Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én érzem ezt ellentmondásosnak egy kicsit?
Adott egy lassan 50 éves nős férfi. Többször megcsalta már a feleségét, és most sem visszakozna, ha úgy adódna a helyzet. DE mégis olyan csodálattal beszél a nőkről, mondván a nők a legszebbek ezen a világon, a legcsodálatosabb teremtések, egy nőt tisztelni és becsülni kell, nélkülük nem teljes az élet stb. Számára undorító az a férfi, vagyis nem is minősül férfinek az, aki megüt egy nőt és egyesével vágná le az ujjait annak, aki ilyet tesz. Ezt csak én nem tudom hova tenni? Egy részről csalja össze-vissza a feleségét, a másik oldalon meg csodálja a nőket. Ha ennyire szereti és elvileg tiszteli, csodálja a nőket, akkor miért csalja meg a saját feleségét?? Egyébként egy nagyon jó fej, kedves és segítőkész emberről van szó, de ezt akkor sem tudom hova tenni. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, esetleg saját tapasztalatra.
Egyébként mikor erről volt szó, legszívesebben megkérdeztem volna, hogy mégis miért mondogatod, hogy ennyire becsülöd és imádod a nőket, ha egyszer a feleségedet is csalod folyton, de nem mertem ezt így megmondani, kissé kínosnak éreztem volna.
22L
7-es: rásegítettem kicsit a 0%-odra, csak hogy hamarabb összejöjjön. ;) Te tényleg úgy gondolod, hogy egy házasságban ez normális? Nincs bajom azzal, ha egy férfi össze-vissza kefél, ha megteheti, de azzal van, ha ezt házasságban teszi. Minek nősül az ilyen, könyörgöm?
Még egy kérdés: amit most leírtál, az nem csak rád, hanem a feleségedre is vonatkozik, ugye? Természetesen ő is "hódolhat az élvezeteknek", nehogy megtagadja a vágyait, ami emberré teszi őt, remélem.
P.s.: Köszi a filmtippet, már töltöm is. ;)
#10: Én is tudom, hogy van helyesen, nincs szükségem kioktatásra, szimplán telefonról voltam, az pedig átírogatja a szavakat. Nem ez itt a lényeg.
Szóval visszatérve a témára, igen, ha nem működik egy házasság, akkor el lehet válni 50 évesen is! Miért, mi van abban? Én olyanról is tudok, akik 60+ után váltak el. Nem működött, nem tudtak kijönni egymással, nem volt jó a szex stb, így hát elváltak. Nincs ebben semmi. Ez lenne a normális, nem az asszony/férj háta mögött félrekefélni. De persze, akinek belefér az, hogy tudja a férje rendszeresen másokat kefélget, de azért együtt üljünk le és együk meg a közös ebédet, hát szíve-joga.
Amúgy a szóban forgó férfi már a 30-as éveiben is megcsalta a feleségét, szóval ott még azt sem lehet mondani, hogy ennyi idősen már minek elválni.
Ebben nincsen semmi sarkosítás, és nem "erkölcsködök" itt, de már ne is haragudj az a normális, hogyha valakivel együtt vagyok, akkor nem dugok félre. Ez egy alap dolog, és ha szerinted nem az, akkor a probléma nem nálam van. Szerinted nem alap a HŰSÉG egy kapcsolatban? Végül is, csak az az alapja egy kapcsolatnak/házasságnak, de hát kinek mi.
11-es
Köszi, de valaki galád módon zöldet is nyomott rám, így a 0 a pontszámom határértéke csupán, elérni nem fogom.
Amúgy a kérdésedre a válaszom az, hogy igen, az asszony is hódolhat az élvezeteknek. Nincs ezzel önmagában semmi baj.
12-es
Te még fiatal vagy és naiv. Túl sok Jane Austen/Müller Péter/Oravecz Nóra idézet van a fejedben és kevés tapasztalat mögötted.
Az élet sokkal hosszabb annál, sokkal több árnyalata van az egyes eseményeknek, mintsem bölcselmed álmodni képes.
Persze 22 évesen, feszes cickókkal és bársonyos bőrrel könnyen hajigálod a fiúkat, ha azok csak rossz irányba mernek nézni, de majd elmúlik ez az idő is és akkor majd meglátod, hogy nem olyan egyszerűek ezek a kérdések.
