Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Aki nem tud megbocsátani egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Clark Kent.. kérdése:

Aki nem tud megbocsátani egy megcsalást, az nem is szereti a másikat igazán?

Figyelt kérdés

Sokan mondjátok, hogy a megcsalást nem lehet megbocsátani.

De valóban szereti az olyan ember a másikat, aki képtelen a megbocsátásra?

Ellenkező esetben mit várnánk?

2015. szept. 13. 15:23
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
36%
Álljál már le kérdező.A megcsalt fél nem hibás,ha az a fél amelyik félrelép,egy szemét,önző,gyáva ember és ő nem szereti igazán a párját,mert nem képes leülni vele és megbeszélni a dolgokat.Ennyi...
2015. szept. 13. 19:34
 32/56 anonim ***** válasza:
71%

Nem ismersz te engem, kisgyerek, csak játszod az eszed (nincs mire), hogy az érzelmek beszélnek belőlem. Nagyon tévedsz.

Az érvelésed nem állja meg a helyét, és pont. Ha félremész, te vagy a hibás. Ha a másikat hibátatod, akkor nem csak gerinctelen vagy (én mindenkit annak tartok, aki megcsalja a társát), hanem gyáva is, mert nem mered felvállalni, hogy hitvány ember vagy.

2015. szept. 13. 19:44
 33/56 anonim válasza:
38%
Aki megcsalja a másikat az a hibás minden esetben véleményem szerint! Ha már odáig fajulnak a dolgok, hogy ez bekövetkezzen, akkor előtte inkább szakítsanak/váljanak el! Gerinctelen dolog a megcsalás! Engem nem egyszer csaltak meg, meg is bocsájtottam az illetőnek, és ez után következett a lavina! Ugy volt vele, h bármikor megteheti, mert ugyis megbocsájtom neki, mert annyira szeretem! Én voltam a hülye, h megbocsájtottam neki, és nem azonnal b*sztam ki a fenébe! Bocsánat a szóhasználatért! Ok-okozati összefüggés lehet a dologban, de akkor legyen benne annyi, h odaáll, és szemtől szemben közli az illetővel, h már nem szereti, és el akarja hagyni! Csak mivel egyes emberek gyávák, vagy nem akarnak fájdalmat okozni, ezért ameddig tudják, titkolják! Előbb-utóbb ugyis kiderül minden, és kiborul a bili...Utána sokkal nagyobb lesz a probléma! Ez az Én véleményem, nem kell osztani ezt a nézetet! 25/F
2015. szept. 13. 19:56
 34/56 A kérdező kommentje:

Azt nem mondom, hogy minden esetben a megcsalt fél a hibás, viszont sok esetben van, amikor bizony az a hibás, akit megcsaltak.

Többször van az úgy, hogy a viselkedésével az egyik fél szinte egy másik ember karjaiba kergeti a párját, ami azt jelenti, hogy a hűtlenség magjait bizony ő maga veti meg.

Miért nem népszerű akkor ez az elképzelés? Hát nyilvánvalóan az egoizmus miatt. Már az a tény is beletapos az embernek az egójába, hogy megcsalták, hát még szembesülni avval, hogy ennek az egésznek az alapja az ő butaságaira vezethető vissza, ez már kétszeres csapás lenne, amit a mai, 21. századi önző ember nem tud elviselni.

------

19:44 - valóban nem ismerlek, viszont az írásodból egyértelműen látszik, hogy megbotránkoztál, ezért próbálsz olyanokat mondani rólam, ami nem igaz. Pl az előző kommentedben is ott van a személyeskedés, hiába is próbáltad, most lazábbra venni a dolgot. Látszik, ahogy fantáziálsz, hogy milyen ember lehetek, és arra rendszerint teszel is utalást a kommentjeidbe. Nem játszom az eszemet, csak leírtam a véleményem. Ha nem tetszik, akkor nem kell engem olvasni. :-)

2015. szept. 13. 20:04
 35/56 A kérdező kommentje:

@19:56

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, de nem értek veled egyet.

