Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Érzelmi megcsalást miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érzelmi megcsalást miért ítélik itt el annyira? Egyáltalán ez az eset annak számít?

Figyelt kérdés

Főleg egy 15-20+ év házasság esetén. Szerintem legtöbb emberrel előfordul hogy egy ideig esetleg felfigyel valaki másra, nem megy ki a fejéből, gyakran eszébe jut, esetleg eljátszik a gondolattal... Minimális flört, nem verbális.

Ez én lennék, így vagyok egy férfival. Ez olyan nagy bűn?

Többször olvastam itt hogy nagyobb mint a testi megcsalás. Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Az érzelmeket nem lehet úgy irányítani mint a cselekedeteinket.

nov. 8. 08:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
54%
Számomra ilyen, hogy "érzelmi megcsalás" nem létezik 🤷
nov. 8. 08:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt tudod mondani teljes őszinteséggel, hogy téged egyáltalán nem zavarna és cseppet sem fájna, ha a férjed is így érezne valaki iránt, akkor OK, neked nem létezik ilyen fajta megcsalás.
nov. 8. 08:51
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Mivel az ember nem tehet az érzéseiről, nem ítélem el viszont nem is tudnék már együtt lenni a párommal, ha az ő szívében nem csak én vagyok. A tetteiről viszont tehet, azokat tudja befolyásolni és ha úgy csal meg, akkor szintén vége a kapcsolatnak, de akkor már elárulva is érezném magam és igen, elítélném.
nov. 8. 09:47
 4/18 anonim ***** válasza:
37%

Általában le vagyok pontozve, de nekem olyan, hogy "érzelmi megcsalás" nem létezik. Ettől függetlenül azokból a viselkedésekből, amiket mások hajlamosak ezzel a szókapcsolattal illetni, vannak olyan dolgok, amik nekem már szakítóokok, de megcsalásról akkor sincs szó nálam akkor, ha fizikailag nem történt semmi (pl. ha egy fontos eseményre nem megy el velem az illető, mert hát a Mucukának most szüksége van rám, olyan jó barátok lettünk).

Sztem amúgy ergy hosszabb kapcsolatban simán előfordulhatnak kisebb gondolatbeli elkalandozások meg fellángolások, csak ezeket tudni kell kezelni (pl. amennyiben lehet, tehát pl. nem munka, távolabb tartani az illetőt).

nov. 8. 10:53
 5/18 anonim ***** válasza:
32%

Én sem gondolom, hogy ez nagy bűn lenne. X év után szinte törvényszerűen jelennek meg ilyen érzések egy kapcsolatban, kérdés, hogy az ember mennyire tudja kordában tartani őket.

N

nov. 8. 11:32
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Az. A kérdést is azért írtad ki, mert kényelmes itt mosdatnod magad, mert nyilván találsz pár hasonlót, mint te, vagy olyat, aki le is feküdt mással erre meg legyint és így megváltva érezheted magad.

Én már megcsaltam a párom és valószínűleg fogom is. De én olyan személy vagyok, aki amúgy sem hisz a mai kor társadalmában annyira, hogy el tudja hinni, hogy létezik örök hűség. (Létezhet, de én ilyen párt nem tudtam találni, örökké meg nem fiatal az ember...)

nov. 8. 14:51
 7/18 anonim ***** válasza:
31%
Nem gondolom, hogy nagyobb bűn, de efyértelműen a kapcsolat végét jelenti.
nov. 10. 10:24
 8/18 anonim ***** válasza:
68%

Az, hogy vannak érzelmeid, az még nem bűn, sőt, teljesen normális emberi tulajdonság. Én úgy gondolom, akkor lenne inkább valami gond lelkileg veled, ha egyáltalán nem tudnál érezni semmit más férfiak iránt. Szóval, szerintem csak annak nincsenek időnként érzelmei, fellángolásai a párján kívül más iránt is ilyen hosszú házasságban, akivel valami úgy alapból nincs rendben vagy egyszerűen csak olyan típus, aki eleve nem esik könnyen szerelembe vagy nem könnyen alakulnak ki érzelmei, vagy egyszerűen nem is mozog olyan környezetben, ahol bárkivel is kialakulhatna bármi.

Az, hogy mit teszel és hogy "bűn" születik e belőle, az már más kérdés és az már rajtad múlik kizárólag.

Akkor születik bűn belőle, ha hazudozva, titkolózva meg is csalod a férjedet.

Én azt javaslom, hogy legyél őszinte. Ha ez a dolog csak ennyi nálad és le tudod idővel zárni és nem lépsz tovább és szereted a férjedet, akkor nincs ezzel semmi gond, ezesetben viszont talán ne terheld a férjedet ezzel.

Ha viszont továbbmennél a dologban és úgymond kalandozni szeretnél, akkor beszélj a férjeddel és ajánld fel neki, hogy akkor viszont ő is ugyanezt tehesse VAGY meglegyen a lehetősége, hogy kilépjen a házasságból, ha ez neki így nincs rendben.

Egyet semmiképp nem javaslok: hazudozós, titkolózós megcsalást. Ha nagyon más valakit akarsz bármilyen szinten is a férjed mellett vagy helyett, akkor legyél őszinte és játszál tiszta lapokkal.

Szerintem.

nov. 10. 11:45
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az érzelmeket nem lehet úgy irányítani mint a cselekedeteinket."

"Minimális flört, nem verbális.

Ez én lennék, így vagyok egy férfival."

Minimális flört és nem verbális? Szemeztek, harapdosod rá a szádat, csorgatod a nyálad, mosolyogsz csábító módon, hogy de jó lenne ha megdugna? Az nem verbális nyilván. De ha neten flörtölsz vele, vagy szemtől szemben az már nak minősül.

Egyébként mindkettő fajta flört kimeríti az érzelmi, pontosabban szexuális jellegű megcsalás fogalmát. Flörttel kezdődik el minden, az az előszoba! Abból jönnek az érzések, beszélgetések, egy pár titkos találka, üzenetek majd csók, taperolás, orális szex, tényleges szex. Az utóbbi négy cselekmény egyértelműen a fizikai megcsalással egyenlő.

Itt vagyok élő példaként, hogy az exem megcsalt és én butaság vele maradtam, de nyilván nem működött a párkapcsolat és kínomban csetelgettem nőkkel, férfiakkal vegyesen és az egyik férfival annyira megkedveltük egymást, hogy szexchateltünk normális képcserék után. Igaz én nem masztiztam rá, de ő elmondása szerint többször is megtette mert annyira beindítottam. Akkor kaptam észhez, hogy ez így tovább nem mehet és letiltottam, az exem pedig kidobtam. Nem kell bűnnek nevezni, de nem szép dolog még akkor sem ha megcsaltak mint engem. Fejezd be a koketálást vele, szakíts/válj, vagy legyetek nyitott kapcsolatban ha beleegyezik a párod. Ne csináld ugyanazt mint én, vagy még tovább vidd mert nem fogod magad a végén jobban érezni!

nov. 10. 16:35
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne ítélné már normális ember amikor mással flörtölsz helyette és még szex is lehet belőle! Ha egyszer meguntad a párod akkor fel kéne dobni a kapcsolatot vele és ha nem segít külön utakon folytatni. Gerinces, normális értékrenddel bíró emberek így tesznek...
nov. 10. 17:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!