Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csókkal megcsalt a barátnőm, mit kéne tennem?
Depressziora erősen hajlamos a barátnőm és egy érzelmi feketelyuk van benne, de ugyanakkor nagyon kotődő és odaadó alárendelt tud lenni.
Viszont pár hónapja hosszabb ideig nem voltam mellette és elcsattant az egyik álszent kétszínű sunyi módon ragadós srác barátjával egy csók.
Bevallotta nekem, és sajnálja, bocsánatot kért, alig tudta kinyitni az ajtót beszéd is nehezen ment neki annyira szégyelte magát.
Mit kéne tennem?
El kéne verni (fenekeléssel csak!) nevelésként?
Ki mit tenne? Ha meg akarnátok nevelni hogyan tennétek hogy a észbekapjon és visszaálljon a régi kapcsolatunk (ugyanaz már nem lesz)
Amugy szinte bármiben benne lenne hogy visszaszerezzen, ezt a kérdést azért irtam ki mert egyrészt nem akarok értelmetlen dacba átmenni, hanem tényleg a nevelésen van a hangsuly hogy érezze hogy ez nem helyes, megalázó nekem.
Aki csak leszólna megértés nélkül az ne is írjon. Az ő érdekében tenném
Pszichológushoz kéne vinni szegény hülyét. Alárendeltnek lenni nem normális egy kapcsolatban. Gond van az önértékeléséve, plusz depressziós.
Legközelebb majd mikor hullámvölgyben lesz, megfarkalják, vagy mi?
Amúgy lehet akármilyen sunyi módon ragadós az a barát, ha a nőd nem akar tőle semmit, akkor nem csókolózik vele.
ha alárendeli magát neked, akkor neked kellene irányítanod, segítened és nem magára hagynod...
inkább a betegség okát kellene megszüntetni még akár annak az árán is, hogy már nem lesz ennyire sub hajlamú...
lelkileg sokkal erősebb teher lehet az neki, hogy ha tudja a következő hülyeségénél ott hagyod a francba, főleg ha ennyire rád van utalva...
24F
Szakítani.
Tudod: amikor csókolózott azzal a sráccal, akkor nem szégyellte magát? Lehet persze mosakodni azzal, hogy hát nyomulós volt, meg manipulálta, meg minden... de aki SZERET, az nem fog mással csókolózni.
Én hasonló helyzetben megmondanám, hogy becsülöm és tisztelem az őszinteségét, de nekem az a kapcsolat, ahol nincs meg a feltétel nélküli szeretet és tisztelet - márpedig ahol az egyik fél mással képes habozás nélkül csókolózni, ott a tiszteletnek nyoma sincs -, az nekem nem kapcsolat.
Egyébként pedig: a nevelése nem a te feladatod.
Ahány ember annyi felfogás, én visszacsaltam. Bennem ez tette helyre a dolgot. Utána lehetett a folytatáson gondolkodni, ha csak simán megbocsájtassz, akkor nem érzi át a súlyát a dolgoknak. Én a csóknál még messzebb is mentem sajnos, de ahhoz sok idő fog kelleni neked, hogy bármi is visszaálljon.
Nálam nem is állt vissza, de én akkor jutottam el az életemben oda, hogy a nagybetűs, rózsaszín szerelem nem kell nekem.
Egy biztos: Ne engedd, hogy azt éreztesse veled, hogy te hanyagoltad el, nem törődtél vele. Ez szar duma.
Kovetkezo a dolog.
A BDSM dolgokat, ha azokat te elevzed, nem szabad valos buntetesre hasznalni. Ugyanazon okbol nem szabad, amiert peldaul ha egy biro penzbuntetest szab ki, azt nem sajat maga tartja meg. Ebbol ugyanis siman kovetkezik, hogy a jovoben motivalt leszel konfliktusokat generalni, a dolgokat abba az iranyba terelni, hogy cserebe hozzajuss a BDSM adagodhoz, illetve hogy az indokoltnal nagyobb adagokat ossz ki. Ez nagyon nem jo.
Amugy a BDSM-mel nincs gond, ha a lany valoban szub (es nem csak a kedvedert belemegy valamibe amit ki nem allhat), akkor elvezni kell a dolgot. DE! Csakis eros, jol mukodo kapcsolatban, egymas oromere, nem pedig serult kapcsolatban, serelmek megtorlasara. (Ha megy tenyleg szub, akkor a fenekeles nem is buntetes szamara, illetve o is belekerulhet egy olyan spiralba, hogy azert tesz rosszat neked, mert ki akar kapni, ami szinten nem jo...)
Vagyis a dolgokat szet kell valasztani, es most az elso kerdes nem az hogy elfenekeljed-e, hanem hogy hogyan tovabb. Nyilvan tortent egy bizalomvesztes, amit vagy vissza tudsz allitani, vagy nem. A reakcionak ezzel kapcsolatosnak kell lennie, azaz pl olyasminek, hogy eddig megbiztal benne es oda ment ahova kedve tartotta, de ezen tul - egy ideig - pl ellenzed, hogy egyedul talalkozzon ezzel az emberrel. Nem kell folyamatosan az orra ala dorgolnod, csak elmondanod most az egyszer mint a kapcsolat folytatasanak feltetele. Nincs alkupozicioban, vagy elfogadja, vagy game over. Es be is kell tartanod. Ja es kristalytisztan el kell modnanod, hogy ez az UTOLSO eselye volt.
Es persze nyilvan kommunikalnod kell, hogy ez neked mennyire rosszul esett, de nem ugy, hogy mostantol minden vitanal eloveszed. Azt kell ertened, hogy egy kapcsolatnak nem csak a megcsalas (vagy az egyeb arulas) art, hanem az azokert adott buntetes is. Egy eleve serult kapcsolatnak pedig pont nem hianyzik meg tovabbi serules, ami nyilvan ellentmond annak a logikanak, hogy bun-buntetes, meg azt hiheted, hogy ezzel tovabbi bunok elkovetesere osztonzod (mert megtanulja hogy ugyse lesz baja). Szoval igazabol ha mindig adsz egy utolso eselyt, akkor tenyleg az lesz, akkor bun-megbanas-esely-bun-megbanas-esely spiralba fogtok kerulni, amig valakinek elege nem lesz.
35F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!