Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megbocsátható e a megcsalás? (4 éves kapcsolat)
A 'kedves' barátnőm megcsalt hónapokon át. Azóta semmi nem volt, de attól még én az eddigi időre hazugságként tekintek. Ő mindenképpen újra akarja próbálni. Én nem vagyok benne biztos, hogy akarom, és működne e.
Nektek mik a tapasztalataitok?
A probléma az, hogy hónapokon át csalt téged, ez nem megcsalás, hanem viszonya volt valakivel. A megcsalás az, ha elborul az agya, és összegabalyodik valakivel. Ő szeretőt tartott melletted! Azért a kettő nem ugyanaz!
Neked kell eldönteni.
Én (a legtöbbekkel ellentétben) azt szoktam mondani, hogy ÉSSZEL mérlegeljük a helyzetet, mások a helyzetek, a szereplők, az események, ne zsigerből döntsünk általános
szabályként :) Ezért általában azt mondom a megcsaláson át lehet siklani, az embrek hibáznak, csinálnak hüyleségeket. De ez nem ez a helyzet. Folyamatos hazugság tengerről van szó. Hogy klasszikust idézzek hazudott reggel,délben,meg este. Ez már emberileg sem fér bele.
Nagyon szépen kulturáltan meg lehet beszélni, és elköszönhettek egymástól, nem szükséges a teátrális harag, és jelenet, haragudnod sem kell, csak nincsen vele dolgod.
Hellyel közzel Dowddal egyetértek... max annyival egészíteném ki, hogy egy viszonyt is meg lehet kulturáltan beszélni!
Mik az okok, lehet-e orvosolni, lehet-e folytatni a kapcsolatot úgy, hogy a másik fél ne hánytorgassa fel állandóan? Tehát lezártnak tekinteni... ilyen előfordulhat...
Mondjuk az is tény, hogy ez nem 4 év után, hónapokon keresztül.... Így nem tudnám folytatni...
Én nem bocsátanék meg egy megcsalásért, mert tudom, hogy én sose tennék ilyet...mert aki nem akar megcsalni az tud nemet mondani. Bár, ha olyan állapotában lenne a párom, hogy nem nagyon fogja fel, mit is csinál, gondolkoznék azért, hogy megbocsátok-e és ebben az esetben még elképzelhető, hogy megbocsátanék.
Dowd-dal egyetértek, hogy hibázik az ember, hiszen ettől ember, de Kérdező, a te esetedben ez már nem megcsalás, ez viszony, ami már nem csak a barátnőd szégyene, hanem a tiéd is. Ezt már semmiképpen nem bocsátanám meg, de a te dolgod. Végül is hónapokig kihasznált téged, gerinctelenül a szemedbe hazudott...tiéd a döntés, de szerintem a végeredmény egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!