"Túl sok Jane Austen/Müller Péter/Oravecz Nóra idézet van a fejedben"
Hát őszintén megmondva ezek közül egyiket sem ismerem, de még csak hallani se nagyon hallottam róluk.. :)
Az meglehet, hogy kevés tapasztalat van mögöttem, ámde ez maga az "elveimen" és azon, hogy számomra a hűség egy kapcsolat alapja, nem fog változtatni. Szerintem ez fejben dől el, és ahogy hallom/látom, az emberek többsége elítéli a megcsalást és semmiképp nem tolerálja azt, ha valaki rendszeresen félrejár. És bár én, ha mondhatjuk így "házasságellenes" vagyok, azaz nem szeretnék férjhez menni, engem kicsit sem hoz lázba, ettől függetlenül gondolom azt, hogyha valaki viszont megházasodik, akkor azt ne viccből tegye és ne azért, hogy utána rendszeresen csalja a társát. Mélységesen sajnálom, hogy valaki szerint az is rendben van, hogy félrejárogatnak a felek. Csak akkor nem értem mi értelme a házasságnak, épp ezért mondom, hogy el kell válni. Abba még senki sem halt bele, max jobb élete lett azután, hogy megtalálta azt az embert, aki nem csalta sorozatban.
"Amúgy a kérdésedre a válaszom az, hogy igen, az asszony is hódolhat az élvezeteknek. Nincs ezzel önmagában semmi baj."
Az a helyzet, hogy kapásból beraktalak a gyk-s hímsoviniszta majmok skatulyájába, de ez fordított a dolgon. Amennyiben nem az asszony háta mögött, titokban történnek a dolgok (a házasság hazugságra épül=egy sz.r), hanem kölcsönösen, egymás felé őszintén (nálam az őszinteség a legnagyobb érték a házasságban, még a szerelemnél is nagyobb) úgy azt kell mondjam, nincs problémám a dologgal. Ezennel leszállok rólad. :)
Cuki lány vagy :)
"Mélységesen sajnálom, hogy valaki szerint az is rendben van, hogy félrejárogatnak a felek"
Én meg azt sajnálom, hogy az emberek 99% elítéli a megcsalást, de a megcsalásokat elkövtő 50% is ugyanezek közül kerül ki.
Akkor tegyél kérlek mérlegre bennünket és mondd meg, hogy én vagyok-é a rosszabb vagy a képmutatók.
Azért gondold át kérlek, mielőtt döntenél...
"el kell válni. Abba még senki sem halt bele, max jobb élete lett azután" ...vagy nem lett. Vagy kisemmizték és az utcán él és ma hajléktalan.
"...azután, hogy megtalálta azt az embert, aki nem csalta sorozatban." És mondjuk aki nem csalta meg, de esetleg verte? vagy mondjuk elzsugázta minden vagyonát?
vagy megerőszakolta a gyerekeit?
Gondolom egyetértesz, hogy az ilyen esetekben inkább választották volna utólag a megcsalást egy "normális" emberrel.
Értem én, hogy lehet 19-re lapot húzni, de kérdés, hogy miért bízol annyira a lapjárásodban, hogy ilyen merev vagy?
Köszi 15-ös ;)
Kérdező, még beteszek ide egy viccet, ami kapcsolódik az utolsó írásomhoz. Enjoy :)
Megnyílik egy új üzlet, ahol a nők férjet vásárolhatnak maguknak.
A bejáratnál az alábbi utasítás olvasható:
- Az üzletet csak EGYSZER látogathatják meg.
- 6 emelet van, a férfiak tulajdonságai emeletenként javulnak.
- Bármelyik férfit kiválaszthatják az adott emeleten, vagy felmehetnek a következő szintre.
- Előző emeletre visszamenni nem lehet.
Egy hölgy úgy dönt, hogy kipróbálja az üzletet, és partnert keres magának.
Az első emelet ajtaján a következő felirat várja: "Ezeknek a férfiaknak van munkája" A nő úgy dönt, hogy megnézi a következő emeletet.
A második emelet ajtaján ez áll: "Ezeknek a férfiaknak van munkája és szeretik a gyerekeket." A nő továbbmegy.
A harmadik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket és félelmetesen jóképűek" Wow, gondolja a nő, és továbbmegy.
A negyedik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképűek és segítenek a házimunkában"
Hihetetlen, gondolja a nő, nehezen áll ellen a kísértésnek, de valami ara készteti hogy továbbmenjen.
Az ötödik emelet: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképűek, segítenek a házimunkában és romantikusak!"
