Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy nem, nem az lenne a normális, ha mindenki házasság előtt nem feküdne le senkivel, csak házasság után kezdené a szexet?
Legrosszabb esetben is csak azzal feküdjön le valaki, akiről már biztosan tudja, hogy a házastársa lesz!
Az nem számit, ha házasság előtt mindenki lefekszik mindenkivel aki az útjába kerül, tényleg elég ha csakis házasság után "kezd el" valaki hűséges lenni? Ti le tudjátok nyelni, ha a párotok már Isten tudja hány partnerrel volt az ágyba, csak ezután legyen hűséges? És arra mennnyi az esély, hogy ha valaki megszokta azt, hogy mindenkivel szexelhet, utána már csak azzal az eggyel csinálja és nem lép félre? Ha házasság előtt ilyen gátlástalanul kiélheti mindenki a kivánságát, akkor van-e egyáltalán értelme a házasságnak? Szerintem ebben az esetben a házasság tényleg egy nemkivánatos terhet, vagy bilincset jelent, ellenben, aki megtartóztatja magát házasság előtt, annak szabad utat jelent a házasság, és tehermentesen tiszta lappal léphet bele, és igazi örömet jelent számára nem pedig rabláncot. Ezenkívül megszokja, hogy aki nem házastársa, az tabu, és így természetes lesz a hűség (habár ez sem garancia rá, de csak összehasonlíthatalanul több az esély rá). Mi a véleményetek erről, de nagyon őszintén?
De ha szerinted 32 évig nem hittem, mégis élek, és boldog vagyok a kapcsolatomban, miért kéne változtatnom bármin is?
Biztos szép dolog a hit, rendben.
De nekem orgazmust nem a Biblia fog szerezni, hanem a párom.
Mint ahogy gondolom te is testi kapcsolattól elégülsz ki.
# 27: magam is elkülönítem a "vallásos" és "hívő" fogalmakat, utóbbiak az én értelmezésemben megkapták közvetlenül Istentől a hit, az újjászületés ajándékát.
És itt hibádzik az érvelésed.... mert azt, hogy ez kinél mikor történik meg, TE nem tudhatod. "Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek." Róma 9:15
Lehet, hogy valaki éppen felnőttként, több párkapcsolat, vagy akár válás után kapja meg a hit ajándékát (mint ahogy velem történt). Innentől pedig nem lehet azt állítani, hogy az egyedül üdvözítő út az, amit Te ismersz. Ezt bízd Istenre!
(24-27-30)
31: Élhet valaki 80 évig is boldog házasságban és hit nélkül, persze. Ezt nem zártam ki. De a harmadik mondatodat nem én mondtam ki korábban. De még utalást se tettem...
32:Így van ahogy írod. Ebben igazad van. Elnézést, ha rosszul fogalmaztam, de nem volt szándékomban. valóban Isten később is újjáformál életeket.
Ez olyan mint ha esküvői menüt megrendeled úgy, hogy előtte meg sem kóstoltad.
Persze elsülhet jól, de nagyon, nagyon, NAGYON sok ember fizikailag/kémiailag nem passzol és ez nagyon rossz ha esküvő után derül ki.
Találkozol egy sráccal/lánnyal, nagyon jól érzed vele magad és rájössz, hogy az ágyban rossz. Nagyon rossz, sőt az nem megfelelő kifejezés. És most elképzeled, hogy "Sorry, őt választottad, egész életedben vele kell lenned, hiába találtál volna mást akivel hihetetlen jó lett volna minden, fogadd el, nyeld le a békát és mosolyogj amíg szenvedsz, de majd a gyerekeidnek titokban mondogassad, hogy ne kövessék el ugyanazt a hibát"
Nekem volt ilyen kolléganőm, én tiszteletben tartom az ő hozzáállást.
Most 37 éves, és senkije sincs, szűz még. Gyerekről lecsúszott.
És nagyon fontos, hogy nem a szexről szól, de lakva ismerszik meg az ember. Nekem volt olyan csajom, nagyon jó volt vele a szex, de összeköltözés után egy hárpia lett. Egy év után eszembe se jutott elvenni.
A másik, sokan fiatalon házasodnak, és ilyen 35 éves kor körül rájuk jön, hogy kimaradt a buli, a haverok, az éjszakázás. Elég sok házasság végződik emiatt megcsalással.
Aki kiéli magát, és benne volt egy-két rossz kapcsolatban, az tudja értékelni a jót. Mert van viszonyítási alap.
Én az első kapcsolatomban nagyon esetlen voltam, nem volt előtte komoly kapcsolatunk egyikünknek se, de végén megszokásból voltunk már együtt. Aztán ő félre ment a házasság előtt, így elváltak útjaink. És rájöttem, hogy sokkal jobb ez így.
Aki átélte a rosszat, az tudja értékelni a jót. Legalábbis sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!