Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem tud megbocsátani egy megcsalást, az nem is szereti a másikat igazán?
Sokan mondjátok, hogy a megcsalást nem lehet megbocsátani.
De valóban szereti az olyan ember a másikat, aki képtelen a megbocsátásra?
Ellenkező esetben mit várnánk?
Én azért jöttem, hogy feltegyek egy kérdést, mert kíváncsi vagyok, ki hogy látja a dolgokat. Szerintem nincs avval, semmi gond, ha én is elmondom a véleményem és ütköztetünk. A fórum erre való, de ettől még mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét.
Még valami:
Nem szükséges engem olvasni, vannak más topikok is, ha ez nem jön be. :-)
Szeretheti, csak önmagát még jobban. Ezért értékeli megbocsáthatatlan hátbaszúrásként a dolgot: mert hát az első nem a másik, hanem ő maga.
Aki igazán szeret, annak a másik az első, tehát ha az ő igényei ki vannak elégítve (és a párjáé NEM), akkor előbb-utóbb átlépi a dolgot.
2-esnek van igaza!
Ennyire egyszerű nincs mit ragozni és nem kell túlbonyolítani.
Az, hogy ki mit tud tolerálni egy kapcsolatban, nem feltétlen a szerelem függvénye. Egy monogám beállítottságú ember nem fogja elnézni a hűtlenséget, szerelem ide, vagy oda. Mert szereti a másikat, mert fáj neki, mert sérült az egója, mert ellenkezik az elveivel, és lehetne még sorolni.
Sok esetben inkább a tudat akadályoz meg minket a megbocsátásban: Hogy képes volt mást is ugyanúgy érinteni, ugyanúgy csókolni, ugyanazokat a szavakat a fülébe súgni szex közben. A saját kapcsolatunk, az érzései irántunk már hazugságnak tűnhetnek ennek fényében. Pedig sok esetben a megcsalás szimpla vágyak követése, és nem ugyanaz a forgatókönyv, de ebben a hitben természetes, hogy hatalmas a csalódás. Beletiportak az önértékelésünkbe. (Miért nem vagyok elég??)
Általában a kapcsolat két emberen múlik, ebben igaza van a kérdezőnek. De igenis van olyan, hogy otthon minden rendben, a félrelépő félnek csupán a változatosság, a kaland, az izgalom hiányzik.
Nem azt mondom, hogy ez mentség. De a megcsalás nem olyan fehér és fekete, mint ahogyan sokan hiszik. Mondom ezt nőként, aki monogám típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!