2015. szept. 13. 20:08
 36/56 anonim válasza:
69%
Ha a viselkedésével "más karjába taszítja", akkor szakítson a viselkedése miatt, ne csalja meg! Ennyi! De annyi már nincs benne, hogy elé álljon és szemtől szembe megtegye igaz?
2015. szept. 13. 20:15
 37/56 anonim ***** válasza:

Ha szeretem akkor örök szálka marad a szemembe az eset, ha nem is hoznám fel nap mint nap, biztos hogy nem tudnám megbocsájtani, mert ha szeretek valakit akkorvabban megbízok és a bizalom az nem kis dolog. Viszont ha nem szeretem igazán akkor annyira nem is bánt hogy megcsalt. "Ez van, megcsalt mert nem szeret igazán. És? Én sem!"

Szóval számomra ez így van. Minél jobban szeretem a páromat annál jobban fáj ha ilyet tesz. És minél jobban fáj annál nehezebb elfogadni.

Arról nem is beszélve, hogy ha szeretem akkor nem csalom meg, az meg úgy nem működik ha csak én vagyok hűséges.

21/F

2015. szept. 13. 20:25
 38/56 anonim ***** válasza:
100%

Összefoglalva:

De szereti, csak hogyha már a férje megcsalta, valószínűleg a férje nem szereti. És teljesen értelmetlen egy olyat szeretni, egy olyanban bízni, aki nem érdemli meg.

2015. szept. 13. 20:25
 39/56 anonim ***** válasza:
14%

Azért... volt itt egy pár érdekes felvetés.

"Egy monogám beállítottságú ember nem fogja elnézni a hűtlenséget, szerelem ide, vagy oda."

És mit számít az ő monogámsága a másik fél felé? Aki monogámoskodik az evidens, hogy nem csal, mert neki "ez a szabály". De ez a partnerére nézve mióta kötelező érvényű? És miért akarja rákényszeríteni a saját szabályát?

Más.

Kicsit félrement a vita, mert itten mindjárt felkapják egyesek a vizet, merthogy megcsalás, és az hűha... itt nincs vita azon, hogy a megcsalás az egy "hűha". Mert az.

A kérdés a megbocsátásról szól, illetve az arra való képességről, vagy képtelenségről.

És hát a szerelemről, amely mint tudjuk: FELTÉTEL NÉLKÜLI.

2015. szept. 13. 20:49
 40/56 A kérdező kommentje:

"Ha a viselkedésével "más karjába taszítja", akkor szakítson a viselkedése miatt, ne csalja meg! Ennyi! De annyi már nincs benne, hogy elé álljon és szemtől szembe megtegye igaz?"

-->Azt gondolod, hogy a párkapcsolatoknál, amik a 21. századi embernél minimum 90%-ban érzelmekre épül, lehet gondolkodni? Ez az egész nem így működik. Amikor valakit "más karjába taszítanak" és érzelmi válságban van, a vonzalomnak egy bizonyos foka még működik, egy bizonyos része viszont már elhalt. Az illető ilyenkor a sok szép emléket sem akarja otthagyni és felrúgni mindent, viszont szüksége van törődésre, (főleg lányok esetében!) esetleg testiségre, amit viszont nem kap meg a párjától! Na ilyenkor szoktak győzni az érzelmek, és megtörténik a megcsalás. Miért, vajon a megcsalás után nem az érzelmek dominálnak annál aki pórul járt? Mindenki ismeri azt az elvet, hogy "mindenkinek jár egy második esély", de érzelmileg képtelen vele azonosulni, és ha a racionalitás azt is mondja, hogy "talán megváltozik", nem ad neki még egy esélyt, mert nem tud.

A kérdés pedig összességében ahogy az előző válaszoló leírta, NEM a megcsalásról, hanem a megbocsátás képességéről. Sajnálattal veszem tudomásul, amit már eddig is tudtam, hogy az emberek képtelenek egymásnak megbocsátani, és lehet most ezért velem vitázni, de én ebben nem látom sehol sem a szeretetet, csak az "azt kaptad, amit megérdemelsz" elvet.

20:49: Alapvetően jókat írtál, köszi a választ.

Feltétel nélküli szeretet!? Az meg mi? :-) Létezik még olyan? [szomorú irónia!]

2015. szept. 13. 21:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!