Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért jó egy férfinak hűségesn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó egy férfinak hűségesnek lenni?

Figyelt kérdés

A kérdést egy 40 év körüli házas férfiak beszélgetése ihlette. Ennek során azt a kérdést tették fel az egyébként teljesen normális családi körben élők, hogy ki csalná meg a feleségét - egy nagyon kívánatos nővel - akkor, ha biztos, hogy nem derülne ki, és a megcsalás kizárólag a szexről szólna, utána még csak találkozni sem kellene. Az őszinte válaszok rendkívül nagy százaléka szólt úgy, hogy ebben az esetben igen, hiszen amiről nem tudnak, az nem fáj. A saját nemleges álláspontommal kisebbségben maradtam, a többiek nagy meglepetésére. Pedig nekem nagyon nyilvánvalónak tűnt a nem oka. A magam részéről, gondolom a férfiak többsége így van vele, a házasság előtt igyekeztem minél több tapasztalatot szerezni, így elvileg a kíváncsiság nem hajthat. Nem vagyok biztos benne, hogy egy alkalmi szex egy idegennel jobb lehet annál, mint azzal, akivel már összeszoktál, akinél jobban senki más nem ismeri, hogy mi a jó neked. De ami a legfontosabb: a pillanatnyi élvezet előnyéhez képest sokkal nagyobb lenne a folyamatos lelkiismeret-furdalás hátránya. Egyértelmű, hogy egy kívánatos nő látványára egy egészséges férfi beindulna, de végül is az eszünkkel le tudjuk magunkat állítani. Összességében ezzel nem győztem meg őket. A viszontválasz szerint a férfiak lényében benne van a kalandvágy, a hódítások iránti kíváncsiság, és ezt a nők nagy része is tudja, és hallgatólagosan magában tudomásul is veszi, mert mondjuk az a férfi, akinek nagyobb a szexuális fantáziája, és ezt mondjuk ki is éli, az a feleségével is jobb az ágyban.

Szóval a vita alapján: van aki úgy érzi, hogy mégis megéri hűségesnek lenni? (Kifejezetten őszinte válaszokat szeretnék)

2014. szept. 2. 09:13
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem tennék ilyet,még akkor sem ha nem tudná meg.A szex mindig azzal a legjobb akit szeretünk,engem egy kívánatos nő nem tudna érdekelni,mert az én szememben a párom a legkívánatosabb.Azon felül olyan lelki ismeret furdalásom lenne hogy az életbe nem tenném helyre a lelki világomat nem tudnék így élni,egyszerűen nincs bennem meg az az "aljasság".Szerintem megéri hűségesnek lenni.Ez az ÉN véleményem.
2014. szept. 2. 09:26
 2/44 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy nőként írok. De a kérdésedben ott van a kulcs:

" Nem vagyok biztos benne, hogy egy alkalmi szex egy idegennel jobb lehet annál, mint azzal, akivel már összeszoktál, akinél jobban senki más nem ismeri, hogy mi a jó neked. De ami a legfontosabb: a pillanatnyi élvezet előnyéhez képest sokkal nagyobb lenne a folyamatos lelkiismeret-furdalás hátránya"

Minden normális embernek ezt kellene szem előtt tartani.

Léptem félre hosszú kapcsolatban, és mindez elő is jött, tönkre is ment a kapcsolat, mert nem tudtam a szemébe nézni. El is mondtam neki...

Egy férfi lehet nem lenne ilyen őszinte, de a hozzáállásodból ítélve vannak még, akik normálisan gondolkodnak.

2014. szept. 2. 09:29
 3/44 anonim ***** válasza:
74%

Mért jó hűségesnek lenni?

1. Mivel ha szereted a csajt ez a minimum!

2 biztos punci minden napra! :D (viccesen hangzik de igaz)

2014. szept. 2. 09:33
 4/44 anonim ***** válasza:
100%

Bár én közel sem vagyok 40, és házas sem vagyok, de úgy gondolom, hogy ha az ember szeret valakit, akkor nem csalja meg a másikat, és pont. Annak ugyanis az is a lényege, hogy a másikért lemondasz bizonyos ösztöneidről. Az nem szeretet, hogy szeretem, ahogy főz, hogy néha kielégít, számíthatok rá stb., ezek csak színtiszta önző gondolatok, míg a szeretet önzetlen.

