Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó egy férfinak hűségesnek lenni?
A kérdést egy 40 év körüli házas férfiak beszélgetése ihlette. Ennek során azt a kérdést tették fel az egyébként teljesen normális családi körben élők, hogy ki csalná meg a feleségét - egy nagyon kívánatos nővel - akkor, ha biztos, hogy nem derülne ki, és a megcsalás kizárólag a szexről szólna, utána még csak találkozni sem kellene. Az őszinte válaszok rendkívül nagy százaléka szólt úgy, hogy ebben az esetben igen, hiszen amiről nem tudnak, az nem fáj. A saját nemleges álláspontommal kisebbségben maradtam, a többiek nagy meglepetésére. Pedig nekem nagyon nyilvánvalónak tűnt a nem oka. A magam részéről, gondolom a férfiak többsége így van vele, a házasság előtt igyekeztem minél több tapasztalatot szerezni, így elvileg a kíváncsiság nem hajthat. Nem vagyok biztos benne, hogy egy alkalmi szex egy idegennel jobb lehet annál, mint azzal, akivel már összeszoktál, akinél jobban senki más nem ismeri, hogy mi a jó neked. De ami a legfontosabb: a pillanatnyi élvezet előnyéhez képest sokkal nagyobb lenne a folyamatos lelkiismeret-furdalás hátránya. Egyértelmű, hogy egy kívánatos nő látványára egy egészséges férfi beindulna, de végül is az eszünkkel le tudjuk magunkat állítani. Összességében ezzel nem győztem meg őket. A viszontválasz szerint a férfiak lényében benne van a kalandvágy, a hódítások iránti kíváncsiság, és ezt a nők nagy része is tudja, és hallgatólagosan magában tudomásul is veszi, mert mondjuk az a férfi, akinek nagyobb a szexuális fantáziája, és ezt mondjuk ki is éli, az a feleségével is jobb az ágyban.
Szóval a vita alapján: van aki úgy érzi, hogy mégis megéri hűségesnek lenni? (Kifejezetten őszinte válaszokat szeretnék)
Lehet, hogy te nem értesz a szóból.
Leírtam, hogy az emberben vannak különböző dolgok. Vannak szervei, amelyek működnek valahogy. Vannak ösztönei - amelyeket, ha nem is ismersz, vagy nem is akarsz megismerni, akkor esélytelen, hogy tudjad, éppen mi miért történik veled.
És van - jó esetben - erkölcse is.
A tudás arra való, hogy legyenek lehetőségeid a döntésben, ne csak sodorjanak az ösztöneid.
Ja: neked ugye nincs kés az otthonodban? Mert azzal ölni is lehet. Ezért aztán jobb is, ha még fogalmad sincs róla, hogy milyen a kés, és természetesen nem is beszélünk soha késekről, nehogy véletlenül ölni támadjon kedved.
Jól gondolom?
Annyiszor elhangzott, hogy ez nem erkölcsi kérdés és hogy mindenki mellébeszél... hát ezt én őszintén szólva tenyérbemászó vitatkozásnak tartom, mert a jó/rossz kérdése egyértelműen erkölcsi megközelítés. De azért írok egy választ ilyen szemmel is.
Miért jó egy férfinak hűségesnek lenni?
Azért, mert egy 21. századi férfi-nő kapcsolat akkor lesz a legsikeresebb, legboldogabb és leggyümölcsözőbb, ha a felek teljes mértékben és kizárólagosan egymást tekintik partnernek, megalkuvás nélkül, kifogások nélkül, őszintén kommunikálva és egymást messzemenőkig tisztelve. Megjegyzem, a keresztény házasságkötés pont ezt a szándékot hivatott kinyilvánítani, és megerősíteni.
Semmi értelmét nem látom úgy összeházasodni, hogy előre tudod, nem fogod megtartani a hűséget. De még úgysem, ha csak bizonytalan vagy. Az embernek sokkal nagyobb a hatalma a saját cselekedetei fölött, mint azt itt sokan gondolják, csak láthatóan az akaraterő vész ki sokakból :(
Ha pedig ragaszkodsz a punciváltogatáshoz, legyen benned annyi tisztesség, hogy nem viszed oltárhoz egyiknek a tulajdonosát sem. Ha erre nem vagy képes, rongy ember vagy, és bizony, ERKÖLCSILEG egy nulla. Ha meg képes vagy, akkor kvalifikáltad magad a "férfi" megnevezés elnyerésére.
De kérlek titeket hogy ne a sarat dobáljátok egymásra, hanem a lényegről beszéljetek, akár erkölcsi a kérdés, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!