Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Létezik erre bocsánat ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik erre bocsánat ha nagyon megbántam?

Figyelt kérdés
A pasimmal két éve vagyunk együtt, de nemrég beköszöntött a kapcsolatunkban a "nem túl kellemes időszak". Fokozatosan elhidegültünk egymástól, már nagyon hiányzott a régi szenvedély. Az egyetemen összefutottam egy irtó helyes sráccal, nagyon édes is volt, de nem akartam megcsalni a pasimat. Egyik este a szokásosnál sokkal tovább maradtunk bent az egyetem könyvtárában, a többiek hamar leléptek, mi pedig kettesben maradtunk. Későn indultunk el onnan, ő felajánlotta, hogy hazakísér. Nem tudom, hogy akkor mi történt velem, csak éreztem hogy nem tudok uralkodni magamon. Szex az nem történt mert arra nem voltam képes, de minden más igen, szó szerint minden csak "az" nem. Elmondjam a pasimnak vagy ne? Ti mit tennétek a helyemben?

2014. máj. 28. 08:13
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
Dowd! A másik dolog, h ha még "nem is olyan nagy dolog" amit a kérdező tett, akkor is hiába bánta meg, mert a lelkiismeretével nem fog tudni elszámolni (már ha van neki egyáltalán), mert egy normális, érzelmes ember nem tud már úgy hozzáérni a párjához, h ne jutna eszébe a tette. Tapasztalatból mondom. Én is volt, h megcsaltam a páromat (Csók volt, ami szerinted botlás és nem olyan nagy dolog) de én nem tudtam továbbra is úgy lenni a párom mellett mintha semmi sem történt volna, mert a lelkiismeretem nem hagyott nyugodni, ugyanis ha "csak" csók, akkor is megbántottam ezzel és tartottam őt annyira tiszteletben, h elhagytam és utána mondtam el, h mit tettem és meg is köszönte, h nem csaptam be! Ennyi!
2014. máj. 28. 11:24
 22/51 anonim ***** válasza:
Kár hogy a dolog sosem működik úgy, hogy elhallgatja, tanul belőle, és aztán boldog élete végéig. Mivel amennyiben ez egy olyan dolog, amit nem tud elmondani a másiknak, sosem lesz többé képes teljesen őszintének lenni, és emiatt boldog sem tud lenni igazán, és máris nem boldog a kapcsolat pontosan azért mert nem mondta el.
2014. máj. 28. 11:26
 23/51 anonim ***** válasza:

Olyan nincsen, hogy nem menthető. Totálisan romos házasságokat is sikerült már a feleknek megmenteni, a kérdés mindig az, hogy a két fél 1. mennyire akarja azt 2. hányan adnak neki rossz tanácsot. Jellemzően: séróból "rúgd ki", "szakíts", és a szokásos tömkelege. Mert úgy egyszerűbb, mert úgy nem kell konstruktívnak lenni, mert úgy megnyugszik a kis lelke, hogy "húdeokos volt". Jah, hogy menteni lehetne, és nem kell széjjel qrni valamit?

Hááát az fel sem merül, lévén ugye nem nekünk fáj, viselje el ő. Hát gratulálok.

Most már csak ő dönthet, hogy a rossz tanácsra hallgat, és emiatt megy a levesbe minden, vagy átgondolja. Én neki segítek gondolkodni, és nem nektek hőbörögni.

2014. máj. 28. 11:26
 24/51 anonim ***** válasza:

Az ember nem a bűntetésből tanul, hanem az önmagával való elszámolásból. Ha magával nem tud elszámolni, más kapcsolatában is elköveti ezt a hibát. Ha el tud, akkor többet nem követi el. (erre a "menj és ne vétkezz többé" elvre egyébként az a kultúrkör épül amit olyan nagyon tudnak hangoztatni, csak alkalmazni nem, pedig alapvetés :) )

A lényeg. A lelkiismeret űzte ide, és azt hiszem alapos lecke is volt. Többet ért mint szétcsapatni vele a kapcsolatát.

2014. máj. 28. 11:30
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
Mert ha véget vet 2 évnek akkor mi van? Akkor már nem lehet mással több éves kapcsolata? Úgy beszélsz a 2 évről minta 20 évnyi házasságról lenne szó... :) A kérdező meg fogadok, h a 20-as éveiben járhat és még semmiről nincs lemaradva. Inkább élje ki magát. Én 28 éves vagyok, 5 éve hazás és 17 éves koromtól együtt vagyunk a párommal, de még csak meg sem fordult a fejemben, h mást lepippancsak, vagy más hozzám érjen... De persze, valaki komolyan gondolja, mikor igent mondd a sírig tartó hűségre és valaki csak a levegőbe beszél..:)
2014. máj. 28. 11:31
 26/51 anonim ***** válasza:

Továbbra is egyenlőségjelet teszel a közé, hogy az elmondás=kapcsolat vége és az elhallgatás a helyes megoldás.