Én úgy érzem, a tényleg megfelelő partnerrel megéri hűségesnek lenni.

Viszont biztos vagy benne, hogy ezek az ismerőseid elégedettek mondjuk a szexuális életükkel?

2014. szept. 2. 09:45
 5/44 SullaFelix89 ***** válasza:
53%
Hármas ha szerinted egy hosszú házasságban 40 felett biztos puncit jelent a kapcsolat minden napra akkor te nagyon fiatal és buta vagy....
2014. szept. 2. 09:46
 6/44 anonim ***** válasza:
21%

A férfi nem monogám lény, de még a nő sem, csak náluk máshogy működik fejben a párkapcsolat és a szex.

Tehát a férfi egyáltalán nem monogám lény. Ha dughat, akkor dug. Csak a társadalom miatt ezt sokan elfojtják és türtőztetik magukat. Pedig természetes dolog. És a nőknél sem szorítkozik egy férfira a szex, és nem ragad be a párkapcsolaton belülre, csak a nők nem ugrálnak úgy ágyból ágyba mint a férfiak. Ez is ösztönös és természetes dolog.

2014. szept. 2. 10:34
 7/44 anonim ***** válasza:
70%
Megint ösztönös meg természetes duma! Hagyjatok már fel ezzel a hülyeséggel! Ez nem ösztön, meg természet meg anyám kínja, ezt csak azért találták ki, hogy legyen mit mondani, ha már megcsalták a nőt! Biztos megbocsát majd, ha a férje valakinek azt mondja, hogy: "Kicsim ne haragudj, ez ösztönös, hogy félredugok, de ezért nem haragudhatsz!" :D Én 41 éves férfi vagyok, 10 éve házas, a feleségemet 12 éve ismertem meg, soha, egy percig sem jutott eszembe ilyen marhaság, hogy megcsaljam! Azért, mert annyira szeretem a mai napig, hogy nem éreztem vágyat más iránt! Előző kapcsolataimban sem volt semmi ilyen! Ez nem ösztönös, hogy tuti minden pasinak félre kell dugnia, kötelező lenne a természet és az ösztön szerint! Semmit sem nyomtam el magamban, csak éltem Világomat mindenféle ilyen hülye gondolat nélkül! Aki megcsalja a feleségét vagy a barátnőjét, az amúgy is félre akart dugni, Ő ilyen vagy még nem élte ki magát! Aki más punci vagy kuki után koslat, az lépjen ki az akkori kapcsolatából és élje ki magát másnál vagy másoknál! Ha már a vágy meg van másik nő iránt, hogy igeeen, ezt megd*gnám, flört is van, ott kezdődnek a gondok és már ott elkellene gondolkodnia mindenkinek, hogy jó-e a kapcsolata!
2014. szept. 2. 11:45
 8/44 anonim ***** válasza:
0%

A férfi és a nő teste egyaránt a megcsalásra van tervezve, tehát a múltban ez volt a jellemző.

Pont.

Ezen belül mi értelme van a hűségnek a férfi számára?

Alapvetően jobban ragaszkodik hozzá a nő, ha a férfi is hűséges - és, ha együtt maradnak, akkor biztosítva van a gyereke jövője is. Ha ezerfelé szórja a magját, azokról a gyerekekről már valószínűleg nem nem tud olyan hatékonyan gondoskodni.

Ezért alakult ki egyáltalán a férfihűség - különben semmi jelentősége nem lett volna az élővilágban.

2014. szept. 2. 13:07
 9/44 anonim ***** válasza:
100%
Igen igen blablabla, újabb magyarázkodások az asszony számára, adjatok még tippeket azoknak, akik nem bírnak a férfiasságukkal :D :D
2014. szept. 2. 13:10
 10/44 anonim ***** válasza:

"adjatok még tippeket"

Ne haragudj: most nem az erkölcsi vonatkozásokat kérdezték, hanem az okokat.

Tegyél fel egy másik kérdést, ha szeretnél - itt pedig erre válaszolj, ha tudsz. Ha meg nem, akkor ne írj.

2014. szept. 2. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!