Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mi a véleményetek arról, amit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, amit a pápa mondott a megcsalásról?

Figyelt kérdés

Őszentsége szerint dicséret illeti azokat a nőket, akik megbocsájtottak a hűtlen párjuknak.

Szerinte az igazi szeretet egy olyan szentség, ami még a megcsalást is eltűri, sőt megbocsájtja.

Nekem ezzel 2 bajom is van:

1. a pápa kettős mércét alkalmazott, a nőket dicséri, hogy megbocsájtják a megcsalást, de fordítva erről nemigen esett szó, hogy a megcsalt férfi is ölelje keblére a hűtlen asszonyát.

2. bár a 10 parancsolat közé tartozik, hogy ne paráználkodj!, vagyis ne légy hűtlen, de a pápa mégis azt díjazza és azt szorgalmazza, hogy ha megcsalás történik, a NŐK bocsássanak meg, és a párok maradjanak együtt.

tehát mindazt a megaláztatást, hazugságot, megtévesztést, árulást, amivel minden megcsalás jár, szépen le kell nyelni az asszomnynak, és jó katolikus módjára akkor is egybentartani a családot, ha a faszi félredug.

ti mit gondoltok?

2018. jún. 19. 05:38
1 2 3 4 5 6
 31/59 A kérdező kommentje:
*kitért
2018. jún. 19. 09:05
 32/59 anonim ***** válasza:
45%
Hát, ez így ebben a formában hülyeség, pedig ő még emberséges pápának tűnt korábban. Mindegy, úgysem tekintem magam vallásosnak, bár csecsemőként megkereszteltek, de egyház nélkül élem meg a hitem a saját felfogásom szerint.
2018. jún. 19. 09:16
 33/59 A kérdező kommentje:

tűnt...

és dettó.

2018. jún. 19. 09:17
 34/59 anonim ***** válasza:
0%

1.: amit a 444-en leírnak, vagy egyéb hasonló helyeken, az azért eléggé el van ferdítve, nem gondolom, hogy a pápa ilyeneket mondott.

2.: eddig sem voltam hívő, ezután sem leszek, nem igazán érdekel, mit mond a pápa, nem veszem magamra

2018. jún. 19. 09:25
 35/59 anonim ***** válasza:

Nem vagyok katolikus, és nem értek egyet a pápa sok nézetével. Viszont, a megbocsátás nem megoldás mindenre. A megcsalásnak oka volt, akárki is követte el. De! Amikor felelőst keresünk, akkor relatívvá válik az elkövetett tett is, és a bűnös kicsit "felmentődik" ebben a dologban. Ez az, amikor a "vétlen" fél van elővéve, hogy tulajdonképpen ő volt a hibás. Van ilyen is.

Az a kérdés kedves kérdező, hogy te bibliai szemszögből szeretnéd-e nézni ezt a dolgot, vagy pedig csak kiakasztott amit egy egyházi vezető mondott? Mert a biblia feltételhez köti a megbocsátást is, mert különben teljesen súlytalanná válna minden elkövetett bűn, igazságtalanság, ha mindig mindenre a megbocsátás lenne a megoldás.

2018. jún. 19. 09:26
 36/59 A kérdező kommentje:

"amit a 444-en leírnak, vagy egyéb hasonló helyeken, az azért eléggé el van ferdítve, nem gondolom, hogy a pápa ilyeneket mondott."

beszélek pár nyelven, és a világ vezető, nemzetközi lapjaiban is ugyanez áll, sőt kibővítve, minden szava igaz.

magadat járatod csak le, hogy hazugságnak nevezed.

ha beszélnél idegen nyelveket, 2 perc alatt tudnád csekkolni az információ hitelességét!

2018. jún. 19. 09:35
 37/59 A kérdező kommentje:

én gender szempontból, társadalmi szempontból nézem.

a bibliát és a pápát hadd ne minőstsem az ő érdekükben.

2018. jún. 19. 09:36
 38/59 anonim ***** válasza:

"dicséret illeti azokat a nőket, akik megbocsájtottak a hűtlen párjuknak"

Ebből a mondatból inkább az jön le, hogy a könnyebb út lett volna elválni, és nehezebb volt megbocsátani, de mégis ezt választották bizonyos nők. Erre vonatkozhat, hogy nehezebb vele maradni a hűtlen féllel, illetve csak úgy lehet, ha tényleg meg tud bocsátani ezért, illetve a másik tényleg soha többet nem lép félre. Anélkül nem lehet, mert a bizalomnak ilyenkor annyi, és már egyik sem ugyanaz az ember egy ilyen után. Hiába bánja meg bármelyik fél a félrelépést, ha a másik nem tud megbocsátjtani (mondjuk nem is kötelessége), viszont az is komoly dolog, ha mindezek után ezt meg tudja tenni a nő. (vagy fordítva a férfi).

2018. jún. 19. 09:55
 39/59 A kérdező kommentje:

igazad van, és tulajdonképen nem is tudom eldönteni, hogy az a nő, aki megbocsát, mártír, vagy olyan elvakultan szerti a hűtlen csávóját, vagy egy ostoba ember, akivel bármi megtehető.

az én felfogásom szerint inkább utóbbi.

a mártiríumot nem szeretem, patológiás vonásnak tartom.

hogy szeretetből megbocsát valaki, arról azt gondolom, hogy észre kell venni, hogy őt viszont a párja már nem szeeti, ha megcsalta, és az ég mentsen meg attól a szertettől, amin keresztül hagyja egy ember megalázni saját magát.

maradnék az ostoba jelzőnél.

igenis legyen egy nőnek (de férfinak is) annyi tartása, önbecsülése, jó értelemben vett büszkesége és egészséges önértékelése, hogy nem az számít erénynek a szemében, hogy ha egy ilyen mértékű megaláztatás után együtt marad a párjával, hanem én inkább azt tartom nagy dolognak, ha egy megcsalás után az ember lánya emelt fővel ki tud lépni a szar kapcsolatából, és egyedül is boldogul a világban.

ahhoz szerintem semmivel sem kell kevesebb erő, kitartás, mint kényelmesen, ilyen-olyan okok miatt (anyagi, gyerekek) benneragadni a szarba, és tűrni tovább.

2018. jún. 19. 10:03
 40/59 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a pápa meg általánosságban ne foglaljon állást arról, hogy ki, kinek, mit bocsásson meg a megcsalás kapcsán... Minden ember más, minden szitu más, úgyis az élet és az egyén eldönti majd. Úgy is mondhatnám, feleslegesen" papol"...
2018. jún. 19. 10:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!