Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Aki nem tud megbocsátani egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Clark Kent.. kérdése:

Aki nem tud megbocsátani egy megcsalást, az nem is szereti a másikat igazán?

Figyelt kérdés

Sokan mondjátok, hogy a megcsalást nem lehet megbocsátani.

De valóban szereti az olyan ember a másikat, aki képtelen a megbocsátásra?

Ellenkező esetben mit várnánk?

2015. szept. 13. 15:23
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
91%
Te most azért jöttél hogy felba(sz)d az agyunkat?
2015. szept. 13. 15:44
 12/56 anonim ***** válasza:
50%
Én előbb-utóbb biztos megbocsátanám, még ha fájna is. De hogy élni nem tudnék vele többet, az is biztos. Egy dolog, ha valakit szeretünk, egy másik, hogy mennyire vagyunk képesek a megbocsátásra és egy harmadik, hogy kire van szükségünk egy párkapcsolatban.
2015. szept. 13. 15:44
 13/56 A kérdező kommentje:

Én azért jöttem, hogy feltegyek egy kérdést, mert kíváncsi vagyok, ki hogy látja a dolgokat. Szerintem nincs avval, semmi gond, ha én is elmondom a véleményem és ütköztetünk. A fórum erre való, de ettől még mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét.

Még valami:

Nem szükséges engem olvasni, vannak más topikok is, ha ez nem jön be. :-)

2015. szept. 13. 15:46
 14/56 anonim ***** válasza:
87%
#13 Ez nem fórum.
2015. szept. 13. 15:50
 15/56 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a megcsalt fél hibás, de a megcsaló még jobban az, ha arra nem képes, hogy kinyissa a száját, ha probléma van, ha meg nem sikerül megoldani, akkor szakítson. Ha már megcsalja, akkor nem szereti eléggé, ennyi, mert a saját öröme többet jelent neki, mint hogy a másik ne érezze magát megalázva.
2015. szept. 13. 15:51
 16/56 anonim ***** válasza:
100%

Szeretheti, csak önmagát még jobban. Ezért értékeli megbocsáthatatlan hátbaszúrásként a dolgot: mert hát az első nem a másik, hanem ő maga.

Aki igazán szeret, annak a másik az első, tehát ha az ő igényei ki vannak elégítve (és a párjáé NEM), akkor előbb-utóbb átlépi a dolgot.

2015. szept. 13. 15:55
 17/56 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
De, szereti, csak saját magát jobban szereti és tiszteli. Ezért hagy ott olyat, aki nem úgy bánik vele, hogy azt megérdemelné.
2015. szept. 13. 16:12
 18/56 anonim ***** válasza:

2-esnek van igaza!

Ennyire egyszerű nincs mit ragozni és nem kell túlbonyolítani.

2015. szept. 13. 16:17
 19/56 anonim ***** válasza:
86%

Az, hogy ki mit tud tolerálni egy kapcsolatban, nem feltétlen a szerelem függvénye. Egy monogám beállítottságú ember nem fogja elnézni a hűtlenséget, szerelem ide, vagy oda. Mert szereti a másikat, mert fáj neki, mert sérült az egója, mert ellenkezik az elveivel, és lehetne még sorolni.

Sok esetben inkább a tudat akadályoz meg minket a megbocsátásban: Hogy képes volt mást is ugyanúgy érinteni, ugyanúgy csókolni, ugyanazokat a szavakat a fülébe súgni szex közben. A saját kapcsolatunk, az érzései irántunk már hazugságnak tűnhetnek ennek fényében. Pedig sok esetben a megcsalás szimpla vágyak követése, és nem ugyanaz a forgatókönyv, de ebben a hitben természetes, hogy hatalmas a csalódás. Beletiportak az önértékelésünkbe. (Miért nem vagyok elég??)

Általában a kapcsolat két emberen múlik, ebben igaza van a kérdezőnek. De igenis van olyan, hogy otthon minden rendben, a félrelépő félnek csupán a változatosság, a kaland, az izgalom hiányzik.

Nem azt mondom, hogy ez mentség. De a megcsalás nem olyan fehér és fekete, mint ahogyan sokan hiszik. Mondom ezt nőként, aki monogám típus.

2015. szept. 13. 16:23
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
A csalás az becsapás, a másik tudta nélkül olyat teszel amit ha tudna a megcsalt fél ő is tehetne ellenlépéseket, lenne választási lehetősége. De mivel már csak a kész tények elé állítod mi a fenét tehetne? Egyénfüggő végül hogy ki hogyan reagál. Én azonnal megkérném hogy menjen vissza oda ahol olyan jó volt neki :)
2015. szept. 13. 16:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!