Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó egy férfinak hűségesnek lenni?
A kérdést egy 40 év körüli házas férfiak beszélgetése ihlette. Ennek során azt a kérdést tették fel az egyébként teljesen normális családi körben élők, hogy ki csalná meg a feleségét - egy nagyon kívánatos nővel - akkor, ha biztos, hogy nem derülne ki, és a megcsalás kizárólag a szexről szólna, utána még csak találkozni sem kellene. Az őszinte válaszok rendkívül nagy százaléka szólt úgy, hogy ebben az esetben igen, hiszen amiről nem tudnak, az nem fáj. A saját nemleges álláspontommal kisebbségben maradtam, a többiek nagy meglepetésére. Pedig nekem nagyon nyilvánvalónak tűnt a nem oka. A magam részéről, gondolom a férfiak többsége így van vele, a házasság előtt igyekeztem minél több tapasztalatot szerezni, így elvileg a kíváncsiság nem hajthat. Nem vagyok biztos benne, hogy egy alkalmi szex egy idegennel jobb lehet annál, mint azzal, akivel már összeszoktál, akinél jobban senki más nem ismeri, hogy mi a jó neked. De ami a legfontosabb: a pillanatnyi élvezet előnyéhez képest sokkal nagyobb lenne a folyamatos lelkiismeret-furdalás hátránya. Egyértelmű, hogy egy kívánatos nő látványára egy egészséges férfi beindulna, de végül is az eszünkkel le tudjuk magunkat állítani. Összességében ezzel nem győztem meg őket. A viszontválasz szerint a férfiak lényében benne van a kalandvágy, a hódítások iránti kíváncsiság, és ezt a nők nagy része is tudja, és hallgatólagosan magában tudomásul is veszi, mert mondjuk az a férfi, akinek nagyobb a szexuális fantáziája, és ezt mondjuk ki is éli, az a feleségével is jobb az ágyban.
Szóval a vita alapján: van aki úgy érzi, hogy mégis megéri hűségesnek lenni? (Kifejezetten őszinte válaszokat szeretnék)
Bocs, hogy nőként írok. De a kérdésedben ott van a kulcs:
" Nem vagyok biztos benne, hogy egy alkalmi szex egy idegennel jobb lehet annál, mint azzal, akivel már összeszoktál, akinél jobban senki más nem ismeri, hogy mi a jó neked. De ami a legfontosabb: a pillanatnyi élvezet előnyéhez képest sokkal nagyobb lenne a folyamatos lelkiismeret-furdalás hátránya"
Minden normális embernek ezt kellene szem előtt tartani.
Léptem félre hosszú kapcsolatban, és mindez elő is jött, tönkre is ment a kapcsolat, mert nem tudtam a szemébe nézni. El is mondtam neki...
Egy férfi lehet nem lenne ilyen őszinte, de a hozzáállásodból ítélve vannak még, akik normálisan gondolkodnak.
Mért jó hűségesnek lenni?
1. Mivel ha szereted a csajt ez a minimum!
2 biztos punci minden napra! :D (viccesen hangzik de igaz)
Bár én közel sem vagyok 40, és házas sem vagyok, de úgy gondolom, hogy ha az ember szeret valakit, akkor nem csalja meg a másikat, és pont. Annak ugyanis az is a lényege, hogy a másikért lemondasz bizonyos ösztöneidről. Az nem szeretet, hogy szeretem, ahogy főz, hogy néha kielégít, számíthatok rá stb., ezek csak színtiszta önző gondolatok, míg a szeretet önzetlen.
Én úgy érzem, a tényleg megfelelő partnerrel megéri hűségesnek lenni.
Viszont biztos vagy benne, hogy ezek az ismerőseid elégedettek mondjuk a szexuális életükkel?
A férfi nem monogám lény, de még a nő sem, csak náluk máshogy működik fejben a párkapcsolat és a szex.
Tehát a férfi egyáltalán nem monogám lény. Ha dughat, akkor dug. Csak a társadalom miatt ezt sokan elfojtják és türtőztetik magukat. Pedig természetes dolog. És a nőknél sem szorítkozik egy férfira a szex, és nem ragad be a párkapcsolaton belülre, csak a nők nem ugrálnak úgy ágyból ágyba mint a férfiak. Ez is ösztönös és természetes dolog.
A férfi és a nő teste egyaránt a megcsalásra van tervezve, tehát a múltban ez volt a jellemző.
Pont.
Ezen belül mi értelme van a hűségnek a férfi számára?
Alapvetően jobban ragaszkodik hozzá a nő, ha a férfi is hűséges - és, ha együtt maradnak, akkor biztosítva van a gyereke jövője is. Ha ezerfelé szórja a magját, azokról a gyerekekről már valószínűleg nem nem tud olyan hatékonyan gondoskodni.
Ezért alakult ki egyáltalán a férfihűség - különben semmi jelentősége nem lett volna az élővilágban.
"adjatok még tippeket"
Ne haragudj: most nem az erkölcsi vonatkozásokat kérdezték, hanem az okokat.
Tegyél fel egy másik kérdést, ha szeretnél - itt pedig erre válaszolj, ha tudsz. Ha meg nem, akkor ne írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!