Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, amit a pápa mondott a megcsalásról?
Őszentsége szerint dicséret illeti azokat a nőket, akik megbocsájtottak a hűtlen párjuknak.
Szerinte az igazi szeretet egy olyan szentség, ami még a megcsalást is eltűri, sőt megbocsájtja.
Nekem ezzel 2 bajom is van:
1. a pápa kettős mércét alkalmazott, a nőket dicséri, hogy megbocsájtják a megcsalást, de fordítva erről nemigen esett szó, hogy a megcsalt férfi is ölelje keblére a hűtlen asszonyát.
2. bár a 10 parancsolat közé tartozik, hogy ne paráználkodj!, vagyis ne légy hűtlen, de a pápa mégis azt díjazza és azt szorgalmazza, hogy ha megcsalás történik, a NŐK bocsássanak meg, és a párok maradjanak együtt.
tehát mindazt a megaláztatást, hazugságot, megtévesztést, árulást, amivel minden megcsalás jár, szépen le kell nyelni az asszomnynak, és jó katolikus módjára akkor is egybentartani a családot, ha a faszi félredug.
ti mit gondoltok?
az emberi hülyeség idegesít, attól.
pár hete Böjte csaba mondott egy másik elmésséget, miszerint az a férfi, akinek nem születik gyereke, nem válik apává, félkész ember, befejezetlen, nem teljes egész, csak egy torzó, az élete nem értelmes, ő maga nem értékes.
az ilyenektől ki tudok borulni, az egyház szálljon ki a családok életéből, semmi alapjuk erről prédikálni pont nekik, akik cölibátusban vegetálnak.
Igen, én is így látom, hogy a megbocsátás mögött lehet magánytól való félelem, személyfüggés stb. de van ez a ritka eset is, mint ahogy ismerek ilyeneket, ahol egyszer történt félrelépés, de aztán soha többet, és szerencsére rendeződött közöttük a dolog. Ez viszont inkább "dicséretes", mert a megbocsátásra még a biblia sem adott helyt, leginkább az ószövetségben, ahol a szemet-szemért elv alapján minden vétek a súlyának megfelelően lett megítélve. A félrelépésért pedig halálbüntetés járt akkor. Lehet ezen mosolyogni, de ha jobban megnézed akkor végülis a te álláspontod is ehhez áll közelebb (mármint mai szemmel hogy ez megbocsáthatatlan, és kapcsolat off) , mint a megbocsátáshoz.
És igen a gyerekeknek sem jó az, hogy egy szeretetlen légkörben élnek a szüleik. Nekem amúgy fura az is, hogy a vétkes félről szó sincs, így olyan, mint hogyha csak "megesett" volna a dolog, és a másiktól elvárás hogy megbocsásson. Egy egyházi vezetőnek ki kellene mondani a vétkes fél felé is az álláspontját, mert ezzel így igazából a bűnös van felmentve, és a vétke van eltussolva.
"Nekem amúgy fura az is, hogy a vétkes félről szó sincs, így olyan, mint hogyha csak "megesett" volna a dolog, és a másiktól elvárás hogy megbocsásson."
egész pontosan úgy szerepelt a pápa beszédében, hogy a nőket dicséret illeti, ha megbocsátanak.
a nőket.
arról egy betűt em mondott, hogy a férfinak is meg kell bocsátania, ha őt csalja meg a nő.
ez a patriarchális, szexista nézet a kiborító.
fel sem tételezi, hogy egy nő is lehet megcsaló fél, fel sem tételezi, hogy a férfi is lehet megcsalt, dfel sem tételezi, hogy a megbocsátás nem mindig erény, van, hogy lúzerség és szimbolikus öngyilkosság.
"A megcsalásnak oka volt, akárki is követte el. De! Amikor felelőst keresünk, akkor relatívvá válik az elkövetett tett is, és a bűnös kicsit "felmentődik" ebben a dologban. "
Igen, oka van, mégpedig:a megcsaló fél jellemgyengesége.Ha nem felel meg neki a másik fél hozzávalóállása, nem hajlandó változtatni a jelzett problémákon( gondolok itt pl. a szex hiányára), akkor a legtisztességesebb megoldás a szakítás.Na, de sok esetben a megcsalók nem jelzik a problémát, csak sunyiban vigaszt keresnek máshol.Arról nem is beszélve, ha képtelen hosszabb távon hűséges maradni, mert igénye van a változatosságra.Talán nem kéne elköteleződni, ha ilyen igényekkel rendelkezik.
Megcsalásra NINCS mentség!Sem kicsi, sem nagy.Soha az életben nem hallottam még olyan indokot, ami egy pici megértésre is adhatna okot.
Idővel megbocsátható (tehát nem azonnal!) a múlt, de elfelejteni nem lehet soha.A bizalomnak lőttek, legalábbis nálam biztosan, így a kapcsolatfolytatása már értelmetlenné válik.Az undorodásról már inkább nem is beszélek.A bizalom teljes mértékű visszaszerzésében nem hiszek.Az átverés, árulás miatt nem szerezhető vissza.
"Akkor miért foglalkozol ezzel? Nem kötelező vallásosnak lenni, sem olvasgatni, hogy mit mondott a pápa vagy Böjte Csaba. Tessék élni az életedet és kész."
én magamat gondolkodó embernek tartom, aki reflektál a társadalmi jelenségekre, történésekre.
azzal a kioktató, és nem kicsit ostoba szöveggel, hogy hát akkor éljem az életem, és ne foglalkozzak mással, azt az üzenetet közvetíted, hogy ne gondolkozzak, ne elemezzek, ne legyek önreflexív, ne gondolkodjak kritikusan és ne akrikuláljam a véleményemet, sőt véleményem se legyen.
én nem ilyen személyiség vagyok.
ha már van agyam, használom.
viszont, ha ez téged zavar, akkor nem kell a kérdésemre, szövegeimre reagálnod, éld a saját kis életedet.
"Megcsalásra NINCS mentség"
köszönöm 45-ös, nálad a pont! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!