Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért van ennyi ember, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ennyi ember, aki hajlamos a megcsalásra?

Figyelt kérdés
Itt is szétnézek és rengeteg ember, de ismerek is csomót, aki hajlamos arra, hogy megcsalja a párját... Ennek ellenére sokan vannak azok is, akik megbocsátanak ezeknek az embereknek, és folytatják a kapcsolatukat úgy, mintha mi sem történt volna. Miért van ez? Miért köteleződik el valaki, ha tudja, hogy nem fogja tudni betartani a szavát? Számotokra mit jelent a megcsalás? Túl tudnátok tenni magatokat azon, ha titeket megcsal a szerelmetek?
2016. aug. 25. 21:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
En tultennem,ot meg kitennem.
2016. aug. 25. 21:33
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hiába bocsájtja meg valaki a megcsalást, de a lelkivilága ugyanúgy össze lesz törve... Attól mert azt mutatják, h huuu de milyen happy van kettőjük között, valóság nem hiszem! Mindig benne lesz az áldozatban a félsz...
2016. aug. 25. 21:36
 3/17 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem mindenki hajlamos rá, egyszerűen ilyen az emberei természet, a kíváncsiság, meg az érzéseket nem lehet csak úgy felülírni, vagy ilyen esetben már inkább rosszabb, ha azért nem fekszik le a másikkal, hogy a jelenlegi unalmas kapcsolatával elégedjen meg, bár mondjuk az is igaz, hogy a korrekt az lenne, ha szakítana a jelenlegi párjával. Csak hát sokszor ott van a pillanat heve is, na meg amíg nem biztos az új dolog, addig jó elúszni a langyos vízben.

(Ezeket úgy mondom, hogy én nem csaltam meg még senkit.)

20/F

2016. aug. 25. 21:43
 4/17 RoseTyler ***** válasza:
28%
Az evolúciónk és a jelenlegi kultúránk összeférhetetlensége. Ennyi.
2016. aug. 25. 22:56
 5/17 anonim ***** válasza:
44%
Akármennyire is bizonygatjuk hogy emberek vagyunk és nem az ösztöneink szerint élünk, ez kamu. Gondolj csak bele, azért gürcölsz egész életedben hogy lehet mit enned, innod, legyen hol laknod és azért szenvedünk ennyit a külsőnkkel hogy mások elfogadjanak minket (csordaszellem), legyen lehetőségünk szaporodni. Ezen alapszik ugyanúgy az emberi élet, mint bármilyen másik állat élete. Ezen ösztönöknek hódol az az ember is, aki megcsalja a párját. A vadászösztön, az ösztön hogy minél több ellenkező neműnek tetszünk. Van, akiben ez minimálisan van jelen, van aki elfojtja és van aki szabadjára engedi.
2016. aug. 25. 23:13
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én megbocsátok bármit, ha a másik megbánja. De hogy abban a pillanatban vége van mindennek közöttünk, az is 100%.
2016. aug. 26. 00:21
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom vannak köztünk sokan szerencsére akik nem ösztönlények, és nem tudnánk tiszta lelkiismerettel megcsalni a párunkat mivel fordított helyzetben nekünk is rosszul esne.

Nem ér annyit az a röpke pillanat, hogy tönkre tegye az ember a kapcsolatát és azzal a tudattal nézzen a másik szemébe, hogy átverte, és hazudott neki.

Aki nem tud 1 ember mellett megmaradni nem értem miért kezd bele egy párkapcsokatba...

2016. aug. 26. 00:22
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően a legtöbb ember nem elég értelmes egy normális párkapcsolathoz. Ehhez tudni kell értelmesen kommunikálni, folyamatosan fejlődni, tisztában lenni magunkkal, a másikkal, és persze némi szerencse is kell, hogy megfelelő partnert találjon, és ne csak a magány elől meneküljön.

A másik része a dolognak, hogy vannak, akik nem is akarnak monogámok lenni. Ezzel részemről nem is lenne gond, amíg tisztán játszik, és a partnere tudja, mit vállal.

Számomra szinte minden megcsalásnak mondható ebben a kategóriában, kezdve az érzelmi megcsalással, amit nem követ tett, de eltaszítja egymástól a két felet. Ezt még esetleg meg lehet oldani, ha volt egy konkrét kiváltó oka, és ezt az okot meg tudja a pár szüntetni. Viszont ha tettlegességig fajul, onnantól nálam vége.

2016. aug. 26. 01:28
 9/17 anonim ***** válasza:
51%

Sosem értettem azt, aki jön az állati ösztönökkel.

Gondolom, mindenki volt már olyan helyzetben, mikor legszívesebben átharapta volna valaki torkát, vagy ott helyben megrugdossa, esetleg épp csak addig ütné egy tárggyal, amíg mozog: de nem teszi meg.

Nagyjából ugyanez a helyzet a többi ösztönnel is.

Nem értem, miért lenne nehezebb hűségesnek lenni, mint a többi ösztön elfojtása.

Pl. ha éhes vagy, mész hazafelé, de még egy óra, mire enni tudsz. Valaki jön szemben az utcán, és eszik egy nagy hotdogot, amit tényleg marha jól néz ki, és te is meg tudnád enni, akkor maximum nyelsz egyet, és beugrasz egy boltba kifliért meg virsliért. De nem ütöd le, hogy elvedd tőle, és te edd meg.

Pedig mielőtt lejöttünk a fáról, ez is így működött.

Nem hiszem, hogy pont a hűtlenség lenne az, amit el kéne fogadni az állati ösztönök közül.

2016. aug. 26. 06:34
 10/17 RoseTyler ***** válasza:

#9: Nem teszi meg? Dehogynem. Megteszik, méghozzá nem is kevesen.

A fajunk genetikájának nem tenne jót a kizárólagos, hűséges (élethosszig tartó) monogám kapcsolat.

2016. aug. 26. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!