Én meg azt mondom, hogy az egyetlen módja annak, hogy egyáltalán bármilyen kapcsolata legyen az, hogy őszinte.

Ha a párja nem képes elviselni, meghallgatni, meglátni a saját kezét a dologban, ha együtt nem képesek visszahozni a kapcsolatot a romjaiból, akkor igen, menjenek szét. Ha hazudniuk kell, nem elmondani dolgokat, hogy fenntartsák a "kapcsolat látszatát", az hogyan boldogság?

2014. máj. 28. 11:32
 27/51 anonim ***** válasza:
100%

" Ez az ő dolga. Zavarna e, persze. Ez mg nem jogosít fel, hogy tulajdonoljam. "

Egy normális, normáknak megfelelő kapcsolatba nem fér bele az, hogy az egyik fél mással enyelegjen. Tök mindegy, hogy megbánja-e, vagy sem, szimplán nem fér bele. Azért párkapcsolat. Gondolom nem nyitott kapcsolatban vannak, ahol tök mindegy, hogy kivel k*félsz. És gondolom az sem volt lefektetve, hogy a megcsalás bele fér a kapcsolatukba.

Ez nem magunkhoz láncolás, tulajdonlás, csak szimplán kimondatlan szabály a párkapcsolatoknál, hogy mással való intim érintkezés nem fér bele- egy normális és jól működő kapcsolatba.

2014. máj. 28. 11:34
 28/51 anonim ***** válasza:
100%

aki tagad az megfosztja a döntéstől a másik felet. az már értéktelen kapcsolat. önzőség védeni. Dowd csak gyávaságról és önzőségről ír: gyáva mert nem viselné el a megcsalást ha tudna róla és önző mert az egyik fél érdekét védi a másik féllel szemben. a hibás fél érdekét. a megcsalt boldogabb lehetne egy becsületes emberrel! ezt akadályozná meg.

erre nincs indok

2014. máj. 28. 11:38
 29/51 anonim ***** válasza:
48%

Lehet erről vitatkozni, mert filozófiai vitákat indítani.

Ettől még nem fogok közhely szótárból dolgozni, mert annak jó véget nem szokott lenni. Én mindig abból indulok ki, hogy a probléma megoldásra mi az éppen legjobbnak tűnő variáció. És ha esetileg ez szembemegy a sokak által perferált közhelyekkel, akkor bizony nem azt fogom mondani amit hallani akartok. Nem lehet minden esetre egy modellt ráhúzni, és ha nem teljesen stimmel, akkor addig erőszakolni a modellt, amig erőből nem sikerül.

#27.

Szerinted nem fér bele. A swingeresek is köszönik jól vannak. Elég komoly ménnyiségű ember él úgy, hogy bőven megcáfolja amit mondasz: NINCSEN általános szabályszerűség, és olyan normarendszer ami helyesebb a másiknál. Olyan van ami számukra megfelelő!

Abban egyetértünk, hogy kimondatlan szabály. Nincsen átbeszélve, nincsen kimondva, nincsen átrágva. Amit én erre szoktam javasolni, hogy igenis tessék megbeszélni mi merre hány méter. De ez totál más szál.

#28 ész nélkül vagdalkozva ítélkezel és nem gondolsz bele. Könnyű rásütni bélyegeket (gyávaság,önzőség) ezt a legkönnyebb. És nem tagadásról van szó, lévén nincsen vádaskodás, nem letagadja. Hallgat róla. (lehet egy kalap alá venni, de nem szabad)

Roh@dtul nem a lányt védem. A kapcsolatukat akarom lehetőleg egyben tartani.

"Úgy beszélsz a 2 évről minta 20 évnyi házasságról lenne szó... :)" Minden 20 éves házasság volt két éves is... Az érték sok kis értéktelennek ítélt elemből áll. A lebecsült sok kis 2 évből lesz az értékes 20-40-50 év. És ez a lehetőség bennük is benne van, de sosem lesz 20 év ha most kihajítja ezt a kettőt. És ki tudja még mennyi buktató lesz benne, akár ilyen, akár más okokból. Azért a 20 évért meg szokás dolgozni. Nem csak ölbe tett kézzel ül senki, és minden sima lesz, aztán egyszer csak 20 évesek leszünk. Egy frászt. Szóval védem azt a két évet is.

Az élet nem fekete-fehér. Rettentő rossz tanácsokat eredményez ilyen végletes fekete-fehér gondolkodás.

2014. máj. 28. 11:56
 30/51 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, szerintem már minden rendelkezésre álló opció elhangzott, én is már csak ismételni tudnám csak magamat. Remélem jól döntesz, és bármi is a döntés, sikerül úgy rendezned a dolgokat, hogy végül boldogabb leszel.
2014. máj. 28. 12:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!