolatot szeretne, az váljon külön a megcsalós párjától.
A pápanem behódolásra kéri a nőket, hanem atlrra, hogy ne haragudjanak. Szeressenek, fogadják el, hogy ő ilyen. És ha nem fér bele az értékrendbe, akkor el kell búcsúzni. De sosem haraggal.
"abban van valami, hogy akik szeretik egymást, minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy a kapcsolatuk menthető maradjon"
he-he, ahol 2 ember igazán szereti és tiszteli egymást, ott nincs megcsalás.
ebben egészen biztos vagyok.
lehet mosakodni, meg megcáfolni, de ha belegondoltok: ha igazán szerettek és becsültök valakit, azt nem alázzátok meg, nem áruljátok el, nem csaljátok meg.
pont.
"Mikor mondta ezt és hogy? Linkelj forrást."
a google legyen a cimborád és a nyelvtudásod.
a hír viszonyleg friss, hétvégén olvastam.
"De sosem haraggal."
téged sem csaltak meg még soha.
a harag teljesen természetes, normatív érzelem minden megcsalás után.
és nem szabad elfojtani!
ki a pápa tulajdonképpen?
láttad már az igazi nevét a Bibliában?
bárkitől csak tőle ne várd, hogy igazságot szól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!