Úgy dönt, hogy benyit, de az utolsó pillanatban megtorpan és felmegy a hatodikra.
Az ajtó ezt találja: "Ön a 31.456.012-es számú látogató. Ezen a szinten nincsenek férfiak, csak azért van, hogy bebizonyítsuk, hogy a nők sosem elégedettek. Köszönjük a látogatást.
Az utca szemközti oldalán egy hasonló üzlet nyílik, ahol a férfiak kereshetnek maguknak asszonyt.
Az első emeleten vannak a nők akik szeretik a szexet.
A másodikon a nők akik szeretik a szexet, és nem bánják ha a férjük időnként elmegy sörözni a cimbikkel.
A harmadik, negyedig, ötödik, hatodik emeleten még SENKI sem járt...
#16:
Az a helyzet, hogy én is tisztában vagyok a számokkal és azzal, hogy manapság már egyre több a megcsalás. Én nekem valahogy soha nem fért bele ez a "világképembe", a nézeteimbe, képtelen vagyok felfogni, hogyha 2 ember szereti egymást, akkor miért tesz ilyet a másikkal. Számomra erre nincs jó magyarázat, lehet kerülgetni, magyarázkodni meg minden egyéb, de ez nekem akkor is magas. Valamilyen szinten szeretnék ezen változtatni, na nem az, hogy 180 fokos fordulat és akkor rendben van, elfogadom a megcsalást és nem is olyan rossz dolog.. csupán kicsit "lágyítani" ezen az elképzelésemen, de eddig még nem sikerült. Ha valamit elképzelek és elkönyvelem, hogy ez az én felfogásom szerint rossz, akkor sajnos, nem sajnos, de nincs az az Isten, hogy az megváltozzon. Ez nem feltétlen egy jó dolog tudom és szerintem épp ezért fog még érni engem jó pár csalódás az életben, de hát ez van.
"Akkor tegyél kérlek mérlegre bennünket és mondd meg, hogy én vagyok-é a rosszabb vagy a képmutatók. "
Jót kérdezel, mert bár a megcsalást mélységesen elítélem, a képmutatás, főleg az ilyesfajta is egy nagyon undorító tulajdonság. Őszintén szólva, engem tökre meg tud rendíteni és meg tudja változtatni a véleményemet az, ha kiderül a másikról, hogy megcsalta pl. a férjét/feleségét. Nem leszek vele utána sem bunkóbb, sem lekezelőbb meg ilyenek, de azért bennem van, hogy ez az ember erre is képes volt. Sokszor olyanról derül ki, akiről egyszerűen nem akarom elhinni, sem elfogadni. Ilyen ez a férfi is, akiről a kérdést kiírtam. Nem ismerem túl régóta, kb 1 éve, de én egy tök vicces, jó fej, normális embernek gondoltam, de nagyon elgondolkoztam rajta, hogy vajon tényleg így van-e. Főleg ez után, hogy elmondta többször is megcsalta a feleségét, ámde ő mélységen tiszteli és csodálja az összes nőt. Hát érdekes.
"És mondjuk aki nem csalta meg, de esetleg verte? vagy mondjuk elzsugázta minden vagyonát? "
Azért erre is lehetne mondani, hogy elég sarkított példa. Létezik ám olyan még, ahol nem csalják egymást a felek és nincs semmi más hátulütője a dolognak. Sem erőszak, se kisemmizés. Az, hogy valaki képes a hűségre, nem jelenti, hogy akkor más beütése van.
A vicc, amit pedig belinkeltél.. :D Hát aranyos az biztos, láttam már egyszer valahol, akkor is megmosolyogtatott, mert ilyet bárki tudna kreálni, csak ez épp most arra lett kihegyezve, hogy a nők milyen telhetetlenek és mindig többet meg jobbat akarnak, bezzeg szegény férfiak megelégednek a kevesebbel is. Na azért ez nem teljesen így van, vannak ám a pasiknak is bőven elvárásaik, csak nem biztos hogy ezt nyíltan, kerek-perec kimondják, de attól még van. Mint ahogy nőben is, de ugyanúgy van mindkét nemnél olyan, akiknek még reálisak az elvárásaik. Kétoldalú ez a dolog.
18-as
Elmondom mi a gond a gondolkodásoddal, aztán tégy vele amit szeretnél.
Így fogalmaztál: "képtelen vagyok felfogni, hogyha 2 ember szereti egymást, akkor miért tesz ilyet a másikkal. "
A te látásmódodban az egész úgy jelenik meg, hogy van 2 ember és aki megcsalja a másikat, az kifejezetten "megcsalja" a párját, mintha a cél, a gonosz művelet maga és annak célpontja, az ártatlan társ lenne a lényeg, de messze nem így van.
Ha létezne olyan félredugás, ami nem eredményezne "megcsalást" és a másik, amúgy jogos, sértődését, hát mindenki csak azzal élne, akiben van egy csepp lélek is.
Sajnos azonban a társad megcsalása ekképp a mellékhatása lesz a "dugok egyet valakivel" műveletnek.
Mondok mást.
Említetted, hogy volt egy képed egy párról és teljesen megváltozott a véleményed, mikor kiderült a paliról, hogy csalja a feleségét.
Oké.
Na most kíváncsi vagy mélyebben is a kapcsolatukra, meghallgatnád a pali verzióját is minden ilyen esetben vagy elégedett vagy a felszínen meghozott ítéleteddel?
Nem azt mondom, hogy megváltásban reménykedhetne a pali, csak a védekezés és a kép árnyalásának lehetőségét várnám tőled.
Pl. mi van, ha az asszony a szülés óta(legyen 4 év) nem hajlandó vele szexelni?
Tudom, tudom, váljon el, keresse az örök boldogságot blablala... de mi van, ha ő tisztességes akar maradni és olyan romantikus, mint te magad?
Mi van, ha az értékrendjébe nem fér bele, hogy elváljon és apa nélkül nőjön fel a gyereke.
Mi a tanácsod(túl a hihetetlen sikerekkel kecsegtető párterápián)?
"Na most kíváncsi vagy mélyebben is a kapcsolatukra, meghallgatnád a pali verzióját is minden ilyen esetben vagy elégedett vagy a felszínen meghozott ítéleteddel? "
Igen, nyilvánvalóan kíváncsi lennék a kapcsolatukra és nagyon szívesen hallgatnám meg, hogy miért csalta meg a feleségét. Hogy mi az ő álláspontja és mégis mi az az ok, ami miatt a megcsalás mellett döntött. De egy részről akkor i bennem van, hogy olyat úgy se fog tudni mondani, ami miatt ez a megcsalás elfogadható lesz.
Ha valami nem működik, akkor le kell ülni és megbeszélni, megpróbálni javítani a helyzeten, elmondani, hogy mi az ami nem jó és közösen megoldást találni. Ha végképp nem megy, akkor elég egyértelmű, hogy nem valók már egymás mellé, nem fognak tudni boldogan élni, ilyenkor pedig teljesen felesleges rabolni egymás idejét, külön kell válni, nem pedig a megcsalás mellett dönteni.
"Pl. mi van, ha az asszony a szülés óta(legyen 4 év) nem hajlandó vele szexelni? "
Érdekes szitu, mondjuk nehezen tudom megérteni, hogy egy nőnek hogy nincs igénye 4 éve a szexre...de ha tényleg ez van, pl az én férjem nem lenne hajlandó évekig szexelni, akkor már az elején leültetném és megkérdezném, hogy ennek mégis mi az oka és hogy változtassunk a dolgon, mert a szex fontos része egy kapcsolatnak, ezt nem lehet megvonni a másiktól . Ha ő kitart továbbra is a nincs szex c. dolog mellett, akkor kalap-kabát, ilyen ember mellett biztosan nem fecsérlem az időmet. Ott más is kell legyen háttérben, ráadásul azt érezném nem is szeret, mert aki éveken át nem hajlandó ágyba bújni a másikkal, ott tuti nincs szerelem, olyan ember mellett pedig senki nincs szívesen, aki nem is szereti őt.
Az pedig, hogy 2 ember elválik, egyáltalán nem jelenti azt, hogy apa nélkül nőne fel a gyerek. Rengeteg elvált ismerősöm van, és az elválás napjától fogva ugyanúgy tartják a kapcsolatot, hétvégenként az apával voltak a gyerekek stb. Max annyi, hogy ritkábban látták egymást, de ez itt már inkább az apán múlik, hogy ő mennyire törődne a gyerekeivel a válás után.
De ha már szóba jött a gyerek, még mindig jobb elválni és békében külön élni, semmint csak kényszerből együtt lenni, ahol sugárzik a boldogtalanság a szülőkből, mert nem jönnek már jól ki, a gyerek pedig ezt látná napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!